Cornucopia > Ekonomi

Friday, 16 April, 16:09

Cornucopia - 07 mar 21 kl. 13:01

Borde arbetsgivaravgifter räknas in som lön och socialförsäkringsavgifterna dras från skatten vid jämförelse svensk lön och skatt internationellt?Vi svenskar älskar ju att hata vårt eget land och t ex gnälla på låga löner och höga skatter, och hur mycket grönare gräset är på andra sidan. Men när man jämför svenska löner med andra länder borde man väl lägga på arbetsgivaravgifterna som lön, och sedan när man räknar ut skatten dra bort socialförsäkringsavgifterna och även landstingsskatten som går till sjukvårdsförsäkring?
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Det, Sverige, Tyskland, Schweiz

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 7 timmar sedan

FoHM: Rekommendationer för vaccinerade lättas

Folkhälsomyndigheten (FoHM) meddelade idag om lättade rekommendationer för personer som vaccinerats, som nu efter tre veckor sedan vaccination ska få träffa personer från andra hushåll. Samtidigt är detta förstås just rekommendationer, då staten inte faktiskt kan förbjuda den grundlagsskyddade fria rörligheten i det privata.
Papieren, bitte!

Cornucopia - 8 timmar sedan

Kraftigt ras för dollarn och amerikanska räntor - uppåt på börserna under torsdagen och i Asien under fredagsmorgonen

Dollarn faller kraftigt tillsammans med räntorna på de amerikanska statsobligationerna, vilket drog upp de amerikanska börserna under torsdagen, i synnerhet teknikbörsen Nasdaqs index. Uppgången fortsätter trevande i de asiatiska tidszonerna under fredagsmorgonen. På Stockholmsbörsen blev det börsrekord under torsdagen.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Pengar läggs på ny försvarsmyndighet som ska kontrollera pengarna till försvaret - Genomförandemyndigheten?

Regeringen beslutade idag om en utredning om en ny totalförsvarsmyndighet som ska få pengar för att kontrollera att försvarets pengar inte slösas bort och ges en unik funktion i att bevaka totalförsvarsmyndigheternas pengar. Vilket inte finns för några andra myndigheter. Tänkbart namn inspirerat av de så kallade Liberalernas Allan Widman kanske kan bli Genomförandemyndigheten?

Cornucopia - Igår: 10:54

"En väldigt framgångsrik arbetsmarknadspolitik" - Sverige har EU:s femte högsta arbetslöshet

Finansminsiter Magdalena Andersson (S) sade på morgonens presskonferens om hur 45 miljarder av dina skattepengar ska användas till bland annat mer bidrag till bidragsmedia att Stefan Löfven (S) ligger bakom "en väldigt framgångsrik arbetsmarknadspolitik". Den innebär att Sverige har EU:s femte högsta arbetslöshet. Arbetslöshet EU/EES, Storbritannien, USA, Japan och Island Data: Eurostat
Sverige har alltså EU:s femte högsta arbetslöshet, och även högre arbetslöshet än Storbritannien, USA, Japan, samt alla EES-länder.

Cornucopia - Igår: 09:07

Högsta inflationen på två år

SCB rapporterade igår den officiella inflationen som numera är KPIF, för att anpassa sig till Riksbankens mått för penningpolitiken, som antogs för att man skulle slippa höja räntan. KPIF är nu på den högsta nivån sedan maj 2019.Riksbanken tänker inte höja räntanDen minst sagt expansiva penningpolitiken och utösandet av lånade pengar världen över har alltså föga överraskande lett till inflationens återkomst, men Riksbanken uppger sig inte ha någon avsikt att höja räntan de kommande åren, trots att inflationen enligt KPIF nu är vid målet på 2.

Cornucopia - Igår: 07:58

Nej, det är inte regeringen som satsar 45 miljarder i vårbudgeten - det är du

Regeringen och stödpartierna C+L ska idag försöka ta på sig äran över olika budgetsatsningar som man gör i vårändringsbudgeten. Men det är inte regeringen som satsar 45 miljarder på detta, utan det är du som skattebetalare. Glöm aldrig det, det är dina pengar, inte regeringens.

Cornucopia - Igår: 07:52

Otydliga börser i Asien på torsdagsmorgonen efter negativa onsdagsbörser

Börsutvecklingen i Asien är blandad under morgonen efter nedgångar i USA och Stockholm, men blandade börser i Europa. Dollarn fortsätter försvagas.Otydligt på toppenStockholmsöbrsens storbolagsindex OMXS30 gick -0.

Cornucopia - I förrgår: 14:53

Miljöpartiet vill förbjuda flyg mellan Stockholm och Göteborg - Tovatt (MP) uppger att höghastighetsbanorna är onödiga

Det så kallade Miljöpartiet vill nu förbjuda flyg mellan Stockholm och Göteborg uppger SvD. Istället ska passagerarna knö ihop sig på de ständigt försenade tågen mellan orterna. Miljöpartiets klimatpolitiska talesperson Lorentz Tovatt (MP) säger att Sverige måste göra allt i sin makt för att få ner CO2-utsläppen.

Cornucopia - I förrgår: 11:26

SPP viktar ner svenska och globala aktier samt globala obligationer - övervikt på tillväxtmarknader och krediter

Fondbolaget SPP viktar ner i svenska och globala aktier efter att tidigare haft övervikt på dessa, men fortsätter vara överviktade i aktier i tillväxtmarknader (eng emerging markets) och krediter, men sänker globala obligationer till undervikt.Viktas ner I SPP:s markandsrapport för april framgår det att man sänker svenska och globala aktier från övervikt till normalvikt och har tagit hem vinster i dessa och reducerat exponeringen mot de två sektorerna till normalvikt. Man fortsätter dock vara överviktiga i tillväxtmarknadsaktier.

Cornucopia - I förrgår: 09:03

BREAKING: Den kommunistiska Folkrepubliken Kina (Beijing) erkänner Taiwan och Republiken Kina

Ett säkerhetspolitiskt och folkrättsligt genombrott har skett i dagarna. Kinesiska ambassaden i Stockholm erkänner Taiwan som ett eget land i ett mail till Expessenjournalisten Jojje Olsson, som även driver sajten Kinamedia (fd InBeijing).Republiken Kinas (Taiwans) flaggaDen kinesiska ambassaden i Stockholm är en direkt representant för den kinesiska regeringen i Beijing och meddelade Jojje Olsson i ett mail att "[Jojje Olsson] inte varit i Kina på mer än fem år".Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.