SR > Nyheter

Thursday, 23 September, 05:28

SR - 28 jul 21 kl. 06:02

Allt fler med postcovid får den ovanliga diagnosen POTSDiagnosen POTS drabbar allt fler patienter som har postcovid. POTS kan bland annat innebära att man får kraftig hjärtklappning när man ställer sig upp. Det finns ingen nationell statistik över hur många som är drabbade men hjärtläkaren Marcus Ståhlberg på Karolinska universitetssjukhuset bedömer att fallen är fler än vården hittills lyckats upptäcka. På mottagningen för postcovid i Solna lider runt 20 procent av patienterna av POTS..
Läs mer på SR
Läs mer om:
POTS, Marcus Ståhlberg, Karolinska, Solna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt flermed , postcovidfår den , ovanliga, diagnosen, POTS

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Deltidspendlarna ny utmaning för kollektivtrafiken

När rekommendationen om att jobba hemma tas bort den 29 september väntas många fortsätta jobba delar av veckan hemifrån. För att möta de nya deltidspendlarna har åtta länstrafikbolag antingen infört, eller kommer införa, periodbiljetter för dem som vill resa 10 dagar bara på en månad, visar Ekots genomgång. Ytterligare några utreder nya alternativ.

SR - 2 timmar sedan

Granbarkborrens arvsmassa kartlagd för första gången

Ny genforskning kan leda till nya sätt att bekämpa granbarkborren, som årligen förstör granskog för miljarder kronor. Forskare hoppas bland annat kunna ta fram en bekämpningsmetod där man på gennivå kan gå in och slå ut de skadliga generna. Granbarkborren förstörde under förra året nära åtta miljoner kubikmeter granskog i Sverige..

SR - 3 timmar sedan

Migrantkris när USA utvisar haitier

Mexiko fruktar en ny migrationskris på sitt territorium, när USA nu deporterar tusentals haitier. Bilder från lokala medier visar hur hundratals haitiska barnfamiljer reser tält på södra sidan av Rio Bravo, på mexikansk mark. Mexikanerna kräver att USA tar sin del av ansvaret genom att ta emot en del av migranterna, som annars riskerar att fastna i Mexiko..

SR - 5 timmar sedan

”Viktigt för Biden att reparera USA:s förtroende”

Frankrikes president Emmanuel Macron ska ha ett möte med sin amerikanske kollega Joe Biden i oktober. Det blev ett av resultaten efter ett halvtimmeslångt telefonsamtal i dag om ubåtsaffären med Australien. Att reparera förtroendet mellan Frankrike och USA är en viktig fråga för Biden.

SR - 8 timmar sedan

Böter för den som fimpar på gatan

Från den första januari kommer den som slänger en fimp eller ett tuggummi på gatan att kunna straffas med böter. Det har riksdagen beslutat, när den i dag röstade igenom regeringens förslag om att nedskräpning, även ringa förseelser, ska bli straffbara. Lagrådet har tidigare ifrågasatt om straff för ringa nedskräpning kommer att bli effektivt då risken att åka dit är liten..

SR - 10 timmar sedan

Macron ska sända tillbaka ambassadören till USA

Ledarna för Frankrike och USA, president Emmanuel Macron och president Joe Biden, har precis avslutat ett telefonsamtal om den pågående ubåtskrisen mellan länderna. Efter samtalet beordrar president Macron den franska ambassadören att återvända till USA nästa vecka. Ambassadören skickades hem efter att USA och Australien inlett ett nytt försvarssamarbete och därmed snuvat Frankrike på en stor ubåtsaffär..

SR - 10 timmar sedan

Gränspolisens hantering av haitiska migranter väcker avsky

I USA har president Bidens beslut att deportera haitiska migranter som samlats i tältläger vid den mexikanska gränsen kapat stor debatt. Samtidigt har bilder och videoklipp som visar hur ridande gränspoliser jagar iväg migranter spridits som en löpeld i USA och väckt ilska och avsky. Sen i söndags har man flugit över 1 000 människor tillbaka till Haiti, där ytterligare en jordbävning inträffade i somras och fattigdomen är utbredd..

SR - 11 timmar sedan

Centerns partistämma vill slopa köer som urvalsgrund till friskolor

Centerns partistämma kommer ha som huvudförslag att helt slopa köer som urvalsgrund till friskolor. Det innebär ett skarpare förslag än det som partistyrelsen förordar. Nils Paarup Petersen är riksdagsledamot, och en av dem som drivit på för att helt ta bort köer som urvalsmetod: ”Rimligt att alla barn i Sverige har lika förutsättningar för att göra ett fritt skolval”..

SR - 11 timmar sedan

De har sämst vaccinationstäckning – drygt hälften har tagit sprutan

Det är stora skillnader mellan de kommuner som har störst andel vaccinerade mot covid och de som har minst. Många regioner arbetar nu med hälsoinformatörer som ska hjälpa till få upp vaccinationstäckningen. I Botkyrka och Södertälje kommun, som ligger lägst i landet, har bara drygt hälften vaccinerat sig..

SR - 12 timmar sedan

Hårdare riktlinjer från WHO – hoppas rädda miljontals liv

Under eftermiddagen kom Världshälsoorganisationen WHO med nya riktlinjer kring luftkvalitén, som de hoppas ska rädda miljontals liv. I riktlinjerna, som senaste uppdaterades 2005, fokuserar de på att minska till exempel kvävedioxid och kolmonoxid, som finns i utsläpp trafiken och förbränning. I Sverige behövs omfattande insatser för att klara de nya riktlinjerna, menar Naturvårdsverket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.