SvD > Kultur

Saturday, 18 September, 00:22

SvD - 24 jul 21 kl. 13:00

Här tar den svarta kroppen en självklar platsLynette Yiadom-Boakye fångar sinnesstämningar genom människoskildringar där ofta mannen, snarare än kvinnan, är objektet. Håkan Nilsson grips av bildernas inneboende nostalgi, de utspelar sig i ett tidlöst rum som lika gärna kunde vara 1950-tal som häromdagen..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Yiadom-Boakye, Nilsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här tarden , svarta, kroppenen , självklarplats

Fler nyheter från SvD

SvD - 3 timmar sedan

Vaccinmotståndet har gamla anor

Det dröjde inte länge efter att det första vaccinet mot smittkoppor tagits fram innan obligatoriska vaccinationer blev ett faktum. Och nästan genast möttes metoden av motstånd, oftast baserat på rädslor för biverkningar..

SvD - 7 timmar sedan

”Jag var tio år och föll handlöst – Nirvana!”

Har man tur får man vara med om det en gång i livet. Christian Daun är evigt tacksam för att ”Nevermind” sprängde sig in i hans liv vid tio års ålder, att den blev hans och många generationskamraters skapelseberättelse. .

SvD - 12 timmar sedan

Stridsberg genomskådar alla – men dömer ingen

Sara Stridsbergs första novellsamling är rik på språklig magi. Men det är i de raka historierna hon är som bäst – och när hon skildrar krisen i Svenska Akademien med en saga som drar tankarna till ”Alice i Underlandet”..

SvD - 13 timmar sedan

Bok om landsorten biter sig själv i svansen

Hur djup är egentligen klyftan mellan stad och land? Edvard Hollertz ger sig ut på en resa på svensk landsbygd för att finna svaret. Alexandra Borg läser boken och konstaterar att den utger sig för att ta reda på något den redan vet..

SvD - Igår: 17:09

En bok att trycka i handen på varje svensk vd

Hållbarhetslektioner ska få näringslivet att koldioxidbanta och göra upp med gamla vanor. Carl Johan von Seth läser en bok svenska vd:ar behöver – men undrar om inte hoppet ligger i offensivt nyföretagande och kreativ förstörelse..

SvD - Igår: 15:30

Äntligen Sverigepremiär för storartad dramakomedi

Norm Macdonald brukade kallas för komikernas komiker. Med en exakt leverans och teknisk perfektion och uppbyggnad blev han känd i ”Saturday night live” och på senare år som många pratshowvärdars favoritgäst.Efter tio års sjukdom gick den 61-årige Macdonald i veckan bort i cancer.

SvD - Igår: 10:45

Kavalleriets intåg kom senare än man trott

Fram till 1970-talet så antogs det från historikerhåll att Karl Martells användning av kavalleri på 700-talet satt igång en bredare social revolution. Detta har nu reviderats, kavalleriets intåg skedde senare. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.