PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 26 September, 02:33

PrivataAffärer - 26 jul 21 kl. 13:42

ABB bekräftar storaffärenABB förväntar sig att en positiv resultateffekt på cirka 2,2 miljarder dollar vid försäljningen av Dodge. ABB förväntar sig också att transaktionsrelaterade kontantutflöden blir cirka 400 miljoner dollar.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
ABB, Dodge

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ABB, bekräftar, storaffären

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 15:42

Veckans mest blankade aktier

Fingerprint Cards är fortsatt den mest blankade aktien med korta positioner som numera uppgår till 9,36 procent av bolagets aktiekapital. Liksom de senaste veckorna befinner sig Oncopeptides på andra plats. Catena Media har återigen dykt upp på listan medan Axfood har fallit ur.

PrivataAffärer - Igår: 14:27

Kina: Ledningen för krisande HNA gripna

Duon blir således nästa företagsledare att hamna i klammer med den kinesiska rättvisan, efter att myndigheterna stärkt greppet kring privata bolags ekonomiska verksamheter under de senaste månaderna. Samtidigt har en strid ström av kända techentreprenörer klivit åt sidan för att blidka Peking och dess nya ekonomiska reformplan under agendan ”gemensam välfärd”. De senaste veckorna har dock den främsta uppmärksamheten kring det kinesiska näringslivet riktats mot Evergrande Group, ett annat bolag vars skuldbörda blivit omrapporterat som en systemrisk för Kinas och eventuellt också världens finansiella system.

PrivataAffärer - Igår: 12:39

UD tar bort reserestriktionerna

UD:s avrådan från icke-nödvändiga resor till alla världens länder infördes den 14 mars ifjol när pandemin slog till med full kraft. I takt med att smittoläget förbättrats har UD hävt sin avrådan från resor till flera länder, framför allt inom Europa. Men nu slopas samtliga restriktioner.

PrivataAffärer - Igår: 11:57

Kinas centralbank: Alla kryptotransaktioner är olagliga

Beskedet kommer i ett uttalande på PBOC:s webbplats med riktlinjer om hur risker med handel och spekulation i kryptotillgångar ska motverkas. Enligt PBOC får utländska kryptobörser inte längre erbjuda sina tjänster till personer i fastlands-Kina, och centralbanken ska förstärka styrningen av information om krypto på internet.  .

PrivataAffärer - Igår: 11:39

Trading Direkt om Evergrande samt energipriser och inflation

  Christina Nyman tror inte att risken från Evergrande är helt överspelad, men Kinas politiska system gör att det förmodligen inte riskerar bli en i närheten så stor spridningsrisk som vid Lehman-kraschen, säger chefsekonomen i programmet. Hon gav också sin syn på den explosiva utvecklingen i energipriser och hur inverkan på inflationen kommer bli framöver. Tekniske analytikern Tobbe Rosén gick igenom 14 tittarönskemål och därefter berättade programledare Joakim Rönning om de senaste nyheterna i riskkapitalbolaget EQT:s lock-up-härva och CTEK:s succéartade börsdebut.

PrivataAffärer - Igår: 11:45

Här är fredagens köprekar

SEB Equities höjer riktkursen för Alfa Laval till 385 kr från 370 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - Igår: 11:34

Hernhag: Tre riktigt bra aktier för barnsparande

Johanna : Hej Marcus, har du någon eller några aktier du idag tycker verkar lovande på lång sikt? Vi pratar barnportfölj och upp mot 20 år. Undrar också vad du tänker om Embellence?

PrivataAffärer - Igår: 11:00

Så påverkas du av det höjda prisbasbeloppet

Prisbasbeloppet hamnar på 48 300 kr medan det förhöjda prisbasbeloppet blir 49 300 kr nästa år. I år ligger beloppen på 47 600 kr respektive 48 600 kr. Beloppen som nu klubbats är ingen överraskning då de blev kända när förslaget lades fram tidigare i år.

PrivataAffärer - Igår: 10:31

DNB spår fortsatt positiv marknadstrend för Getinge

”Vi har därför höjt våra prognoser från 2022 och framåt”, skriver DNB Markets i en analys där riktkursen för medicinteknikbolaget dras upp till 425 kronor (400) och rekommendationen köp upprepas. Banken bedömer att den positiva marknadstrenden för Getinge har fortsatt in i tredje kvartalet och väntar sig fortsatt covidrelaterad medvind under perioden för bolaget. Vidare räknar DNB inte med att Getinge påverkats i någon högre grad av logistiska utmaningar och höga logistikkostnader, eftersom bolaget har långa kontrakt för shippingvolymer och priser.

PrivataAffärer - Igår: 10:22

Finansinspektionen öppnar utredning mot EQT

FI:s hantering av ärendet går därmed in i en ny fas, konstateras det. Finansinspektionen begärde den 14 september att EQT skulle förklara vilka omständigheter som låg till grund för ett uppskjutet offentliggörande av insiderinformation som bolaget anmälde till myndigheten den 7 september, i samband med förändringar av EQT:s inlåsningsavtal. EQT har därefter svarat FI.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.