Världen Idag > Nyheter

Sunday, 11 April, 17:05

Världen Idag - 03 mar 21 kl. 13:00

Kristna oroliga att förlora sin frihet efter beslut i kongressenEn kristen konditor eller florist kan tvingas sälja arrangemang för samkönade bröllop och en kristen adoptionsbyrå kan inte längre välja bort samkönade par som föräldrar. Detta befaras av många bli följden av den nya lag, Equality Act, som nu har godkänts av kongressens ena kammare i USA..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Act, USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristna, oroligaatt , förlorasin , frihetefter , besluti , kongressen
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Israeliska forskare: Vaccinerade verkar inte smitta andra

Covid-19-vaccineringen skyddar inte bara de vaccinerade, utan tycks även tydligt minska smittspridningen till icke-vaccinerade, visar en israelisk studie. Resultatet står i kontrast med svenska Folkhälsomyndighetens besked om att de inte vet tillräckligt om en sådan eventuell effekt..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Inflytelserik fransk filosof anklagas för pedofili i ny bok

Var den franska filosofen Michel Foucault, som är känd för sina reflektioner kring maktstrukturer och globalisering, en pedofil som hade sex med åttaåriga pojkar på kyrkogården i en tunisisk by? Eller är påståendena elakt förtal av en annan filosof, i syfte att marknadsföra sin senaste bok? Det är frågor som Frankrikes intellektuella just nu brottas med..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Könsförändrande behandling på barn förbjuds i Arkansas

Som första delstat i USA förbjuder Arkansas könsförändrande behandlingar av personer under 18 år. Flera liknande lagförslag är på gång i andra amerikanska delstater..

Världen Idag - Igår: 16:00

Allt färre amerikaner är kyrkligt aktiva

Antalet amerikaner som är medlemmar i någon kyrka, synagoga eller moské blir allt färre, enligt en färsk Gallupundersökning. Minskningen har pågått under de senaste 20 åren och för första gången sedan slutet på 1930-talet är det nu mindre än hälften av USA:s befolkning som har någon form av församlingstillhörighet..

Världen Idag - Igår: 12:00

KD: Begränsa vilka som utför sexualundervisning

Externa aktörer ska inte få sköta om sexualundervisning i skolan. Det är ett av förslagen i Kristdemokraternas nya jämställdhetsprogram. I programmet har partiet övergett idén om barnomsorgspeng..

Världen Idag - Igår: 10:00

Konservatism definierat från ett liberalt vänsterperspektiv

I takt med att konservatismen blivit ett aktuellt politiskt alternativ har striden om hur konservativ ideologi och historia ska beskrivas hårdnat. Företrädare för olika konservativa riktningar, liksom liberala statsvetare och journalister, slåss nu om rätten att definiera konservatismen. Det kanske mest ambitiösa liberala försöket har gjorts av den brittiske politiske journalisten Edmund Fawcett (född 1946) i tungviktarvolymen Conservatism: The fight for a tradition.

Världen Idag - Igår: 08:00

Ministern i KU: Aldrig dragit på coronabeslut

Regeringen har aldrig dragit ut i onödan på några beslut för att möta pandemin, hävdar socialminister Lena Hallengren (S) när hon frågas ut i KU om regeringens coronahantering. Att det snabbt skulle bli brist på skyddsutrustning för vårdpersonal i regionerna gick inte att förutse, enligt henne..

Världen Idag - Igår: 08:50

Webb-tv: Så jobbar Muslimska brödraskapet

Många har hört om Muslimska brödraskapet i nyhetsrapporteringen. Färre känner till så mycket om vilka de är och hur de jobbar. Veckans Hotspot tittar närmare på dessa frågor..

Världen Idag - Igår: 08:00

Ministern i KU: Aldrig dragit på pandemibeslut

Regeringen har aldrig dragit ut i onödan på några beslut för att möta pandemin, hävdar socialminister Lena Hallengren (S) när hon frågas ut i KU om regeringens coronahantering. Att det snabbt skulle bli brist på skyddsutrustning för vårdpersonal i regionerna gick inte att förutse, enligt henne..

Världen Idag - Igår: 07:00

Jens blev helad från permanent hjärnskada under förbönen

Framtiden såg dyster ut för elitidrottaren Jens Sjöström. En söndag, efter elva månaders begränsat liv, fick han förbön. En stund som förändrade allt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.