Världen Idag > Nyheter

Thursday, 23 September, 14:18

Världen Idag - 27 jul 21 kl. 00:10

Välkomna livsinsikter för vårt samhälle i spåren efter CoronaEn kris kan få indirekta och oväntade effekter. En sådan är Coronapandemins positiva konsekvenser i form av ökade livsinsikter. Förhoppningsvis kan sådana insikter också ge starkare relationer och en större öppenhet för evangeliet. Det finns självfallet också klart negativa effekter av pandemin: ungdomar har fått se sina sociala liv kringskäras drastiskt under mer än ett år av sina liv, och det har gett en sämre psykisk hälsa bland unga än bland äldre. En ny undersökning från organisationen Sharecare och Boston University visar dock på en överraskande följd av Coronavågen: genomsnittsamerikanens sociala välbefinnande tycks paradoxalt nog ha ökat under restriktionerna.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Corona, Coronapandemins, Sharecare, Boston University, Coronavågen, Covid

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Välkomna, livsinsikterför vårt , samhällei , spårenefter , Corona

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 3 timmar sedan

Fängelsepastor: Stor gudslängtan på fulla anstalter

I takt med att Sveriges fängelser blivit överfulla har arbetsbördan för anstalternas präster och pastorer ökat. Celia Enes, fängelsepastor i Kumla, säger att hon och kollegorna inte har en chans att räcka till, men att Jesus ändå är verksam inne på landets anstalter. – Jag är här ungefär åtta timmar per dag.

Världen Idag - 3 timmar sedan

”Allt fler vill prata om att ta sig ur gäng”

Samtalen som handlar om att man sitter fast i ett gäng och inte vet hur man ska ta sig ur har ökat rejält. Det säger fängelsepastorn Celia Enes då hon beskriver hur miljön på Kumlaanstalten har förändrats under de senaste 20 åren. Sverige behöver komma med helt andra insatser än vad som är fallet nu, menar hon..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Hyr Tele2 Arena för att predika om Jesus

Predikanten och artisten Sebastian Staksets organisation Heart of Evangelism har bokat Tele2 Arena i Stockholm, med cirka 30 000 sittplatser, i september nästa år. – Vi vill nå människor med evangeliet, säger Stakset till Världen idag..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Så blev Svenska kyrkan evangelisk-luthersk

Förändringens vind blåste genom den svenska kyrkoprovinsen under 1500-talet. Olika aktörer var drivande både inom och utom kyrkan. Vid Uppsala möte 1593 beslutades slutligen att Svenska kyrkan skulle vara evangelisk-luthersk och hålla sig till Bibeln, de fornkyrkliga bekännelserna och Augsburgska bekännelsen..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Brian Houston kliver av styrelser

Den australiska församlingen Hillsongs grundare Brian Houston meddelar att han lämnar församlingens styrelser. Han betonar samtidigt att han är kvar som global senior pastor..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Både principer och hänsyn behövs i migrationspolitiken

Många har berörts av medierapporteringen om treårige Tim som ska utvisas från sitt trygga familjehem i Skåne till Nigeria, där ingen familj finns som vill ta hand om honom. Hans fall sätter fingret på statens utmaning att kombinera lagstiftning och myndighetsbeslut, rättigheter och skyldigheter i ett system med reglerad invandring, samtidigt som rätt hänsyn tas till individen. Ingen ska låtsas som att detta är enkelt, men ett civiliserat land behöver göra allt det kan för att gå i den riktningen.

Världen Idag - 14 timmar sedan

S-regeringen behöver läka relationen till Israel

Utrikesminister Ann Linde har äntligen haft kontakt med sin israeliske motpart, Yair Lapid. Det skulle dröja sju år innan de båda regeringarna kunde ta detta steg. Ansvaret för låsningen kan dock knappast anses vila på Israel, utan på Sverige.

Världen Idag - 14 timmar sedan

Avslöjar samtalet en förändrad svensk hållning gentemot Israel?

En av de absoluta toppnyheterna i Israel i måndags var att Israels utrikesminister, Yair Lapid, haft ett samtal med sin svenska motsvarighet, Ann Linde. Det var första gången Israels och Sveriges utrikesministrar talat med varandra på sju år. Jerusalem Post citerade en tweet från Lapid, där han skriver: ”Jag talade med Ann Linde, Sveriges utrikesminister.

Världen Idag - 14 timmar sedan

Vilken föreställning har du om Gud?

Det finns många söndagar som bär namnet ”efter Trefaldighet”. Tjugofem stycken, faktiskt, men alla firas inte varje år. Den liturgiska färgen är grön i våra kyrkor, och grönt talar om växandet som kristna.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Talibanerna vill utse en egen FN-ambassadör

Ett FN-utskott, där bland annat Sverige ingår, ska avgöra om Afghanistans talibanregim ska få tala inför världsledarna i FN:s generalförsamling. Talibanerna säger sig också ha utsett landets nya FN-ambassadör. Samtidigt säger talibanerna att flickor ska få gå i skolan igen – ”snart”..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.