PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 11 April, 08:28

PrivataAffärer - 09 mar 21 kl. 08:16

Norwegian Finans säger nej till Nordax budDet framgår av ett pressmeddelande där Norwegian Finans-styrelsen sammantaget uppger sig anse att budförslaget inte ligger i aktieägarnas bästa intresse. ”Givet att företagets lönsamhet är bäst i klassen, den exceptionellt starka kapitaliseringen och tillväxtutsikterna på egna ben anser styrelsen att det indikerade erbjudandepriset i betydande grad undervärderar företaget och dess utsikter. Vidare noterar företaget att minimiacceptensgraden på 50,1 procent av aktierna är oönskad både ur ett regulatoriskt perspektiv och ett företagsstyrningsperspektiv”, resonerar Norwegian Finans. ”Styrelsen kommer att utvärdera eventuella ytterligare förslag från Nordax eller från någon annan aktör”, heter det vidare. I förra veckan sade banken Kepler Cheuvreux att 105 nor
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Finans, Nordax, Norwegian Finans, Kepler Cheuvreux

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norwegian, Finanssäger , nejtill , Nordax, bud
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 16:26

AFV: En aktie att köpa

”Vi har i tidigare analyser jämfört MTG:s gamingdel med spelbolaget Stillfront. En EV/Ebit-multipel på 16 är i linje med Stillfronts historiska snitt. Det betyder också att vi värderar upp delen några snäpp efter den fina prestationen under 2020 och de nya förvärven.

PrivataAffärer - Igår: 14:21

Här är börsens mest blankade aktier

Parenteserna i listan nedan avser vanligtvis blankningsprocent för en vecka sedan, men i dagens tabell avses fredagen den 26 mars. Största förändringen sedan 26 mars står Scandic Hotels för. Ny på listan sedan dess är Alfa Laval samtidigt som Raysearch trillat ur.

PrivataAffärer - Igår: 12:22

UBS: En aktie att sälja

Efter den senaste tidens prisstyrka för koppar och zink bedömer UBS att förhållandet mellan risk och avkastning för Bolidens råvarukorg lutar åt nedsidan. ”Boliden står inför valutamotvindar under 2021 och vi spår lägre vinst för smältverken jämfört med i fjol huvudsakligen på grund av lägre smältlöner (TC:s)”, skriver UBS i analysen. UBS bedömer att marknaden förväntar sig en högre capex-nivå från Bolidens håll, men att storleken och tidshorisontsfaktorn kan ses som en negativ katalysator som kommer att begränsa det fria kassaflödet och utdelningar.

PrivataAffärer - Igår: 12:27

Trading Direkt: CIA, Volvo och Apple i chiphaveriets skruvstäd

  Halvledarindustrin och den komplexa situationen har tvingat ner produktion för fordonstillverkare som Volvo samtidigt som det är en positiv faktor för industrileverantörer som Atlas Copco, betades av via begrepp som en inbromsande ”Moores lag”, DRAM och ARM. Tekniske analytikern Tobbe Rosén dök upp med en genomgång av index, råvaror, valutor och 14 tittarönskemål, innan Handelsbankens hållbarhetsförvaltare Patric Lindqvist pratade om fortsättningen för den gröna vågen på börsen. Sist gick programledare Joakim Rönning igenom fredagens nyheter och veckans indexutveckling.

PrivataAffärer - Igår: 12:12

Förvaltaren: Halvledare spjutspets i pågående tech-krig

USA:s handelsdepartement lät på torsdagen meddela att ett flertal kinesiska superdatorutvecklare svartlistas på grund av risker att kompetens och produktutveckling ska nyttjas för tillverkning av kärnvapen och annan militär teknologi, något som enligt David Rindegren är ytterligare ett tecken på upptrappningen i frågan. ”Det är mycket vi inte känner till kring vad man vill använda chip till, och det är alltid militärt”, säger han till Nyhetsbyrån Direkts fredagsupplaga av Trading Direkt. ”Försöker hindra Kinas utveckling” USA har även tidigare riktat sanktioner mot bolag och hämmat deras tillgång till amerikanskutvecklad spjutspetsteknik på chipområdet.

PrivataAffärer - Igår: 12:18

Nobinas vd: Kan ta upp till ett år innan resandet når normal nivå

Det säger bussoperatörens vd Magnus Rosén till Nyhetsbyrån Direkt efter fredagens rapport för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2020/2021. Nobina har tappat omkring hälften av resenärerna i kollektivtrafiken under pandemin. Samtidigt har bolaget ställt om verksamheten för Samtrans till att utföra mobil covid-testning och nu även vaccinering.

PrivataAffärer - Igår: 11:28

Hernhag: Mina fem bästa utdelare just nu

Monique: Hej Marcus, De fem bästa svenska utdelningsaktierna att köpa just nu, enligt din mening?
Marcus: Hej! Jag gillar Cibus och Castellum bland fastigheter.

PrivataAffärer - Igår: 11:22

Aktiechefens fem trendspaningar

Det är i ett marknadsbrev som Thomson gör fem trendspaningar i forn av Kina, Japan, techsektorn, värdeaktier och revanschen för internationella aktier gentemot amerikanska. Investerare underexponerade mot Kina När det gäller Kina menar Thomson att många investerare tycks underskatta Kinas möjligheter till fortsatt expansion. Han påpekar att samtidigt som Kinas andel av globalt BNP stigit från 9 till 16 procent mellan 2010 till 2019 så har andelen kinesiska aktier i världsindex bara stigit från 2 till 5 procent under samma period.

PrivataAffärer - Igår: 08:55

Här är fredagens många köprekar

SEB Equities höjer riktkursen för Loomis till 310 kr från 270 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - I förrgår: 07:40

SPAC-trenden hotas av sinande kapital

En livsavgörande källa för att ta in kapital för spac-bolag (ett akronym från engelskans ”Special Purpose Acquisition Company”) är de privata investerarna. Här finns nu ett markant lägre intresse än vad som är tillräckligt för att tillförse de hundratals aktörer som noterat i hajpen, skriver Financial Times. Spac-noteringarna, som sker genom att ett skalbolag noteras med det enda syftet att ge en snabbfil åt ett noteringshungrande bolag med faktisk verksamhet, görs ofta med någon finanskändis i ryggen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.