PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 17 June, 02:15

PrivataAffärer - 04 mar 21 kl. 13:14

Kommentar: Det lär bli tuff strid om Bank Norwegian
Läs också: Nordax lägger bud på Norwegian Finans En annan sak som överraskar är att Nordax/Nordic Capital valt att gå ut med budet trots att styrelsen inte är med på tåget och kanske kommer att rekommendera aktieägarna att tacka nej. Hittills har styrelsen bett aktieägarna att vänta med att göra något innan styrelsen tar ställning. Vi ha
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Bank Norwegian, Norwegian Finans, NordaxNordic Capital, Norwegians, Placeringsguidens, Nordic CapitalSampo, Torstein Tvenge, NOK, Blueberry Capital, Marius Borthen, Dagens Näringsliv, Norwegian, SEB, Thomas Svendsens, Treetop, Europa, Tyskland, Spanien, Nordax, Nordic Capital, Nordea, Bank Norwegians, EU

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KommentarDet , lärbli , tuff, stridom , Bank, Norwegian

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Fed höjer räntebanan

Federal Reserve lämnar målet för dagslåneräntan, Fed funds, oförändrat inom intervallet 0,00-0,25 procent. Analytiker väntade ett oförändrat styrränteintervall enligt Trading Economics konsensusprognos. Federal Reserves styrränta ändrades senast den 15 mars 2020, då den sänktes med 100 punkter efter ett beslut utanför ordinarie FOMC-mötesschema.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Danske överviktar finanssektorn

Det framgår av bankens senaste veckobrev. Finanssektorn överviktas därmed, tillsammans med industri och material som bedöms gynnas av den starka industrikonjunkturen.   ”Finans, industri och material väger tungt på den europeiska börsen, och vi har därför en övervikt i europeiska aktier.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Cibus i storaffär i Finland

Köpeskillingen uppgår till motsvarande 715 miljoner kr, varav Sagax erhåller dellikvid i form av 2 miljoner nyemitterade aktier i Cibus. ”Försäljningspriset är i linje med fastigheternas redovisade värde per 31 mars 2021”, uppger Sagax. Enligt Cibus uppgår förvärvets totala värde, inklusive transaktionskostnader, till cirka 71,6 miljoner euro.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Saxo: Revansch för gröna aktier

Det är i ett inlägg på Saxos sajt som bankens aktiestrateg Peter Garnry noterar att stora olje- och gasbolag under den första delen av året gått mycket bättre än bolag med inriktning på grön energi som drabbats av något som kan liknas vid ”dot-com-bubblan”. ”Investerare blev lite för ivriga och när de gröna bolagen inte lyckades med att tydliggöra vad som är rimliga förväntningar för investerarna så brast bubblan”, skriver Garnry. Men nu finns tidiga tecken på en återhämtning för de gröna bolagen.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

USA: Fjolårets IPO-rekord redan slaget

IPO-rushen drivs av skyhöga företagsvärderingar på aktiemarknaden som har inflaterats av centralbanken Federal Reserves låga räntor och expansiva penningpolitik i spåren av covid-19-pandemin, heter det i artikeln. Även inför andra halvåret är ett fortsatt flöde av företag på väg mot de amerikanska börserna. Årets rekordsiffror har lyfts av intresset för så kallade spac-bolag som efter noteringen av en påse pengar köper upp ett befintligt företag som blir börsnoterat.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Blankningarna i Scandic ökar efter marknadsuppdatering

Nu har det blankade kapitalet i hotellbolaget ökat till 4,8 procent från 4,5 procent och aktien är fortfarande den tredje mest blankade aktien i Sverige. Det framgår av Finansinspektionens blankningsregister där alla blankningspositioner större än 0,5 procent ingår.  .

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Swedbank: Nu minskar hushållens sparutrymme

Det krympande utrymmet för sparande och annan konsumtion gäller samtliga typhushåll, konstaterar Arturo Arques, Swedbank och sparbankernas privatekonom. – Trots att sparutrymmet minskar har många fortfarande goda möjligheter att spara. Men skillnaderna mellan olika hushållstyper är stora.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Islandsbanki största isländska noteringen någonsin

Det isländska finansdepartementet säljer drygt 636 miljoner aktier till kursen 79 isländska kronor, och ytterligare 63,6 miljoner aktier om övertilldelningsoptionen utnyttas fullt ut. I så fall minskas den isländska statens ägande i banken till 65 procent, efter en transaktion värd drygt 55 miljarder isländska kronor (cirka 3,8 miljarder svenska kronor). På introduktionskursen värderas Islandsbanki till 158 miljarder isländska kronor (cirka 11 miljarder kronor).

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

”Dåligt försäkringsskydd för elsparkcyklar”

Det är Jenny Sparring, specialist på personförsäkringar på Konsumenternas Försäkringsbyrå, som i en personligt hållen intervju på byråns hemsida uttalar sig om det bristande skyddet. ”Efter att två barn i min bekantskapskrets varit med om allvarliga trafikolyckor bara den senaste veckan, undrar jag om förarna, föräldrarna och gångtrafikanterna känner till vilka risker det innebär att åka på elsparkcyklar”, säger hon. Allt fler personskador Jenny Sparring konstaterar också att många som använder elsparkcykel inte följer regler som finns, till exempel att det finns ett lagkrav för barn under 15 år att använda hjälm.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Så går det för onsdagens nykomlingar

Dagens huvudnummer är klädbolaget Revolution Race eller RVRC holding som det formellt kallas på Nasdaq Stockholms huvudlista. Några minuter efter börsöppning handlades aktien för 85 kr vilket motsvarar en uppgång på 13 procent mot teckningskursen på 75 kr. Enligt bolaget var intresset för erbjudande mycket stort bland svenska och internationella institutionella investerare och från allmänheten i Sverige och erbjudandet blev kraftigt övertecknat.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.