Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 11 April, 08:46

Cornucopia - 04 mar 21 kl. 16:06

Icke-inflationen: 10% högre soptaxa - och 7% dyrare slamtömningIcke-inflationen drabbar även bloggarjäveln. Passade på att betala räkningar idag - i enlighet med principerna för hushållsekonomisk prepping - och kan konstatera att min soptaxa höjts ganska exakt 10.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Tidigare, SEK, KPIF, VA, Marks, SCB, Bamyl

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Icke-inflationen, 10%, högre, soptaxaoch 7% , dyrare, slamtömning
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 18 timmar sedan

Amazonfloppen: Ingen påverkan av etableringen i Sverige

Till absolut ingens (iaf på den här bloggen) överraskning verkar inte Amazons etablering haft någon påverkan alls på den svenska e-handeln utifrån en artikel från TT. I sig föga konstigt med tanke på hur ålderdomlig, plottrig och kass jättens sajt är, och hur utvecklad e-handel, logistik och fraktpriser redan är i den mogna marknaden Sverige.Superyachten Flying Fox påstås inte ägas av Amazons VD Jeff Bezos Amazons eventuella intåg i Sverige har dissats av bloggen i många år, medan andra viftat med händerna i någon form av panik.

Cornucopia - 19 timmar sedan

SVT/Novus: Lågt till obefintligt förtroende för regeringens ministrar

SVT och Novus presenterar en färsk mätning om svenska folkets förtroende för regeringens ministrar. Förtroendet är lågt med som högst cirka en tredjedel av folkets stöd, till obefintligt med noll procents förtroende. Regeringen bör nog ringa på hjälpLägst förtroende har den utspelsaktuelle biståndsdminister Per Olsson Fridh (MP) med 1%, landsbygdminister Jennie Nilsson (S) med 1%, civilminister Lena Micko (S) med 2% och ministern för högre utbildning Matilda Ernkrans (S) med 2%.

Cornucopia - 20 timmar sedan

... och där började torktumlaren att brinna

Nyss började vår torktumlare att brinna i någon form av elektrisk brand som upphörde när vi bröt strömmen. Ny torkningsrobot omedelbart beställd efter att den havererade avlägsnades ut ur huset och vädring påbörjades. Till bekräftelsen av kunskapsnivå hör att aldrig tvätta eller torktumla när du inte är hemma, samt förstås mitt eviga tjat om reparationsfond för bostaden.

Cornucopia - Igår: 17:53

Fredagsmys: Gourmetrestaurang hemma

Dags för lite riktigt fredagsmys igen. Ett alternativ till att gå ut på restaurang, om man inte vill äta i god tid innan 20:30, alternativt vill minimera smittorisken, är förstås att köpa take away. Ett alternativ som kan hittas för oss som bor på landet och kommer få kall mat om vi inte väljer lokala pizzerian (bykrogen har stängt kvällstid just nu) är att köpa med en helgkasse och snabbt och enkelt laga färdigt maten hemma.

Cornucopia - Igår: 11:44

Tre nya serverhaller i Porjus och Jokkmokk - drar lika mycket el som 50 000 villor - ger 15 jobb

SVT uppger att tyska Go2Realestate ska uppföra tre serverhallar i Porjus och Jokkmokks. Hallarna kommer förbruka lika mycket el som ungefär 50 000 villor, som därmed aldrig lämnar Norrland, samtidigt som de endast kommer ge 15 jobb i Jokkmokks kommun. Tillsammans med hybritsatsningen i Gällivare kommer inte Sveriges tredje största vattenkraftverk Porjus skicka en enda kWh energi söderut framöver.

Cornucopia - Igår: 10:24

Fallskärmar och avgångsvederlag är uppskjuten lön

Dags för en lite obekväm åsikt angående höga chefers fallskärmar och avgångsvederlag vid uppsägning eller om de sparkas. De så kallade fallskärmsavtalen är som man hör på namnet avtal mellan arbetsgivare och arbetstagare om uppskjuten lön, som betalas ut under en övergångsperiod när anställningen upphört. I praktiken har den höga chefen valt bort en del månadslön, för att istället få den i efterhand.

Cornucopia - I förrgår: 07:46

Fallande amerikanska räntor och dollar men nya börsrekord under torsdagen - negativt i Asien på fredagsmorgonen

Torsdagens handel innebar nya börsrekord både i Stockholm och USA, men dollarn faller hårt tillsammans med de amerikanska marknadsräntorna. I Asien är det mestadels negativa siffror under fredagsmorgonen.New YorkStockholmsbörsen stängde på +0.

Cornucopia - I förrgår: 07:59

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser, och att det man fått inte har samma karaktäristik och egenskaper som det som publicerats i den i Lancet publicerade misstänkta forskningsfuskstudien. Ryssland kräver nu tillbaka vaccinet och menar att Slovakien genom att testa vad det är de faktiskt fått har brutit mot avtalet.Ryska presidentpalatset i Kreml Tydligen existerar alltså inte det Sputnik V som ska redovisats i Lancet.

Cornucopia - I förrgår: 16:29

Fyra av tio kulturskapare söker inte sjukpenning vid sjukdom - antagligen inget unikt för egenföretagare

Branschorganisationen för konstnärliga och litterära yrkesutövare KLYS i vilket t ex Författarförbundet ingår, har presenterat resultaten från en enkätundersökning där det framgår att 39% av medlemmarna inte ansökt om sjukpenning när de varit sjuka. Det är antagligen ingen större skillnad mot vad som gäller för egenföretagare generellt, och är snarare en rätt låg siffra med tanke på hur många inom kulturbranschen som är frilansande företagare.De svenska kulturskaparna Crash Nomada röjer 39% har alltså varit sjuka utan att ansöka om sjukpenning.

Cornucopia - I förrgår: 11:11

Woolpower expanderar i Östersund och bygger ny svensk fabrik på 10 000 m2

På tal om svenska produkter, så går det så bra för den helsvenska Östersundsbaserade friluftsklädestillverkaren Woolpower att man nu uppför en ny fabrik på 10 000 m2 i Östersund efter att ha vuxit ur befintliga lokaler. Till saken hör också att man antagligen kommer bli leverantören av underställ till de nya nordiska NCU-fältuniformerna som Sverige, Finland, Danmark och Norge ska dela på.Perfektionen själv i form av Woolpower 400 mellanlager full zip jacket i en förpackning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.