SR > Nyheter

Saturday, 18 September, 01:55

SR - 26 jul 21 kl. 06:20

Antalet får minskar kraftigt på IslandAntalet får minskar kraftigt på Island och brytpunkten närmar sig. För första gången kommer det vara fler människor än de fyrfota djuren. Och nedgången påverkar naturens balans. På 40 år har antalet får halverats på Island från nästan 828 000 får 1980 till drygt 401 000 förra året enligt isländska statistikmyndigheten..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Island

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antalet får minskar, kraftigt, Island

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Algeriets förre president Bouteflika har avlidit

Algeriets president mellan 1999 och 2019 Abdelaziz Bouteflika är död. Föt drygt två år sedan tvingades han avgå efter en tid av massprotester, i samband med sin kandidatur för att återväljas en femte gång. Efter en stroke 2013 sågs Bouteflika nästan aldrig offentligt, trots att han var president.

SR - 2 timmar sedan

Flickan står fast vid sina uppgifter

Den 17-åriga flicka som anklagar den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali för att ha uppträtt olämpligt står fast vid sina uppgifter i en intervju med HD/Sydsvenskan. 17-åringen säger att Bali bland annat föreslagit att de skulle ha sex och hon beskriver vad som då sades. Bali har nekat till alla anklagelser, åklagare har inlett en förundersökning och Bali har tagit paus från politiken..

SR - 3 timmar sedan

Ännu en nederländsk minister avgår

I Nederländerna avgick på fredagen även försvarsministern efter kritiken gällande landets evakuering från Afghanistan. Ministern Ank Bijleveld blir nummer två att falla, i går tvingades utrikesministern lämna sin post. Hundratals nederländska medborgare samt afghaner med koppling till Nederländerna, lämnades kvar i Afghanistan..

SR - 3 timmar sedan

Frankrike kallar hem ambassadörer

Frankrike återkallar sina ambassadörer från USA och Australien för "konsultationer", efter att Australien tidigare denna vecka beslutat köpa atomuhåtar från USA och Storbritannien istället för från Frankrike. Frankrikes utrikesminister har tidigare kallat Australiens beslut för "en dolkstöt i ryggen". "Jag förstår absolut att Frankrike är besviket och det är ingen tvekan om att detta är väldigt svåra frågor att lösa", säger Australiens premiärminister Marise Payne..

SR - 4 timmar sedan

Journalisten och radiochefen Arvid Lagercrantz död

Den mångårige tidigare Sveriges Radio-medarbetaren Arvid Lagercrantz har avlidit, 78 år gammal, efter en tids sjukdom. Arvid Lagercrantz var anställd på Sveriges Radio mellan 1967 och 1993 och var bland annat inrikespolitisk reporter på Ekot under många år. Han var sedermera även vd för Sveriges Riksradio.

SR - 4 timmar sedan

USA erkänner: 10 civila dog i drönarattack mot IS

Pentagon uppger att 10 oskyldiga afghaner dog i en amerikansk drönarattack som riktades mot IS. Det rapporterar bland annat CNN. Attacken var ett svar på den bomb som utlöstes vid flygplatsen i Kabul mitt under evakueringen från Afghanistan när USA drog tillbaka sina trupper..

SR - 5 timmar sedan

FN-chefen Antonio Guterres: Vi närmar oss en katastrof

Enligt en ny FN-rapport går världen mot 2,7 graders uppvärmning. Något som innebär att målet med 1,5 graders uppvärmning, som sattes upp i samband med Parisavtalet 2015 inte kommer nås om inte världens länder minskar sina utsläpp av växthusgaser, enligt FN-chefen Antonio Guterres. Vi närmar oss en katastrof, säger Guterres i ett uttalande, bara veckor före bara veckor före FN:s klimatmöte i Glasgow..

SR - 5 timmar sedan

Jobbsatsning som inte gav mer jobb kommer fortsätta

I en ny rapport från IFAU, Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, visar de att vissa arbetsmarknadssatsningar snarare minskar chansen att få jobb. ”Det centrala för om det här ska funka, är enligt forskarna, vilken typ av arbetsplats man hamnar på. Är det en ordinarie arbetsplats som förskola eller äldreomsorg så ökar chansen till jobb.

SR - 7 timmar sedan

Åström: Stöden har varit betydelsefulla under pandemin

I dag meddelade regeringen att man i budgeten vill satsa närmare 10 miljarder kronor nästa år på att hantera pandemins effekter. Samtidigt tas flera av de statliga krisstöden till företag bort. ”Stöden har varit betydelsefulla för företagen under pandemin.

SR - 7 timmar sedan

Furtenbach: Balis odds att bli riksdagsledamot efter valet försämras

Den moderata riksdagspolitikern Hanif Bali tar en paus från riksdagspolitiken. Åklagare har inlett en förundersökning mot Bali om misstankar av utnyttjande av barn för sexuell posering. Bali nekar till brott.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.