SR > Nyheter

Monday, 19 April, 20:51

SR - 04 mar 21 kl. 22:52

Polis ska skapa trygghet i VetlandaPoliser är på plats i Vetlanda för att återställa lugnet efter attackerna på onsdagen. "Jag tror det betyder mycket att vi syns på plats", säger polismannen Emanuel Björn. Läget fortsatt stabilt för de skadade, rapporterar Ekots reporter på plats..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Vetlanda, Emanuel Björn, Ekots

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisska skapa , tryggheti , Vetlanda
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Advokaten: ”Navalnyj har magrat ytterligare”

Den fängslade ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj tänker fortsätta sin hungerstrejk, enligt Aleksej Lipster, som är Navalnyj advokat. Detta eftersom Navalnyjs krav om att få träffa en utomstående läkare ännu inte har uppfyllts, enligt advokaten. ”Han har magrat ytterligare, är mycket svag och förutom det består de tidigare besvären med ryggvärk och förlorad känsel i ben och armar”, säger Aleksej Lipster till nyhetsbyrån Reuters..

SR - 1 timme sedan

Kravet: ”FN måste utreda Kinas brott mot mänskligheten”

Människorättsorganisationen Human Rights Watch slår fast i en färsk rapport man gjort tillsammans med Stanforduniversitetet, att den kinesiska regeringen begår brott mot mänskligheten i Xinjiang. Organisationen kräver att FN utreder situationen och uppmanar länder till sanktioner mot myndighetspersoner som är inblandade i brott i Xinjiang. |” Världen kan inte låta kinesiska myndigheter tro att de kan begå brott mot mänskligheten och komma undan med det”, säger Sophie Richardson, talesperson för människorättsorganisationen Human Rights Watch..

SR - 1 timme sedan

E4 avstängd mot Härnösand pga motorcykelolycka

En motorcykelolycka har inträffat på E4 i Torsbodabacken mellan Timrå och Härnösand Räddningstjänst kom till platsen vid ca kl 18:50 Vägen är avstängd i riktning mot Härnösand Texten uppdateras.

SR - 2 timmar sedan

Första partichefen på 62 år – som inte heter Castro

Som väntat fick Kuba idag en ny ledare, då partikongressen valde landets president Miguel Diaz-Canel även till partichef. För första gången på 62 år styrs Kuba av en kommunist som inte heter Castro i efternamn, när Raul Castro formellt slutade som partichef. På partikongressen uttryckte alla behovet av förändringar, men en del vill skynda långsamt – för att inte äventyra revolutionen, säger de – medan andra vill ha stora och snabba förändringar i det akuta läget som Kuba befinner sig i..

SR - 2 timmar sedan

Greta Thunberg donerar en miljon till vaccinprogram

Klimataktivisten Greta Thunberg donerar en miljon kronor till Covax som förser låginkomstländer med coronavaccin, meddelar organisationen WHO, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Thunberg säger att världssamfundet måste göra mer för att adressera problemet kring den ojämlikhet som finns kring vaccinet och att man måste hjälpa de som är mest utsatta först. Nästan 900 miljoner doser Covid-19-vaccin har injicerats runt om i världen, enligt en AFP.

SR - 2 timmar sedan

EU fördömer ryskt agerande – men inga nya sanktioner

EU:s utrikesministrar fördömer Rysslands militära upptrappning vid Ukrainas gräns, det akuta hälsoläget för den fängslade regimkritikern Aleksej Navalnyj och nya uppgifter om rysk inblandning i explosion i Tjeckien. Men några nya sanktioner mot landet är inte aktuellt. ”Det viktigaste just nu är att få igång en dialog och nedtrappning”, säger utrikesminister Ann Linde..

SR - 3 timmar sedan

Personer med utvecklingsstörning ställs regelbundet inför rätta

Sverige skiljer sig från nästan alla andra länder när det kommer till hur personer med svårare psykiska utvecklingsstörningar döms. I veckans avsnitt av Kaliber i P1 tas fallet om ”Sofie” som åtalades för misshandel och mordbrand på sitt gruppboende. Justitieminister Morgan Johanson skriver i ett mejl till Kaliber att han i dagsläget inte ser någon anledning att ändra på det svenska systemet..

SR - 3 timmar sedan

Khavar: Spänd stämning och ilska sista rättegångsdagen

Idag hålls det slutpläderingar i rättegången mot polisen Derek Chauvin, polisen som åtalas för mordet på George Floyd. När domen kommer är inte klart, men juryns överläggningar startar direkt efter slutpläderingen. ”Det är spänd stämning och ilska i stan, säger Ekots USA-korrespondent Cecilia Khavar..

SR - 3 timmar sedan

SKR efter Vårdförbundets krav: ”Inget generellt förbud”

Gravid vårdpersonal ska kunna fortsätta vårda patienter, anser Sveriges kommuner och regioner, SKR. Vårdförbundet krävde tidigare idag att gravida ska undantas från patientnära arbete för att skyddas från coronaviruset, som kan leda till för tidiga förlossningar. SKR vill inte se något generellt förbud mot patientnära arbete med tanke på det ansträngda bemanningsläget, men menar att riskbedömningar måste göras från fall till fall..

SR - 5 timmar sedan

Försvarsmakten ska vaccinera egen personal

Försvarsmakten kommer stödja tre regioner genom att vaccinera egen personal och värnpliktiga när massvaccineringen startar. Det är Västra Götalandsregionen, Region Halland och Region Blekinge som bett om hjälp. ”Försvarsmakten har tidigare erbjudit vaccinering av egen personal till exempel vid säsongsinfluensan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.