PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 19 April, 19:59

PrivataAffärer - 03 mar 21 kl. 11:29

Uppgifter: Opec överväger fortsatta produktionsminskningarBeslutet kan tänkas att tas mot bakgrund av en skör oljemarknad och den globala återhämtningen för ekonomier, skriver Reuters. Marknaden har tidigare varit orolig för att Opec skulle avisera produktionsökningar. Oljekartellen ska ha möte kring produktionen på torsdag. På onsdagsförmiddagen handlades första termin för Nordsjöoljan Brent upp 1,6 procent till 63,70 dollar per fat, medan den amerikanska WTI-oljan avancerade 1,5 procent till 60,69 dollar fatet.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Reuters, Opec, Nordsjöoljan Brent, WTI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, Opec, överväger, fortsatta, produktionsminskningar
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

”Värderingen tar bort potentialen i Hemnet”

”Att befintliga ägare säljer till hög värdering på en stekhet börs- och bostadsmarknad och där inga ankarinvesterare finns redo, gör att vi väljer att avstå introduktionen av detta fina bolag”, uppger Börsveckan i analysen. I samband med börsintroduktionen tar Hemnet inte in nya pengar utan befintliga ägare säljer aktier till ett pris om 95-115 kronor, ett brett intervall som enligt tidningen är ett otyg. ”Skillnaden på dryga 20 procent skapar osäkerhet och är något som drar ner helhetsintrycket på noteringen”, resoneras det i analysen.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Omvänd vinstvarning från Nordnet

Nordnet väljer att offentliggöra resultatet tidigare än planerat på grund av att marknadens förväntningar, i form av resultatprognoser från analytiker, väsentligt understiger det resultat som kommer att presenteras, skriver bolaget. Nordnets rapport för perioden januari-mars presenteras i sin helhet den 29 april. Den 13 april kom Nordnets konkurrent Avanza med en omvändvinstvarning varpå aktien i Nordnet steg nära 7 procent..

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Strategen: Rapporterna kan överraska

I en kommentar i Handelsbankens nyhetsbrev ”Makrosvepet”  skriver Sundling att det helt säkert blir en bra rapportperiod. ”Att den blir stark står utom tvivel. Men, kan den överraska redan positiva analytiker och investerare?

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Han blir ny chefekonom på SEB

Jens Magnusson och Robert Bergqvist tillträder sina nya roller den 1 augusti 2021, skriver banken i ett pressmeddelande. ”Med sitt samhällsengagemang och sin breda erfarenhet och kompetens – inom makroekonomi, privatekonomi och ekonomisk politik – är jag övertygad om att Jens kommer att ta sig an sitt nya uppdrag på ett utomordentligt sätt”, säger Johan Torgeby, SEB:s vd och koncernchef, i en kommentar. Jens Magnusson började på SEB 2005, och har sedan 2013 varit bankens privatekonom med fokus på allt från hushållens ekonomi och sparande till pensioner och bostadsmarknad.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Paretos favorit i bettingsektorn

Analyshuset anser att Evolution med en attraktivt strukturerad affär har adderat en kronjuvel till imperiet i och med förvärvet av Big Time Games som tillför revolutionerande och innovativa slotspel till mixen. ”Vi räknar nu med att Evolution kommer att öka gapet till konkurrenterna ytterligare”, skriver Pareto och höjer riktkursen för livekasinobolaget till 1.648 kronor (1.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Nordea: ”Hemester” här för att stanna

Det skriver Nordea i en analys och höjer rekommendationen till köp (behåll) med riktkurs 150 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på måndagen. ”Efterfrågan på båtar och husbilar är robust, med eftersläpningar som sträcker sig långt fram till 2022 och ger god sikt. Branschen har kämpat med flaskhalsar i utbudet, men våra spaningar tyder på att situationen är stabil”, skriver bankens analytiker.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Här är måndagens aktierekar

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Dometic till köp från behåll. Riktkursen är 150 kronor.  Aktien stängde på 129:55 kronor på fredagen.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

”Coinbase-bakfylla” bakom helgens bitcoinras

Coinbase är kryptomarknadsplatsen som börsnoterades i New York i onsdags i förra veckan, en notering som bidrog till bilden av att bitcoin och andra digitala valutor är på väg att få komma in i värmen. Marknadsplatsens börsvärde var 68 miljarder dollar mätt vid kursen för sista avslut i aktien på fredagen. ”Kryptohandlarna vaknar med huvudvärk i dag.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Danske Banks vd avgår

Skälet är att han har namngivits som misstänkt i samband med den nederländska polisens utredning av misstänkta brott gällande förebyggande av penningtvätt gällande sin tid på banken ABN Amro. Han efterträds som vd på Danske Bank av Carsten Egeriis, som har varit en medlem av bankens högsta ledning såsom Chief Risk Officer under snart fyra år. Av samma skäl som Chris Vogelzang lämnar banken, lämnar också Gerrit Zalm Danske Banks styrelse.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Di: Strategiska förvärv lockar i Arjo

”Arjo värderas till 35 gånger fjolårets vinst men vinsttillväxten gör att den faller till 26 gånger nästa års vinst. Det är inte lågt, men ändå attraktivt med tanke på att Arjo är ett bolag som numera har goda tillväxtmöjligheter”, skriver Dagens industri under vinjetten Veckans aktie. Den stora anledningen till att Arjo är fortsatt köpvärd är enligt analysen att bolaget så smått har börjat genomföra små strategiska förvärv.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.