SR > Nyheter

Wednesday, 29 September, 04:46

SR - 22 jul 21 kl. 06:04

Natochef varnar för Kina: De kommer närmare ossNatochefen Jens Stoltenberg riktar skarp kritik mot Kina. Kinas tillväxt som ny och auktoritär stormakt bidrar, enligt Stoltenberg, till den största förändringen inom den västliga försvarsalliansen inriktning sedan det kalla krigets slut och 11-septemberattackerna mot USA – och innebär ökad beredskap mot cyberattacker. Natochefen hörs idag i Sommar i P1 – lyssna redan nu på hans ord om Kina..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kina, Jens Stoltenberg, Stoltenberg, USA, Sommar, P1

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Natochef, varnarför , KinaDe kommer , närmareoss

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Coronarestriktioner tas bort idag

Idag upphävs coronarestriktionerna för antal besökare på allmänna sammankomster och rådet om att arbeta hemifrån. Idriz Bytyci, handläggare på kultur- och fritidskontoret i Jönköping, har arbetat hemifrån sedan mars 2020 och ska snart börja resa till kontoret igen. Regeln om max 50 personer på fester i hyrda lokaler tas bort, vilket ger liv i Frinnaryds bygdegård i Aneby igen..

SR - 1 timme sedan

Restauranger välkomnar slopande av restriktioner

När de sista pandemirestriktionerna nu slopas välkomnas det inte minst av restaurangbranschen som varit hård drabbad. Krögaren Pernilla Sparring var en av dem som drabbades. Hon fick säga upp personal och att ta ut egen lön var inte att tänka på.

SR - 3 timmar sedan

Lavan på La Palma har nu nått havet

Lava från Cumbre Vieja-vulkanen på kanarieön La Palma i Spanien har nu nått havet, rapporterar Reuters. Myndigheterna oroas nu för explosioner och att giftiga gaser kommer att bildas. Tusentals innevånare har evakuerats och hundratals hem har förstörts i vulkanutbrottet som pågått sedan den 19 september ..

SR - 6 timmar sedan

Polisen: "Verkar inte vara en olycka"

Efter tisdagsmorgonens kraftiga explosion i ett flerbostadshus i Annedal i Göteborg har polisens tekniska utredning inte kunnat börja på allvar, då räddningsarbetet inte är klart. Men polisens presstalesperson Thomas Fuxborg säger att det inte verkar handla om en olycka. Hundratals människor är evakuerade.

SR - 7 timmar sedan

Antikroppsnivån för dubbelvaccinerade sjunker snabbare än väntat

Sju månader efter andra dosen av Pfizer/Biontechs-covidvaccin återstår bara 15 procent av ursprungsnivåerna av antikroppar. Det visar en studie vid Danderyds sjukhus som undersöker immunitet efter covid-19 och vaccination. - Det är oroande och tyder på att äldre och sköra måste få en tredje påfyllnadsdos så snart som möjligt, säger forskningsledaren Charlotte Thålin.

SR - 9 timmar sedan

Saab kan få jättekontrakt på ubåtar

Australien ska skaffa nya amerikanska atomubåtar och tänker behålla och uppgradera sin gamla ubåtar i väntan på de nya. Ny motor, nytt styrsystem, nya sensorer och ny sonar behövs. Saab har ritat de gamla ubåtarna och ligger bra till för att få miljardkontrakt på uppgraderingarna..

SR - 9 timmar sedan

Ovaccinerad personal kan ha tagit in smitta som dödade åtta

Det kan ha varit ovaccinerad personal som tog in smitta på ett äldreboende i Överkalix som ledde till att åtta personer dog av covid-19. Det säger Anders Nystedt som är smittskyddsläkare i Norrbotten som nu utreder händelsen tillsammans med Folkhälsomyndigheten. På boendet i Överkalix smittades 17 av de äldre och åtta av dem dog..

SR - 10 timmar sedan

Drabbade hyresgäster får hjälp i kyrka

Många i hyreshuset fick ge sig ut i det de låg och sov i, och fick inte med sig nödvändiga saker som mediciner och andra hjälpmedel. Under dagen har två kyrkor i kvarteret varit öppna med anledning av det inträffade. Tone Ploman, en av de boende som fick utrymmas i morse, är skakad över det som hänt men tacksam för stödet: "Det är rörande", säger hon..

SR - 10 timmar sedan

90 procent av afghanska sjukhus ligger nere: ”Vi är väldigt oroliga”

Hjälporganisationer har svårt att arbeta i Afghanistan eftersom landets ekonomi håller på att kollapsa och betalningar från omvärlden inte kommer fram. Svenska Afghanistankommittén, SAK, måste prioritera akutsjukvård vid organisationens sjukhus och kan inte ge ut mediciner för längre perioder. “Vi är väldigt oroliga över att 90 procent av landets kliniker och sjukhus bedöms ligga nere nu”, säger SAK:s generalsekreterare Andreas Stefansson..

SR - 10 timmar sedan

Polska regeringen vill förlänga nödläge vid gränsen

Polska regeringen vill förlänga nödläget vid landets gräns mot Belarus. Läget är fortfarande allvarligt och det är vår plikt att försvara och skydda Polens och EU:s gränser, säger Piotr Müller, polska regeringens talesperson. Samtidigt kommer kritik från flera håll mot regeringens gränspolitik.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.