SVT > Utrikes

Friday, 17 September, 17:48

SVT - 27 jul 21 kl. 21:38

Så gör Danmark för att hindra en fjärde coronavågCoronasmittan tar ny fart runt om i världen och i flera länder försöker man förhindra en ny våg genom krav på coronapass för att komma in på exempelvis barer och caféer. Vårt grannland Danmark är ett av dem..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Danmark

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: gör, Danmarkför att , hindraen , fjärde, coronavåg

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Sex års fängelse för IS-värvning i Danmark

En 29-årig man som värvade en krigare till terrororganisationen IS döms till sex års fängelse och utvisning ur Danmark. Domen är den första i sitt slag i grannlandet..

SVT - 8 timmar sedan

Bara ett land följer Parisavtalet visar ny rapport

Världens ledande länder misslyckas med sitt klimatarbete. Med EU:s klimatpolitik hamnar den globala uppvärmningen närmre tre grader enligt ny rapport..

SVT - 10 timmar sedan

Putintrogna partiets väljare får extra bidrag

Extra bidragsutbetalningar och löften om lönehöjningar bara dagar före valet till duman. Det har ryska pensionärer, soldater och statligt anställda fått av makten i Kreml. – Det säger någonting om vilka man ser som trogna väljare för Enade Ryssland, säger Carolina Vendil Pallin, forskningsledare på Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI)..

SVT - 10 timmar sedan

Ryska valet inte spännande – förrän efteråt

En del vill inte ens se röstningen till Rysslands parlament för ett val, andra kallar det fars. Men det är inte eventuellt fusk under valdagarna som är den stora frågan, enligt Carolina Vendil Pallin vid FOI. – Det är något som riggas inte bara i valrörelsen, det är hur hela systemet ser ut..

SVT - 10 timmar sedan

När Putin ville sluta: ”Aldrig i livet”

Vid snart 69 års ålder är Vladimir Putin nog trött på sitt jobb, enligt journalisten Catherine Belton. Men han kommer inte att avgå. – Jag tror att även om han vill, så kan han inte.

SVT - 10 timmar sedan

SVT:s korrespondent om ryska dumavalet – ”Ett sorts låtsasval”

Det ryska dumavalet som nu inleds präglas av anklagelser om tystande av oppositionella röster, varningar om kommande valfusk och attacker mot media. – Oppositionen är om inte död så i alla fall döende, säger SVT:s Rysslandskorrespondent, Bert Sundström..

SVT - 14 timmar sedan

Två åtalas för irländskt journalistmord

Två män har åtalats, misstänkta för det uppmärksammade mordet på journalisten Lyra McKee i Nordirland 2019..

SVT - 14 timmar sedan

Därför har Aukus-länderna bildat en säkerhetspakt

Australien väljer att gå in i ett militärt samarbete med USA, och Storbritannien som kallas Aukus. – Det som ligger bakom det här är Kinas militära upprustning, säger SVT:s utrikesreporter Tilde Lewin..

SVT - 15 timmar sedan

Kina om Aukus: ”Skadar regional fred allvarligt”

Under natten till torsdag konstaterades att Storbritannien, USA och Australien ska ingå en säkerhetspakt. De tre länderna nämnde inte Kina under sitt virtuella möte, men landet reagerade starkt på nyheten och motsätter sig pakt-skapandet. Även Frankrike är missnöjda.

SVT - 19 timmar sedan

1 400 delfiner slaktades – nu ser Färöarna över jakten

Färöarnas regering ska se över reglerna för delfinjakt kring ögruppen, meddelar landets regering. Beskedet kommer efter att bilder och klipp från jakten väckt ilska och protester i veckan, inte minst i sociala medier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.