Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 21 September, 07:46

Världen Idag - 28 jul 21 kl. 00:00

Där den fulla bilden saknas blir debatten manipuleradPå nyheterna i fredags kväll visade israelisk TV två väldigt olika reportage som tillsammans ger perspektiv på Israels komplicerade vardag. Kanal 12 rapporterade om arabiska familjer som bor i skjul, grottor och provisoriska byggnader i Tuba som ligger uppe i bergen söder om Hebron. Om de börjar att bygga nya byggnader, rivs de av den israeliska militären, eftersom de inte har tillstånd att bygga där och området de bor i är militärt område – under israelisk kontroll enligt Osloavtalet. Samtidigt blir deras barn beskyddade av den israeliska militären på vägen till skolan eftersom det händer att judiska bosättare som vill få bort den illegala arabiska byn, kastar sten på dem. Det palestinska självstyret, med stöd från EU, gör vad de kan för att de dussintals arabe
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
TV, Israels, Tuba, Hebron, Osloavtalet, EU

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Där den fulla, bilden, saknasblir , debatten, manipulerad

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 45 minuter sedan

De vill skriva musik för en tid som denna

Med sitt musikprojekt Esther Collective vill Isak och Hedvig Rizell sprida hopp och längtar efter att bredda lovsången i landet. – Vi vill använda vår kreativitet för Guds rike, slår Hedvig fast..

Världen Idag - 45 minuter sedan

Majoritet för vigseltvång efter kyrkovalet

Med utgången i kyrkovalet finns nu en klar majoritet i kyrkomötet för att införa ett tvång som gör att alla nya präster i Svenska kyrkan måste vara beredda att viga samkönade par. Men biskoparnas ställningstagande sätter käppar i hjulet för vigselpliktsivrarna..

Världen Idag - 1 timme sedan

Nytt museum dyker på djupet

Nu slår Vrak, eller Museum of Wrecks, upp portarna på Djurgården i Stockholm. Det nya museet tar med besökarna ner i djupet till de tusentals skeppsvrak som finns på Östersjöns botten..

Världen Idag - 7 timmar sedan

En ingrediens saknas i svensk kristenhet: gudsfruktan.

Från kemin i skolan minns nog många experiment när man tillsatte ett visst grundämne och fick en reaktion. Utan det ämnet hände inget, men med detta hände något. En ingrediens saknas i svensk kristenhet: gudsfruktan.

Världen Idag - 7 timmar sedan

Ingen bör dömas eller frikännas på förhand

Hanif Bali är en provokativ politiker, som ofta uttrycker sig klart problematiskt. Det pågående dramat om anklagelser för olämpligt sexuellt beteende mot en tonårstjej uttrycker dock en annan problematik, och handlar om grundprincipen att ingen ska dömas på förhand. I sociala medier har tonen varit bitvis mycket hård mot såväl Bali som den unga tjejen som anmält honom.

Världen Idag - 7 timmar sedan

Karl Marx var negativ till Darwins evolutionsteori

Karl Marx är en av de mest inflytelserika intellektuella under 1800- och 1900-talen och hans politiska tänkande har inspirerat olika typer av socialistiska och kommunistiska rörelser. Den israeliske statsvetaren Shlomo Avineri har konkluderat ett långt forskarlivs studier av Marx liv och tänkande i en lättillgänglig biografi, Karl Marx: Philosophy and revolution, vilken vänder upp och ner på en hel del av de invanda perspektiven på Marx. Först av allt förankrar Avineri Marx i den judiska kontext där han föddes och som skapade förutsättningarna för hans liv.

Världen Idag - 11 timmar sedan

Oklart om C och V kommer stödja regeringens budget

Varken Centern eller Vänsterpartiet vill säga om regeringens budget, som presenterades på måndagen, räcker för att de ska stödja den i riksdagen. – Det är inte alls någon självklarhet, säger Centerns ekonomiskpolitiske talesperson Martin Ådahl (C) till TT..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Partiernas kyrkovalskampanjer slog tillbaka mot dem själva

Årets kyrkoval såg länge ut att bli en ganska stillsam historia. De sista veckorna höjdes dock temperaturen och nästan alla riksmedier vaknade till inför ett val som de glömt bort men insåg att de nog behövde spegla. Och inte minst satte det politiska valmaskineriet in en ordentlig spurt med annonser och LO-arbetare som ringde upp medlemmar och förklarade att de behövde göra sin plikt och gå ut och rösta rätt – det vill säga rött.

Världen Idag - 17 timmar sedan

Pingstkyrka på Tjörn eldhärjades

Pingstkyrkan Smedjan i Skärhamn på Tjörn eldhärjades på fredagen. Det är ännu oklart vad som orsakat branden. – Mitt i alltihop är vi ändå vid gott mod, säger församlingens pastor Thomas Jonsson..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Ytterkanterna och Posk blev stora vinnare i kyrkovalet

Alla tre riksdagspartier som är representerade i kyrkopolitiken backar rejält när resultatet i kyrkovalet nu klarnar, något som tolkas som en protest mot partipolitiken i Svenska kyrkan. Nationalistiska AFS (Alternativ för Sverige) lyckades samtidigt vinna tre mandat i kyrkomötet och Vänstern i Svenska kyrkan (Visk) fördubblar sina mandat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.