SR > Nyheter

Thursday, 23 September, 13:56

SR - 26 jul 21 kl. 14:25

Dubbelkolla resevillkor till FinlandFinland ändrar nu sina inreseregler, det finns inte längre nån intern gränskontroll från och med i dag. Den som vill resa till Finland från ett Schengenland, eller något av 13 utpekade lågriskländer, behöver fortfarande inte ett PCR-test för att komma in i landet. Däremot kan exempelvis flygbolag ändå kräva detta. Ska man stanna mer än tre dagar i Finland behöver man dock göra ett coronatest på plats i landet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Finland, Schengenland, PCR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dubbelkolla, resevillkortill , Finland

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Tunisiens president stärker sin maktställning

I Tunisien har president Kaïs Saïed ytterligare stärkt sin maktställning, två månader efter att han i praktiken tog kontroll över landets parlament. Men kritiken är kraftig. En ny presidentorder gör att den konstitutionella maktfördelningen tippat över ännu mer till presidentens fördel..

SR - 30 minuter sedan

Betssons styrelseordförande avgår

Turbulensen i spelbolaget Betsson fortsätter och nu tvingas bolagets styrelseordförande Patrick Svensk bort eftersom ägarna inte längre har förtroende för honom. Skälet, säger han, är missnöje med hur han skötte processen med uppsägningen av vd:n och grundaren Pontus Lindwall i förra veckan. "Vi var inte överens om att han skulle sluta", säger Patrick Svensk..

SR - 30 minuter sedan

Olycka i Norra länken i Stockholm

Bägge mittfilerna är blockerade vid infarten i tunneln från Essingeleden. Långa köer. Alternativ väg är via Tranebergsbron och länsväg 279 Ulvsundavägen.

SR - 30 minuter sedan

Nu rustar kollektivtrafiken för att få tillbaka resenärerna

Den samhällsägda kollektivtrafiken gick miste om 8 miljarder i biljettintäkter de räknat med 2020 och 9 miljarder i prognosen för 2021, enligt en sammanställning från Svensk Kollektivtrafik. Ingen av dem som Ekot varit i kontakt med har ännu tagit beslut om besparingar, även om det finns exempel där diskussioner förs. De flesta är fortsatt positiva om att kunna vända utvecklingen och få tillbaka passagerarna även de inte vet hur lång tid det tar.

SR - 30 minuter sedan

Unga scrollar på telefonen mer än de själva vill

Ungdomar som scrollar på telefonen mer än tre timmar om dagen har ökat successivt sen 2010.Det visar Statens medieråds rapport Unga och Medier 2021 som undersökt hur barn mellan 9 och 18 år har använt medier under coronapandemin. Över hälften av ungdomarna tycker att de lägger för mycket tid på att scrolla på telefonen.

SR - 30 minuter sedan

20 år sedan Dawit Isaak fängslades i Eritrea

Idag är det 20 år sedan den svensk-eritreanska journalisten, författaren och dramatikern Dawit Isaak fängslades i Eritrea. Samtidigt fängslades 20 andra journalister och politiker – och man vet inte hur många som fortfarande lever, det säger Vanessa Tsehaye som är kampanjansvarig för Afrikas Horn på Amnesty. Hon menar att svenska regeringen måste arbeta hårdare med ärendet..

SR - 1 timme sedan

Uddén: ”Vidriga förhållanden för barn i fånglägret al-Hol”

Hittills i år har 62 barn dött i fånglägret al-Hol i Syrien. Enligt en rapport från Internationella Rädda Barnen kränks barns rättigheter dagligen. Det är misstänkta IS-kvinnor och deras barn som bor i lägret som kontrolleras av kurderna.

SR - 1 timme sedan

JUST NU: Annie Lööf håller tal

Centerpartiets ledare Annie Lööf håller tal på partistämman..

SR - 1 timme sedan

Regeringen vill påskynda infrastruktursatsningar i Norr

De stora industriinvesteringarna i Norrbotten och Västerbotten gör att regeringen vill tidigarelägga redan beslutade infrastrukturinvesteringar. Trafikverket får i uppdrag att utreda förutsättningarna för detta. Exempel på stora industriprojekt som är på gång är Northvolts batterifabrik i Skellefteå och Hybrits anläggningar i Luleå som ska tillverka fossilfritt stål.

SR - 1 timme sedan

IS-kvinna häktas för krigsbrott

En 49-årig kvinna som anslutit sig till IS i Syrien häktas misstänkt för grova krigsbrott, meddelar Stockholms tingsrätt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.