SR > Nyheter

Sunday, 19 September, 07:16

SR - 27 jul 21 kl. 00:03

Duterte försvarar sina våldsamma metoderI Filippinerna har president Rodrigo Duterte hållit sitt sista tal till nationen innan nästa års presidentval. Duterte har under sin tid vid makten gjort sig känd för att bedriva en skoningslös kamp mot dem som pekas ut som kriminella. ”Om du ser dem, skjut dem, det skulle göra mig glad”, sade Rodrigo Duterte och riktade en vag uppmaning till sina medarbetare om att döda dem som skadar landet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Filippinerna, Rodrigo Duterte

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Duterte, försvararsina , våldsamma, metoder

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Afghaner väntar på ny bedömning från Migrationsverket

Sedan Migrationsverket stoppade alla utvisningar till Afghanistan har 700 personer ansökt om inhibition, att deras utvisning pausas. Alla med utvisningsbeslut har inte rätt till dagersättning och kan endast få det om de får en ny asylprövning. Migrationsverket tar nu fram en ny bedömning av säkerhetsläget i Afghanistan som kommer att avgöra vilka som kan få en ny asylprövning..

SR - 4 timmar sedan

Kyrkoval i dag – här är de viktigaste frågorna

I dag är det kyrkoval i Sverige. De frågor som dominerar är bland annat miljö och frågan om den öppna folkkyrkan. Statsvetaren Linn Mårdstam säger att valets vara eller inte vara också är en het potatis.

SR - 8 timmar sedan

Demonstration vid Kapitolium till stöd för upploppsåtalade

I den amerikanska huvudstaden Washington hölls på lördagskvällen svensk tid en demonstration till stöd för dem som åtalats för de våldsamma upploppen vid kongressbyggnaden Kapitolium i januari. Demonstranterna menar bland annat att många åtalade felaktigt utpekats ligga bakom upploppen. Sveriges Radios USA-korrespondent Roger Wilson var på plats under demonstrationen..

SR - 13 timmar sedan

Trumpvänliga protester vid Kapitolium – stort säkerhetsuppbåd

Om en stund inleds den första demonstrationen i Washington till stöd för de som åtalats för de våldsamma upploppen vid kongressbyggnaden Kapitolium i januari i år. På plats vid Kapitolium finns Ekots korrespondent Roger Wilson: ”Det har samlats en hel del demonstranter här framför kongressbyggnaden, men fortfarande en ganska marginell grupp om man jämför med det stora säkerhetsuppbåd som finns här med extra stängsel, kravallstaket och poliser”..

SR - 13 timmar sedan

Journalister jagas av juntan i Myanmar

Sedan militären tog makten i Myanmar har oberoende media i stort sett förbjudits i landet. Juntan jagar öppet reportrar och journalister. Så här långt har över 100 journalister gripits och torterats sedan kuppen i februari, av dem sitter runt 50 fortfarande inspärrade, många utan rättegång.

SR - 14 timmar sedan

Centerpartiet tillbakavisar M:s migrationsförslag

Centerpartiet tillbakavisar Moderaternas förslag att kunna återkalla fler permanenta uppehållstillstånd från personer som fått skydd i Sverige, men som besöker sitt hemland. ”Det tror jag är fel väg att gå. För man måste kunna känna en trygghet när man har flytt undan krig och förtryck”, säger Jonny Cato, Centerpartiets talesperson i migrationsfrågor.

SR - 16 timmar sedan

Ny studie: Ovanligt att fullvaccinerade blir svårt sjuka

Personer med nedsatt immunförsvar eller underliggande sjukdomar löper en högre risk att drabbas av en ny allvarlig covidinfektion eller avlida, trots att de är vaccinerade. Men mycket få drabbas. Det visar en ny studie över närmare sju miljoner människor i Storbritannien.

SR - 18 timmar sedan

Anklagelser om att Ungern hindrar Pegasusutredning

Efter avslöjandet i somras att tiotusentals politiker, aktivister och journalister världen över avlyssnats via sina mobiltelefoner, anklagas nu Ungern för att motarbeta utredningen. Den ungerska regeringen förnekar inte att man köpt och använt spionprogrammet Pegasus, men istället för att ge några svar blockerar den utredningarna, menar Szabolcs Panyi på den granskande nyhetssajten Direkt36. ”Den ungerska lagstiftningen ser ut så att i princip vem som helst kan avlyssnas så länge justitieministern ger sitt medgivande”, säger Mate Szabo på ungerska civilrättsorganisationen Tasz..

SR - 18 timmar sedan

Hör Maria Malmer Stenergard (M) om partiets flyktingpolitik

Efter den tillfälliga flyktinglagen fick Sverige i somras en ny migrationslagstiftning som är mer restriktiv än den tidigare. Människor på flykt får nu bara tillfälliga uppehållstillstånd – och Moderaterna vill strama åt reglerna ytterligare. Hör Maria Malmer Stenergard, Moderaternas migrationspolitiska talesperson, i Ekots lördagsintervju..

SR - 18 timmar sedan

FN varnar för AI-teknik

Användandet av Artificell Intelligens, AI, innebär ett hot mot de mänskliga rättigheterna varnar FN:s människorättschef, Michelle Bachelet, som också uppmanar till att förbjuda användandet av viss AI-teknik tills man reglerat den bättre. I en ny rapport från kontoret för FN:s kommissarie för mänskliga rättigheter pekas fyra områden ut där AI-teknik kan få förödande konsekvenser för de mänskliga rättigheterna. Bland annat pekar man på hur AI riskerar att öka diskriminering inom exempelvis rekrytering..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.