SR > Nyheter

Sunday, 11 April, 18:07

SR - 03 mar 21 kl. 12:44

Trots raketattack – påven ställer inte in besökTio raketer landade i morse på en irakisk-amerikansk militärbas i Norra Irak. Minst en person dog men enligt obekräftade uppgifter från en shiamilis ska tre amerikanska soldater ha dödats. Påven ställer inte in sitt historiska besök till Irak om två dagar. Det finns oro för att attacken är ett led i en upptrappning mellan USA och en Iranstödd shiamilis..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Norra Irak, Irak, USA, Iranstödd

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trots raketattack, påven, ställerinte in , besök
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Här varnas bilister: Åk inte ut med sommardäck

På grund av den klass 2-varning som utfärdats för främst Gävleborgs län uppmanas nu bilister att undvika att åka ut på vägarna där under kvällen och natten. Både SMHI och Sveriges Radios trafikredaktion säger att det ser ut att bli ett besvärligt väglag. “Har man sommardäck på, låt bli att åka.

SR - 15 minuter sedan

Efter Merkel – Söder vill bli Kristdemokraternas kanslerkandidat

Partiledaren för Angela Merkels CDU får en utmanare i striden om vem som ska vara de samlade kristdemokraternas kandidat till kanslerposten när Tyskland går till val i höst. Ledaren för CDU:s bayerska systerparti, Markus Söder, har i sista stund gett sig in i striden. Söders ihärdiga replik “min plats är i Bayern” ändrades häromdagen till “i dag är min plats i Bayern” och på söndagen bekräftade han sin kandidatur..

SR - 4 timmar sedan

Lika åtgärder – men dödstalen i regioner skiljer sig

De regionala skillnaderna är stora när det gäller hur många människor som har dött i covid-19. Det visar en sammanställning som TT gjort. Trots att åtgärderna i stort har sett likadana ut över landet, så skiljer det sig dödstalen åt mellan regionerna.

SR - 5 timmar sedan

Motorcyklister ska varna varandra för rullgrus

Motorcyklister kan varna varandra med hjälp av en digital karttjänst. I appen, som testades redan i höstas, kan den som ska ut och köra, se var det finns rullgrus. “Drygt var fjärde motorcyklist som skadats allvarligt utanför tätort säger att man har kört omkull på grus”, säger Maria Nordqvist, Sveriges motorcyklister, och hänvisar till siffror från Transportstyrelsen..

SR - 5 timmar sedan

Superspridare av hat oroar Näthatsgranskaren

Språkbruket i sociala medier blir fortare brottsligt nu, enligt föreningen Näthatsgranskaren. Den senaste tiden har hot och hat mot forskare, politiker, journalister och tjänstemän uppmärksammats i Sverige som ett hot mot demokratin. “Vi har vad vi kan kalla superspridare av hat eller influencers i hat, de får en otroligt stor spridning och begår många brott i sociala medier”, säger Tomas Åberg, från föreningen Näthatsgranskaren..

SR - 5 timmar sedan

Mycket handlar om interna strider på AfD:s stämma

Med mindre än ett halvår kvar till det tyska valet är tanken att AfD ska fastslå sitt valprogram, men mycket har istället kommit att handla om interna stridigheter. I helgen samlas det högerradikala populistpartiet Alternativ för Tyskland, AfD, till partistämma i Dresden i östra Tyskland. AfD har tappat i opinionen under coronakrisen och nyligen blev det känt att den tyska underrättelsetjänsten vill övervaka partiet..

SR - 5 timmar sedan

Här är Sveriges högst belägna väderstation

Ett tiotal automatväderstationer planeras i den svenska fjällkedjan, och den första är redan på plats i Kebnekaisemassivet. Fjällvandrare, fjällräddningen och renskötare kommer från i sommar kunna ta del av uppgifter om vind, temperatur och luftfuktighet från väderstationen via nätet. Per-Olov Wikberg, samordnare vid Naturvårdsverkets fjällsäkerhetsråd säger att väderinformation behövs för att förstå hur man ska ska utrusta sig inför en vistelse i högalpin miljö – eller avstå..

SR - 7 timmar sedan

EU ger vaccinöverskott till Balkan

650 000 vaccindoser ska EU ge till länderna på Västra Balkan med start i maj. Även om det råder brist på vaccin nu så räknar EU:s vaccinexperter med att vi snart kommer få ett överskott och de diskuterar just nu vad de ska göra med de doser som inte behövs. ”Det är hur mycket som helst, bara i Sverige ska vi få 34 miljoner doser, vad ska vi göra med dem?

SR - 8 timmar sedan

VMA i Luleå kommun, Norrbottens län

Viktigt meddelande till allmänheten i Luleå i Luleå kommun, Norrbottens län. Det brinner i en industrilokal på Porsön. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

SR - 9 timmar sedan

Skåne har flest kriminella klaner i landet

Av de 34 släktbaserade nätverk eller klaner i landet som polisen pekat ut, finns 23 i Skåne, det visar polisens interna hemligstämplade rapport som Sydsvenskan tagit del av. Det var i höstas som det avslöjades att personer ur klanerna infiltrerat myndigheter och politiska församlingar och enligt uppgifter till Sydsvenskan pågår just nu en insats för att få bort medlemmar i kriminella släktnätverk från känsliga positioner där de till exempel kan påverka bidragsbeslut. Av dom 161 personer som pekas ut som huvudpersoner i polisrapporten, har 111 koppling till Skåne..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.