Cornucopia > Ekonomi

Monday, 27 September, 17:36

Cornucopia - 24 jul 21 kl. 14:00

Nya Zeeland bryter resebubblan med Australien efter smittoutbrott i Sydney - 25 000:- för karantänNya Zeeland bröt igår sin karantänfria resebubbla med Australien efter ett större smittoutbrott i Sydney. Inte ens med de stenhårda restriktionerna och återkommande nedstängningarna klarar de två länderna av att skydda sig helt mot Wuhan-pesten.Ankomstterminalen på utrikesflygplatsen i Sydney, några veckor innan pesten började sprida sig på allvar i början av 2020 Nya Zeeland och Australien har som isolerade önationer haft en resebubbla där man kunnat resa mellan  syskonländerna utan karantän. 
Igår upphävde Nya Zeeland resebubblan och återinförde karantänkrav för resande från Australien till Nya Zeeland efter ett smittoutbrott i Australiens största stad Sydney.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Zeeland, Australien, Sydney, Wuhan, Nya Zeeland, Australiens, MIQ, NZD, SEK, Europa, Nya Zeeländskt, Hobarths, Tasmanien, Rolex Sydney, Race, Scallywag

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya Zeeland, bryter, resebubblanmed , Australienefter , smittoutbrotti , Sydney 25 000 för karantän

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 45 minuter sedan

Enkät: Vad tycker ni om levande bilder till blogginläggen?

Efter att SvD psykat oss med rörliga bilder på politiker där vad som först verkar vara en stillbild suggestivt sedan vänder sig och stirrar rakt in i kameran, så vill förstås inte bloggen vara sämre. Således vill jag gärna höra vad ni tycker om att ha levande bilder som huvudillustration till blogginlägg?Göteborg i GöteborgGIF-formatet är ju inte längre patentetägt av Compuserve, så det går faktiskt att använda det på bloggen utan att behöva betala licenspengar som förr.

Cornucopia - 1 timme sedan

Annons endast för dig som fyllt 25 år

Nummer 75406 hos Systembolaget.
.

Cornucopia - 2 timmar sedan

GP: Volvo Car ansöker om att bygga sin och Northvolts batterifabrik i ... Torslanda

Det blev alltså Torslanda, där Volvo Car har sin svenska bilproduktion, som Volvo vill bygga sin och Northvolts gemensamma batterifabrik avslöjar lokaltidningen GP. Huruvida elnätet i Göteborg klarar av detta återstår att se.Torslanda bilfabrik till höger om vindkraftverket Området ska vara 112 hektar stort, eller 224 fotbollsplaner för den som är sportbollintresserad.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Polestar börsnoteras via amerikansk spac

Det kinesiska elbilsdotterbolaget till Volvo Car, Polestar, börsnoteras i USA via en så kallad spac. Värderingen pekar på 20 miljarder dollar, eller närmare 170 miljarder kronor för ett bolag som 2019 hade en omsättning på 1.3 miljarder kronor.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Bokmässan satte fingret på personalbristen inom hotell och restaurang

Till intrycken från årets bokmässa är att det blivit väldigt tydligt hur personalbristen inom hotell och restaurang orsakad av coronakrisen har slagit. Erfaren äldre personal har slutat och sökt sig till andra branscher, och inrättningar med tidigare suverän service är nu allt annat än fläckfria. Dagens I-landsproblem och divalater följer.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Försiktiga börsuppgångar i Asien under måndagsmorgonen

Börserna trevar sig försiktigt uppåt under måndagsmorgonen, efter gårdagens överlag negativa vecka.Lägenheter, men nog inte Akelius utan sannolikt bostadsrätter i gräddhyllan Kungsbacka, åtminstone på högra sidan där 44 m2 i mars gick på 2 620 000:- riksdalerBörsveckan inleds alltså försiktigt positivt i de asiatiska tidszonerna, efter att förra veckan stängt på -1.54% för OMXSPI i Stockholm.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Förlagetrogen Netflixproduktion av Sandman: Preludes & Nocturnes enligt första videon?

"Du liknar Döden, Drömmens systerSamma nyckel kring din hals" - Kent, NihilistenDen brittiske författaren Neil Gaimans Mangum Opus Sandman kommer till Netflix som en anpassning av vad som verkar vara det första seriealbument Preludes & Nocturnes. Den tjuvkik som släppts verkar mycket trogen förlagan Sandman: Preludes & Nocturnes, men frågan är hur fler säsonger kommer anpassas då tonfall och teman skiljer allt mer från den initiala utflykten i skräck. Lena adrenalena.

Cornucopia - Igår: 16:37

Tidiga ansökningar till Finanskursen årskull 4 med 5% rabatt upphör ikväll söndag midnatt

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen, som fram till i kväll söndag midnatt erbjuder 5% rabatt för Cornucopia-läsare.
Över 300 tidigare deltagare har gått kursen.Cirka 75 tidiga ansökare har redan reserverat platser för Årskull 4.

Cornucopia - Igår: 15:55

Ny större våg Covid att vänta i februari - mars?

Varken att ha haft infektion eller vaccination ger evigt skydd mot coronaviruset Covid-19 och dess mutationer. Nya utbrott bland på äldreboenden visar att de som vaccinerades först i våras nu allt oftare återigen blir sjuka. Minst en (dansk) studie visar också att skyddet efter infektion räcker i sex månader, vilket sammantaget pekar på att det kan bli en ny våg Covid efter årsskiftet när det gått sex månader sedan de flesta vaccinerats eller varit sjuka sist.

Cornucopia - I förrgår: 17:33

Kina förbjuder transaktioner och brytning av kryptovalutor

Kina förbjuder alla transaktioner och brytning av kryptovalutor i ett utökat förbud mot tidigare. Bland annat lyfts nollsummespelets destruktiva energiåtgång som en av anledningarna.Borde verkligen skaffa ett annat foto - börjar bli tjatigt Kryptovalutor löser inga problem men är extremt energikrävande, och eftersom de som nollsummespel inte tillför något till ekonomi eller samhälle så är energiförbrukningen rent ut sagt idiotisk.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.