Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 14 April, 05:58

Cornucopia - 03 mar 21 kl. 16:12

Åsikter om ny struktur på bloggen?Som ni kanske märkt gjorde jag en liten omstrukturering av hur bloggen ser ut, framför allt på desktop-versionen, men även på mobilversionen, där menyvalen nu syns tydligt. Ingen har direkt kommenterat, så jag antar att ni är lika missnöjda som tidigare.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Twitter, SBT, Blogger, Wordpress, DDOS, Google

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åsikterom ny , struktur, bloggen
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 14 timmar sedan

Sparbanken: Första bostaden i 40-årsåldern?

Sparbanken Sjuhärad har en fantastisk bild på sin förstasida med ett överlyckligt par, ackompanjerad av texten "Första bostaden, hur gör man?" Det är bara det att mannen och kvinna på bilden ser ut att vara 40+ och mannen rent av har grått år. Kanske symptomatiskt för dagens bostadsmarknad?

Cornucopia - 15 timmar sedan

Är nya ej utbytbara LED-armaturer bra för miljön - eller ens för ekonomin?

Ny fast installerad belysning - och även en del lös vägguttagsbelysning - verkar allt oftare ha ej utbytbara LED-lampor. Kort sagt måste hela armaturen bytas när LED-lampan ger upp efter sina timmar, och vid fast installation måste man rent av ta in elektriker för detta. Frågan är om det är bra för vare sig miljön eller plånboken?

Cornucopia - 17 timmar sedan

Tesla levererade lika många bilar Q1 2021 som Volvo Car - fast bara med två modeller

Elbilstillverkaren Tesla levererade lika många bilar under första kvartalet 2021 som det sk Kina-Volvo, även känt som Volvo Car. Volvo Cars försäljning fördelades dock på sju bilmodeller, medan Tesla bara levererade Model 3 och Model Y i sitt modellutbud S3XY, då produktionslinorna för S och X just nu byggs om för nya versionen.Jamen, april det var ju trevligt då!

Cornucopia - 20 timmar sedan

Ryssland-Ukraina: Angrepp kräver inte överraskning - kom ihåg Irakkriget, Gulfkriget, Barbarossa mfl

Det finns de som menar att Ryssland uppbyggnad av trupp mot Ukraina och i de ockuperade områdena Krim och sydöstra Ukraina är för uppenbar och att det därmed inte blir något angrepp. Men kom ihåg att de flesta storanfall skett helt förutsägbart efter massiv uppbyggnad av trupp. Det är snarare så att angriparens enda medel i sammanhanget är att så osäkerhet huruvida det kommer ett anfall, t ex genom att hävda att "om det är uppenbart så kommer det inte ske".

Cornucopia - 21 timmar sedan

Mestadels uppåt i Asien på tisdagsmorgonen efter svag måndagsbörs - skevt med SKEW mot VIX

I de asiatiska tidszonerna är det nu mestadels uppåt under tisdagsmorgonen efter negativa börser i Stockholm, Europa och USA. I övrigt rätt ointressant, även om media nu försöker trumma ut att skräckindexet CBOE SKEW är högt och att det därmed plötsligt ska komma en krasch. Igen, bör tilläggas.

Cornucopia - Igår: 18:09

Skrivprocessen - romancykeln över året

Betalt samarbete med Bokus.
Nedan följer lite statistik från Scrivener sedan november 2017 över hur mycket jag skrivit netto för mina romaner Höstregn, Fallet, Redovisningsavdelning Marviken och nu Drönarhjärta. Hur det årliga flödet av romanproduktionen ser ut kanske kan intressera någon.

Cornucopia - Igår: 12:28

Medias betalväggar ett hot mot den personliga integriteten - och öppnar för insiderinformation

Bidragsmedias betalväggar för att läsa deras av statens skattepengar delfinansierade artiklar är ett hot mot den personliga integriteten. Därmed måste man vara inloggad och identifierad, och riskerar därmed en kartläggning av vad för artiklar man läser, och med det möjligheten att profilera dig utifrån intressen, politisk åskådning, familjeförhållanden och rent av sexuella preferenser.Sveriges största bidragsmedia med betalvägg Betalväggarna som bidragsmedia numera använder sig av kräver inloggning och att du tecknar ett abonnemang, i praktiken knutet till ditt personnummer.

Cornucopia - Igår: 11:17

MÖP-måndag: Ryssland har flyttat Kaspiska flottans landstigningstonnage till Azovska sjön

Dags för MÖP-måndag med fokus på den Ryska federationens kraftsamling av allt mer trupp mot Ukraina, samt massiva mobilisering under täckmanteln av en beredskapskontroll. Aktuellt är att den Kaspiska flottiljens landstigningstonnage via de inre vattenvägarna nu har flyttats till Rostov-på-Don och med det Azovska Sjön mot Ukraina innanför Krim.Det ryska försvarsledningscentret på Frunzenskaja i Moskva Den så kallade beredskapskontrollen som Ryssland nu genomför uppges omfatta 4 048 övningar på 101 övningsfält och 520 anläggningar, och omfattar hela Ryssland.

Cornucopia - Igår: 08:56

Dags stänga av fjärrvärmen till DN-huset?

Dagens Nyheter visar återigen att agendajournalistik, dvs åsikter istället för faktabaserad nyhetsrapportering, är tabloidens så kallade journalistik. Man försöker angripa biobränslen i skogen genom att exemplifiera med att gammal sovjetisk skräpskog i Baltikum är en liten del av de biobränslen som importeras till Sverige efter att DN:s agendajournalistik hindrat avverkningar av svensk skräpskog.Fem av dessa rundvedsstockar vrakades och gick till biobränsle Skog är förnyelsebart om den sköts rätt, t ex om i Sverige där vi återplanterar.

Cornucopia - Igår: 07:45

Röda börser i Asien under måndagsmorgonen

Börserna i de asiatiska tidszonerna öppnar veckans börshandel negativt, med fall över hela linjen av index bloggen följer. Förra veckan innebar dock börsrekord i Stockholm och var en stark börsvecka, så man får nog leva med lite rekyl.Inleder måndagen negativtVeckan som gick stängde med uppgångar på +2.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.