Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 18 September, 00:06

Cornucopia - 27 jul 21 kl. 17:43

Under Cover - intressant om livet som fältoperatör åt MI5Inlägget innehåller annonslänkar för Bokus.Tom Marcus självbiografiska Under Cover - Livet som underrättelseagent åt MI5 är en intressant läsning om vad som pågår bakom kulisserna på den brittiska inrikes säkerhetstjänsten MI5 i kriget mot terrorismen.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Cover, MI5, Bokus, Marcus, Under Cover, Tom Marcus När, Lars Kepler, Guillou, Soldier Spy, Spy,  Thames House, Tom Carl Marcus, CIRA, PTSD, Andy McNab, Bravo Two Zero, Tom Marcus, Sverige, Defend, Die, Capture, Kill, Adlibris, NoNa, Chris Bergs, Draksådd, England

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Under Cover, intressantom , livetsom , fältoperatöråt , MI5

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 4 timmar sedan

Fredagsmys?

Nä, det blev inget särskilt fredagsmys idag pga anledningar..

Cornucopia - 11 timmar sedan

Uppdaterade veckotopplistor från Förläggareföreningen - Drönarhjärta fortfarande #4 på ljudbok

Inlägget innehåller betallänkar för Adlibris och Bokus.
Drönarhjärta trillade ur topp-20 för inbundna böcker förra veckan, men biter sig kvar som #4 mest sålda ljudbok i Sverige och #7 mest sålda ebok på Förläggareföreningens officiella topplista för vecka 36.Ljudbokstopplistan
Viktigaste topplistorna i fetstil.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Regeringen vill att certifierade byggföretag ska få gräddfil för bygglov

Regeringen föreslår att stora certifierade byggföretag ska få en gräddfil för bygglov, som de små entreprenörerna inte ska få. Tanken är att de stora bolagen ska kunna bygga standardiserade identiska hus utan att kommunerna ska behöva granska utformningen av dessa för varje enskilt bygglov.Standardiserade identiska bostäder i Kaliningrad, Ryssland Foto: Lena Wilderäng, adrenalena.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Bostadsbyggandet föll vidare under andra kvartalet - inte tillbaka på 2017 års nivåer

Bostadsbyggandet fortsatte att falla under andra kvartalet 2021 och har ännu inte återhämtat sig till 2017 års nivåer, vilket är ett kvitto på regeringens havererade och icke-existerande bostadspolitik.Wallenstam bygger i KallebäckByggandet rä alltså inte tillbaka till 2017 års nivåer, innan bostadspriserna rasade när spekulationsbubblan i att köpa obyggda lägenheter på pappret för att sälja dyrare innan inflytt punkterades. Byggbranschen har inte lyckats återhämta sig från den smällen när man inte längre kan sälja helt fritt på papper för att finansiera sina projekt längre.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Byggkostnaderna upp 7% på ett år

SCB rapporterar att byggkostanderna ökat sju procent på ett år, främst drivet av entreprenörens kostnader medan byggherrens kostnader inte ökat lika mycket. Störst uppgång hittar man inom byggmaterial, men de kontanta kostnaderna för att bygga hus ingår inte i defintionen av KPI(F) och alltså har vi inte någon officiell inflationspåverkan av detta.Sju procent dyrare Själva kostnaden för att bygga själva huset - entreprenörens kostnader - ökade 7.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Dollarn stärks - guldet faller - räntor upp - blandad fredagsbörsmorgon i Asien

Dollarn har stärkts mot kronan, men guldet rasar i pris, samtidigt som amerikanska marknadsräntor återigen är upp. Efter positiva börser i Stockholm och oförändrat i USA är bjuder fredagsmorgonen på blandad utveckling i de asiatiska tidszonerna. Och en liten kommentar om Evergrande nedan.

Cornucopia - Igår: 15:58

Jämför elpriser med Compricer - bundet från 64 öre i SE3 till 89 öre i SE3 på tre år

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Compricer.
Compricers sammanställning över aktuella elavtal från de olika elhandelsbolagen visar att man nu kan binda elpriset från 88:92 öre per kWh i elhandelsområde SE4 Södra Sverige (Skåne - Blekinge) på tre år, och från 89:27 på fem år. I SE3 Södra Mellansverige (Göteborg - Stockholm) hittas priserna från 64:42 öre på tre år och 68:02 öre på fem år.

Cornucopia - Igår: 15:21

Lagrådet sågar regeringens räddningslag för Cementa - bryter mot grundlagen

Remissinstansen lagrådet med sina juridiskt sakkunniga sågar regeringens räddningslag för att fördröja cementkrisen ett halvår och tillfälligt rädda Cementa. Rådets tre råd menar att lagen bryter mot grundlagen trots att det är viktigt för riket att rädda tillgången till cement. Regeringen har dock flera gånger tidigare fullständigt skitit i lagrådets sågningar, men konsekvensen är att en överklagan av regeringens beslut knappast kommer hålla i domstol.

Cornucopia - Igår: 13:39

Tillåtet att cykla, gå och köra moped på Göteborgs fyrfiliga trafikleder - bara förbud på E6/E20 och rv 40

Bloggen har identifierat att det är fritt fram att cykla, gå och köra moped på Göteborgs fyrfiliga planskilda trafikleder som Söderleden, Västerleden, Älvsborgsbron, Oscarsleden med Götatunneln och Lundbytunneln, samt Säröleden norr om Brottkärr. Det är bara Säröleden söder om Brottkärr som är motortrafikled och bara E6/E20 och Riksväg 40 som är motorvägar. Bloggaren är minst sagt lite förvånad, men har verifierat detta från både Trafikverket, trafikpolis i Göteborg och via besök på plats för kontroll av skyltning.

Cornucopia - Igår: 11:52

Nya uppslag för att stoppa Cementa redan i oktober

SvD redogör för nya uppslag för att se till att stoppa Cementa redan i slutet av oktober, där det ser ut som att det finns öppningar för att sänka svensk ekonomi, välstånd och välfärd genom överklaganden, inklusive möjligheten fär länsstyrelsen att stoppa Cementa från att köpa kalk från närliggande Nordkalk.Nordkalk på GotlandEn professor i miljörätt uppger till SvD att regeringens nödlag om att ge tillfälligt tillstånd bryter mot flera EU-regler, och måste godkännas av EU:s regeringe EU-kommissionen.
Det anges dock mer sannolikt att ärendet istället hamnar i svenska domstolar, då regeringens kommande beslut om att bevilja tillstånd kan överklagas till Högsta förvaltningsdomstolen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.