PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 23 April, 16:42

PrivataAffärer - 03 mar 21 kl. 13:00

Här är småspararnas amerikanska favoritaktierDet är Swedbanks placeringssajt Aktiellt som rapporterar att Gamestop och AMC Entertainment inte oväntat är de amerikanska aktier där antalet ägare ökat mest under februari. Antalet ägare i Gamestop ökade med 142 procent medan antalet ägare i AMC Entertainment ökade med 369,2 procent. ”Aktierna har varit väl omskrivna och handel drivits på till rekordnivåer via det amerikanska börsforumet Reddit. Aktierna har fortsatt att locka ägare i Swedbank och Sparbankerna även under februari”, skriver Aktiellt. Men det finns också några nykomlingar på listan.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Swedbanks, Aktiellt, Gamestop, AMC Entertainment, Reddit, Swedbank, Sparbankerna, Capital IV, SPAC, Gevo, Swedbankkunder, Aktie Ägandefr, TESLA INC, APPLE INC, GAMESTOP CORP, AMC ENTERTAINMENT HOLDINGS INC, VIATRIS INC, MICROSOFT CORP, Amazon, COM INC, ADVANCED MICRO DEVICES, MODERNA INC, WALT DISNEY COMPANY, PALANTIR TECHNOLOGIES INC, CHURCHILL CAPITAL CORP IV, NVIDIA CORPORATION, ACTIVISION BLIZZARD INC, BEYOND MEAT INC, COCA-COLA CO, NETFLIX INC, GILEAD SCIENCES INC, ALPHABET INC, GEVO INC

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är småspararnasamerikanska , favoritaktier
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Svart svan-författaren sågar bitcoin

I en intervju med tv-kanalen CNBC ger Nassem Nicolas Taleb sin syn på kryptovaluta och det kraftigt ökande intresset för digitala tillgångar. ”Det finns en skillnad mellan valuta, som behöver vara stabil, och något som varierar så här mycket i pris. Jag blev själv lurad av det här i början och trodde det handlade om digital valuta, men tillgångar som rör sig upp och ned 5 procent om dagen eller 20 procent i månaden kan inte vara en valuta”, sade Nassem Nicolas Taleb.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Dags för emission – för att skogen är framtiden

Bolaget bildades år 2009 med finansiering från grundare och närstående vänner och familj. De första fastigheterna förvärvades under början av 2010, och målet är att växa i den takt som tillgången på skogsbruk och förvaltningen kan utvecklas. Sedan företaget grundades har man successivt byggt upp en organisation som nu etablerat sig genom att förvärva fastigheter till attraktiva priser och samtidigt bedriva en kostnadseffektiv förvaltning.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Här är veckans mest blankade aktier

Blankningarna i Mandel Design, som var ny på listan förra veckan, har utökats och aktien är fortfarande överlägset mest blankad. Ny på listan denna vecka är Alfa Laval och Powercell har trillat ur. Listan baseras på de blankningspositioner över 0,5 procent av aktiekapitalet i respektive bolag som numera rapporteras in löpande till Finansinspektionen och som publiceras här.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Jefferies ser uppsida i Spotify på nästan 40 procent

Spotify börjar likna en för så väl skapare som lyssnare oumbärlig plattform och aktien bör i sinom tid komma ikapp denna verklighet, skrev Jefferies i en kundnotering på fredagen, enligt nyhetskanalen. Jefferies initierar bevakning på Spotify med köprekommendation med motiveringen att bolaget bör betraktas just som ett plattformsbolag snarare än som en av flera konkurrerande strömningstjänster. ”Den hårfina skillnaden utgörs av att plattformar har kunder som fastnar på grund av att andra teknologiska mellanhänder drar dem till sig och det möjliggör högre tillväxt- och marginalexpansion”, skriver Jefferies.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

ABG: Inte för sent att hoppa på MTG:s förvärvståg

ABG berömmer MTG:s senaste två förvärv inom gamingsegmentet: brittiska Hutch i december i fjol och nu senaste Nya Zeeland-baserade Ninja Kiwi i förra månaden. ”Vi ser utrymme för ytterligare bolagsköp där vi anser att MTG kan förvärva för minst 5,2 miljarder kronor under de kommande tolv månaderna. Vi bedömer att MTG genom förvärv kan addera kring 1 miljard kronor i ebitda under de kommande två åren”, skriver ABG i sin analys som bär rubriken ”Inte för sent att hoppa på förvärvståget”.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Autoliv slog förväntningarna

Autoliv redovisar ett justerat rörelseresultat om 237 miljoner dollar för det första kvartalet 2021. Analytikerna hade räknat med ett justerat rörelseresultat om 206 miljoner dollar, enligt Infronts sammanställning av tolv analytikers prognoser. Den justerade rörelsemarginalen blev 10,6 procent.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Uppgifter: Hemnet redan övertecknat

Det ger om uppgifterna stämmer en värdering på 11,6 miljarder kronor för bostadsannonssajten. Teckningsperioden stänger den 26 april med planerad första handelsdag den 27 april. Med en värdering i häradet 10 miljarder kronor är förväntningarna högt ställda, men Hemnets vd Cecilia Beck-Friis känner sig trygg, sade hon nyligen i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt inför noteringen..

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Fetare än väntat för AAK

Nettoomsättningen för koncernen uppgick till 7.609 miljoner kr (7.455).

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Trading Direkt: Är Bidens skattechock slutet på börsfesten?

  Är den avsevärda skattehöjning början till slutet på den börs- och kryptovalutafest som rått hittills under året? Programledare Joakim Rönning gick igenom förslaget och de siffror som nu kommer att gälla för vinstavkastningen. Tekniske analytikern Tobbe Rosén analyserade börsläget, där investerarna ändå tagit tillbaka en hel del av veckoinledningens indexfall.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Hernhag: Tre köpvärda aktier just nu

Bengt: Hej Marcus! Det känns som att vi redan uppnått årets uppgång… Finns det några aktier som är köpvärda i dagsläget?
Marcus: Hej!Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.