Expressen > Nyheter

Monday, 17 May, 03:03

Expressen - 03 mar 21 kl. 12:32

Göran Bryntse framför själv fulargument om kärnkraftGöran Bryntse ondgör sig över ”fulargument” för kärnkraft och för samtidigt fram sina egna handplockade uppgifter.Att kärnkraft är en koldioxidsnål energikälla, i samma storleksordning som sol och vind, bör ses som konsensus i den vetenskapliga litteraturen, skriver forskarna Henrik Wachtmeister och Simon Davidsson Kurland i en replik..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Bryntse, Henrik Wachtmeister, Simon Davidsson Kurland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göran, Bryntse, framförsjälv , fulargumentom , kärnkraft
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

John Kerry kritiseras – för framtidsoptimistisk

Tekniken som krävs för nå nettonollutsläpp har ännu inte uppfunnits, det säger USA:s klimatsändebud John Kerry i en intervju med BBC.– Forskare har sagt till mig att 50 procent av de utsläppsminskningar vi behöver göra vid 2050 eller 2045 kommer att komma ifrån teknologier vi ännu inte har, säger han.Men flera experter sågar hans framtidsoptimism..

Expressen - 3 timmar sedan

Pressen mot Biden – inifrån egna partiet

USA:s president Joe Biden har i samtal med premiärminister Benjamin Netanyahu fördömt Hamas raketbeskjutningar och uttryckt sitt stöd för Israels rätt att försvara sig. Den demokratiska kongressledamoten Alexandria Ocasio-Cortez kallar Israel en apartheid-stat och sågar presidenten. ”Om Biden-administrationen inte kan stå upp mot en allierad.

Expressen - 4 timmar sedan

Flera bränder i Eskilstuna samtidigt

Flera bilbränder härjar på olika adresser i Eskilstuna. Bränderna startade samtidigt – och polisen tror att de kan ha utsatts för en avledningsmanöver. – Folk har sett en pistolbeväpnad man i Torshälla, och vi tror att det har ett samband med bränderna.

Expressen - 4 timmar sedan

Fotografen i Gaza: Allt jag hade sparat är borta

Israel kritiseras hårt för sina direkta attacker mot journalistkontor i Gaza. Gazafotografen Moemen Qraiqea förlorade sina båda ben i Gazakriget 2008. Nu förlorade han även sitt kontor.

Expressen - 4 timmar sedan

NYHETSDAGEN: Läktare rasade i Jerusalem – två döda och 60 skadade • Gun-Britt, 92, har avlidit – var först att vaccineras i Sverige • Patrik Sjöberg vårdas på sjukhus igen

Två personer har dött och minst 60 personer har skadats efter en läktarkollaps i en synagoga i Jerusalem. ■■■Gun-Britt Johnsson blev först i Sverige att få vaccin mot covid-19 den 27 december 2020. Nu har hon somnat in, 92 år gammal.

Expressen - 5 timmar sedan

Man med stickskador kom till akuten

En man med stick- eller skärskador har tagit sig till akuten i Malmö.Polis har skickats till sjukhuset för att förhöra mannen. .

Expressen - 5 timmar sedan

Telejätten kan slås ihop med Discovery

Telejätten AT&T, som genom WarnerMedia äger bland annat HBO och CNN, för diskussioner med Discovery om att slå ihop innehåll, rapporterar amerikanska tv-kanalen CNBC.  Affären kan bli verklighet redan under måndagen. .

Expressen - 6 timmar sedan

Företagaren hittade på fakturor för 1,6 miljoner

Företagaren i 45-årsåldern skapade påhittade fakturor för 1,6 miljoner kronor, skriver Kristianstadsbladet. Han fick det att se ut som pengarna gick till en kund – men i stället åkte de in på hans privata konto.Nu döms mannen för grovt skattebrott.

Expressen - 6 timmar sedan

Läraren: ”Trodde det skulle bli en hyllning”

I SVT-dokumentären ”De utvalda barnen” skildras Solvikskolans grundare Pär Ahlbom, 88, som den karismatiske ledaren vars filosofi satte elevernas framtid i pant och skapade en grogrund för den terror som vissa av dem upplevde. Erik Norlin, 76, är en av de tidigare lärarna som medverkar i dokumentären – som han trodde skulle bli en hyllning till skolan.  – Det är klart att jag tycker att vinkeln blev väldigt skarp.

Expressen - 6 timmar sedan

Moped och EPA-traktor har krockat

En EPA-traktor och en moped har krockat utanför Karlskrona.Polis, räddningstjänst och ambulans har larmats till platsen.Skadeläget på de inblandade är okänt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.