Världen Idag > Nyheter

Monday, 27 September, 18:07

Världen Idag - 27 jul 21 kl. 00:00

Svensk präst klev fram mitt i Tysklands sönderfallBirger Forell var en verksam kristen antinazist i Hitlers Berlin och gjorde sedan stora insatser i samband med återuppbyggnaden av Tyskland, efter andra världskriget. Forell var bland annat med och grundlade en tysk stad – flyktingstaden Espelkamp..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Tysklands, Forell, Hitlers Berlin, Tyskland, Espelkamp

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk präst, klevfram mitt i , Tysklands, sönderfall

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Meteorit tros ha ödelagt stad – kan vara Sodom

En bronsåldersstad nära Döda havet tillintetgjordes av en extremt kraftfull explosion orsakad av en meteorit, bedömer forskare. Forskarna drar lösa paralleller till bibelberättelsen om Sodom och Gomorra..

Världen Idag - 4 timmar sedan

SPD vann valrysaren – maktspel att vänta

Tyska valet är en verklig nagelbitare – som kan vara till jul. Socialdemokraterna, SPD, blir största parti med knapp marginal. Båda sidor signalerar att det kan ta månader att få ihop en koalition.

Världen Idag - 4 timmar sedan

S partistyrelse vill fortsätta styra över Svenska kyrkan

Banden mellan S och Svenska kyrkan ska inte luckras upp. Det slår Socialdemokraternas partistyrelse fast och avfärdar de motioner som föreslår att partiet lämnar kyrkopolitiken. ”Partistyrelsen ser inga skäl att nu ompröva dessa beslut”, uppger man och föreslår samtidigt att partistyrelsen får ökat ansvar för kyrkopolitiken..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Centerpartiet vill skära i föräldraledigheten

Centerpartiet vill ha en bred översyn av föräldraförsäkringen. Den nuvarande är för generös och skapar såväl jämställdhets- som privatekonomiska problem, anser centerstämman..

Världen Idag - Igår: 17:00

Stjärnspelaren Neymar får inte tala om sin tro

Den kristne fotbollsspelaren Neymar förbjuds att tala om sin tro i det kontrakt han tecknat med den franska klubben Paris Saint-Germain. Det skriver Christian Today, som hänvisar uppgifter i den spanska tidningen El Mundo..

Världen Idag - Igår: 12:00

Kristen illusionist vann amerikanska Talang

Med budskap om att bry sig om andra vann den kristna illusionisten Dustin Tavella i helgen den amerikanska motsvarigheten till Talang. – Jag vill att människor ska lära känna Jesus, säger han i en intervju..

Världen Idag - Igår: 08:00

Sjukhusfartyg har anlänt till Europa

Efter fem års byggnation på ett varv i Kina har världens största civila sjukhusfartyg, Global Mercy, anlänt till Antwerpen i Belgien, skriver kristna organisationen Mercy Ships i ett pressmeddelande..

Världen Idag - I förrgår: 17:00

Tro och solidaritet kan tappa tung roll inom S

Tro och solidaritet, tidigare Broderskapsrörelsen, är en av fyra så kallade sidoorganisationer inom Socialdemokraterna som nu kan fråntas möjligheten att delta i verkställande utskottets (VU) sammanträden..

Världen Idag - I förrgår: 12:00

Sverige nobbar FN-konferens: ”Antisemitiska inslag”

Sverige var ett av flera länder som avstod från att uppmärksamma 20-årsjubileet av den första, kontroversiella, Durban-konferensen om rasism. Tidigare konferenser har ”kritiserats för att ha antisemitiska inslag och för att ha riktat oproportionerlig kritik mot Israel,” skriver UD:s presstjänst i en kommentar..

Världen Idag - I förrgår: 09:00

Hur fria är de svenska universiteten?

Hur fri är forskningen vid universiteten? Varför har vissa perspektiv svårare än andra att komma fram? Hur skapar vi ett samtalsklimat med högt i tak på institutionerna?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.