PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 22 September, 17:02

PrivataAffärer - 27 jul 21 kl. 22:42

Alphabet: Betydligt bättre än väntat



Försäljningen var 61,9 miljarder dollar (38,3). Väntat var en försäljning på 56,1 miljarder dollar. Alphabets sökintäkter steg med 68 procent i jämförelse med samma period föregående år och summerade till 35,8 miljarder dollar. Försäljningen av Youtube-annonser ökade med 83 procent till 7 miljarder dollar. Molnverksamheten hade intäkter på 4,6 miljarder dollar, en ökning med 53 procent i jämförelse med samma period i fjol.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Youtube, Ruth Porat

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alphabet, Betydligtbättre än , väntat

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

JP Morgan: Fed kan tvingas till skarp kursförändring nästa år

Fed-ordföranden Jerome Powell har redan påtalat att det innan årets slut kan komma att ske en nedskruvning av den extremt expansiva och stimulerande penningpolitik som förts sedan pandemins utbrott. Nya besked från Federal Reserve och Jerome Powell väntas senare under onsdagen, i samband med stundande räntebesked, och den senaste tidens glödheta inflationsuppgång har fått vissa investerare att börja skruva på sig. Om utvecklingen fortsätter kommande månader så blir centralbanken tvungen att agera hastigt, spår bankchefen i en intervju med CNBC.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Blackrock: Aktier är inte övervärderade

Aktiemarknaden kan mycket väl fortsätta att falla under den närmaste tolvmånadersperioden, men Blackrock tror ändå att avkastningen på aktier kan närma sig 10 procent, skriver Nigel Bolton i fondförvaltarens kvartalsvisa kundmagasin ”Stock market monitor” inför fjärde kvartalet. Där sammanfattar han Blackrocks syn på marknaden just nu. Aktier är fortfarande högst intressanta, trots att aktiemarknaden snuddar vid och sätter nya rekord under hösten.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Volvo: Inga produktionsstopp hittills under kvartalet

Läs också: Traton vinstvarnar på grund av komponentbrist Det säger Volvos presschef Claes Eliasson till Nyhetsbyrån Direkt i en uppdatering efter att lastbilskoncernen Traton varnat för att problemen i leveranskedjan leder till avsevärt lägre försäljningsvolymer än planerat det tredje kvartalet. ”För oss har det ju så här långt inte let

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Pimco: Risk att Fed-mötet uppfattas som hökaktigt

”Medianräntebanan kan komma att justeras för att stävja risken så att rådande temporära inflationsfaktorer inte drar upp inflationsförväntningarna”, säger hon. Denna rörelse kan komma vid detta möte trots att ekonomiska indikatorer bromsat in sedan i juli. En tydlig orsak till den klenare ekonomiska utvecklingen är deltaviruset som samtidigt även inverkar på leveranser av insatsvaror.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Evergrande nära omstrukturering

Asia Markets hänvisar till källor nära regeringen och skriver att statliga bolag kommer att så bakom omstruktureringen. ”Avtalet tas fram för att skydda kinesiska medborgare som har köpt lägenheter av Evergrande, som de du ser protestera ute på gatorna och även dem som har investerat i Evergrandes förvaltningsprodukter”, uppger källan enligt, Asia Markets.  .

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Andersson: Ökad kapitalbeskattning förslag på S-kongress

Hon sade att Socialdemokraternas mål för den ekonomiska politiken är full sysselsättning, att Sverige ska ha ordning och reda i de offentliga finanserna och att skattesystemets syfte är att kunna finansiera välfärden. ”Vi har ett finanspolitiskt ramverk som har tjänat Sverige väl och det ska vi såklart både vårda och värna eftersom det långsiktigt säkerställer att vi kan finansiera välfärden och hela den offentliga sektorn, inte bara i närtid utan också långsiktigt”, sade Magdalena Andersson. Samtidigt sade hon att saker kan bli bättre i ramverket och nämnde stora investeringsbehov i äldreomsorgen, vägar och järnvägar som behöver rustas upp, göra klimatomställning och rusta upp försvaret och satsa stort på rättsväsendet.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Nedtrappning i fokus inför Fed-beskedet

”Vi tror att den kraftiga inbromsningen i sysselsättningstillväxten i augusti, i kombination med bredare signaler om svagheter i inkommande aktivitetsdata, betyder att Fed kommer att avvakta med en formell annonsering av QE taper vid septembermötet”, skriver Mike Pearce, senior USA-ekonom på Capital Economics, i ett kundbrev. Vid föregående FOMC-möte, den 27-28 juli, noterade visserligen kommittén att ekonomin hade gjort framsteg mot målen om maximal sysselsättning och prisstabilitet men gav ändå ingen klar indikation om att takten i tillgångsköpen, för närvarande totalt 120 miljarder dollar per månad, var på väg att ändras. Fedchefen Jerome Powell sade vid den efterföljande presskonferensen att den positiva utvecklingen på arbetsmarknaden visserligen hade fortsat

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Bratt: Räkna med fler vinstvarningar

Läs också: Traton varnar för lägre försäljning än väntat Vinstvarning från Husqvarna − Jag tror vi bör vänta oss fler vinstvarningar. Komponentbristen har varit verklighet under lång tid, frågan har snarare varit hur länge problemen kvarstår och om de intensifieras under kommande kvartal. Så verkar det dessvärre bli, säger hon.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Här är onsdagens färska rekar

Pareto Securities sänker riktkursen för Husqvarna till 115 kr från 120 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Traton varnar för lägre försäljning än väntat

Det framgår av ett pressmeddelande.  .



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.