Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 21 September, 07:59

Cornucopia - 25 jul 21 kl. 11:26

Regeringsbeslut från 2018 och Miljöpartiet bakom cementkrisenÅr 2018 tog regeringen Löfven och dåvarande miljöministern från Miljöpartiet ett beslut om att etablera nya och utöka Natura 2000-områdena närmast Cementa i Slite. Specifikt hänvisar regeringens provinsiella representant länstyrelsen på Gotland till området Hejnum Kallgate i sin överklagan av Cementas tillstånd, ett område som regeringen Löfven alltså utökade.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Miljöpartiet, Löfven, Natura, Cementa, Slite, Gotland, Hejnum Kallgate, Cementas, Motti, Midvintermörker Natura, PDF, Åsa Romson, Bojsvätar, Hejnum Hällar, Bälsalvret, Karolina Skog, Europas, LKAB, Moderaternas Jesper Skaberg Karlsson, Skog, Sveriges, Kallgate, Sverige, Länsstyrelsen, Naturvårdsverket, Reinfeldt, MP

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringsbeslutfrån , 2018och , Miljöpartiet, bakom, cementkrisen

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 4 minuter sedan

Största börsraset i Stockholm sedan sommaren 2020 - nedgångarna fortsätter i Asien på tisdagsmorgonen

Börserna rasade hårt världen över under måndagen och Stockholmsbörsen drabbades hårdast bland de index bloggen följer. Dollarn försvagades, räntorna föll och guldpriset höll emot nedgångarna. Det sägs att den kinesiska fastighetsjätten Evergrandes förestående konkurs är det som spökar och driver upp farhågor om en kinesisk finanskris drivet av en fastighetskris, en Lehman Brothers 2.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Det ryska Duma-valet granskas hårt på de ryska ambassaderna - rapport från Gjörwellsgatan och ambassaden i Stockholm

Igår genomfördes det ryska duma-valet och ännu har inte några officiella valresultat presenterats efter att presskonferensen skjutits upp minst fyra gånger. Den fängslade oppositionelle Navalny har fått till ett system för smart röstning som ställer allt på sin spets på på ambassaderna i demokratierna granskas valet stenhårt av volontärer för att kunna exponera eventuellt valfusk. En läsare har rapporterat från Stockholm om hur det såg ut på Gjörwellsgatan och ambassaden i den svenska huvudstaden.

Cornucopia - 15 timmar sedan

MÖP-måndag: Regeringen vill kunna sälja 24 Archer-pjäser till USA

I budgetpropositionen för 2022 framgår att regeringen vill ha bemyndigande att sälja 24 pjäser av haubitssystemet Archer till USA. Det handlar om de från Norge övertagna pjäserna som skulle gå till den expanderade svenska armén med sina tre och en halv brigader och en stridsgrupp. Archer under Aurora 17.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften via denna länk.
Finanskursens Karl-Mikael SydingVill du lära dig värdera aktier med Karl-Mikael Syding och 98 andra börsintresserade?

Cornucopia - 17 timmar sedan

Familjeveckan - det märks att det är valår - vad tycker du (enkät)?

Det märks att det är valår genom att S+MP i sin sista budget försöker köpa fortsatt regeringsmakt genom den ständigt populära gruppen väljare föräldrar. Detta genom familjeveckan, i praktiken sex dagars betald semester åt föräldrar, som ska bekostas av skattebetalarna och utifrån antalet miljarder är viktigare än ökade anslag till t ex polisen. Mer om familjeveckan nedan, och sedan en enkät där vi får se vad läsarna tycker utifrån lite olika demografi.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Nytt elprisrekord i SE3 Göteborg - Stockholm ikväll: 209 öre per oskattad kWh

Jag utlovade i morgonens börsrapport ett börsrekord, och det hittar vi på elhandelsbörsen Nordpool där timpriset för el i elhandelsområde SE3 Södra Mellansverige (Göteborg - Stockholm) där elpriset ikväll når 28:63 öre. Samma elpris nås även i SE4 Södra Sverige (Skåne-Blekinge). Graf och hemautomatiseringsträsket nedan.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Ännu en negativ börsvecka till handlingarna - kraftiga nedgångar i Hong Kong på måndagsmorgonen - starkare dollar

Med negativ börsvecka på Stockholmsbörsen lägger vi en andra negativ börsvecka till handlingarna. I Asien är det hårda ras på framför allt Hong Kong-börsen men också Australien, medan dollarn stärks på stigande räntor.Veckochart OMXSPIVecka 37 innebar en nedgång på -1.

Cornucopia - Igår: 19:04

Söndagsenkät: Vad har du för ränta på ditt bolån?

Dags för en liten enkät igen, nämligen vad du har för ränta på ditt bolån. Svara nedan.En bostadDå en del har flera olika bolån, så avser frågeställningen det största av de lånen.

Cornucopia - Igår: 13:04

Australien bryter fiaskoartat ubåtskontrakt med Frankrike - skaffar brittisk-amerikanska ubåtar i ny försvarspakt - tydligt riktat mot ett aggressivt Kina

Australien har brutit fiaskoprojektet med tolv nya ubåtar av Attack-klassen från Frankrike. Istället ingår man en ny försvarspakt dubbad AUKUS med Storbritannien och USA, vilket inkluderar att man kommer anskaffa brittisk-amerikanska ubåtar, men också ökat utbyte inom militära förmågor och baser med USA och Storbritannien. Udden är tydligt riktad mot ett allt aggressivare Kina, där kinesiska statsmedia svarar att "Australiens trupper kommer vara den första omgången västerländska soldater som kommer slösa bort sina liv i Sydkinesiska sjön" eftersom Kina kommer straffa Australien "utan nåd".

Cornucopia - Igår: 11:55

En ren S+MP-budget kommer klubbas - Centerpartiets åsikter spelar inte längre någon roll

Efter att SD förklarat att de inte kommer rösta för en M+KD-budget och Centerpartiet inte tänker fälla en socialdemokratisk statsministerkandidat så kommer en ren S+MP-budget att gå igenom i riksdagen. Regeringen kan helt enkelt strunta i att förhandla med C om t ex strandskyddet, äganderätten i skogen eller arbetsrätten.Fint Centerpart, du har där, Annie, synd att vi inte behöver bry oss i budgetarbetetSD har meddelat att de inte kommer rösta på en M+KD-budget, utan röstar bara på egen budget eller budget där de fått vara med och bestämma.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.