Expressen > Nyheter

Friday, 16 April, 19:44

Expressen - 03 mar 21 kl. 06:44

Allt färre håller barnen hemmaDet har blivit ovanligt att föräldrar håller sina barn hemma av rädsla för coronaviruset. Och finns det en ängslan har ofta ett samtal med rektor hjälpt..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt färre, håller, barnen, hemma
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

R-talet tillbaka över 1: ”Är väldigt olyckligt”

R-talet är åter över 1 i Folkhälsomyndighetens prognos. Och den redan höga smittspridningen riskerar därmed att bli värre.– Det är väldigt olyckligt om smittspridningen går uppåt, för det är många 60- och unga 70-åringar som är ovaccinerade, säger Tom Britton, professor.

Expressen - 45 minuter sedan

Thea, 13, och Tilda, 14, kräver gratis mensskydd

13-åriga Thea Grahn fixade gratis mensskydd till sin mellanstadieskola. 14-åriga Tilda Bondesson skrev en insändare som fick hennes skola att ta frågan om mensskydd på allvar.Nu har frågan engagerat både skolpersonal och politiker.

Expressen - 45 minuter sedan

Tyskland: Storbritannien inte längre riskområde

Storbritannien tas bort som riskområde för covid-19 av tyska myndigheter. Tack vare den snabba vaccineringen har britterna lyckats få smittspridningen att störtdyka.Nu slipper de sitta i karantän om de vill resa in i Tyskland.

Expressen - 45 minuter sedan

Barn påkört av buss – ambulans på plats

Ett barn har blivit påkört av en buss i Malmö. Barnet är omhändertaget av ambulanspersonal.Skadeläget är i nuläget okänt.

Expressen - 45 minuter sedan

Moderaterna backar i ny mätning – tappar till SD

Avståndet mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna minskar, visar SvD/Sifos senaste mätning.  Skulle trenden hålla i sig kan maktbalansen förskjutas i ett borgerligt regeringsalternativ, säger statsvetaren Malena Rosén Sundström till SvD: – Skulle det vara så att M fortsätter att sjunka och SD ökar är det klart att maktförhållandena mellan dem påverkas. Men det är svårt att spekulera i om det finns någon sådan trend, det här kan vara tillfälligt, säger hon..

Expressen - 1 timme sedan

Vänsterprofilen Sköld Peter Matthis död i olycka

Fredsaktivisten Sköld Peter Matthis, kallad ”Sveriges första Vietnamndemonstrant”, har dött vid 83 års ålder. Lastbilsföraren som körde på honom i Stockholm smet från platsen och en brottsutredning pågår. – Vi är i chock och sorg, säger sonen Simon Matthis Rinaldo.

Expressen - 1 timme sedan

Här kramas Anna på sin 99:e födelsedag

Folkhälsomyndigheten gick på fredagsmorgonen ut med att vaccinerade personer kan träffa personer från olika hushåll, och detta även inomhus.Anna Andersson firade inte bara det nya beskedet om lättnaden av restriktionerna. Hon firade även sin 99-årsdag.

Expressen - 1 timme sedan

Iva i Halland nästan fullt – kritiskt läge

Just nu finns det bara två lediga iva-platser kvar i hela Region Halland och läget är kritiskt. Nu är budskapet till de andra regionerna att Halland inte kan hjälpa till med fler iva-patienter. – Sjukvården är pressad i hela Sverige, säger Christina Svärd, områdeschef i Region Halland.

Expressen - 3 timmar sedan

Dubbelmutationen hittad i Norge – myndigheten varnar

En indisk dubbelmuterad virusvariant tros kunna spridas även till de som vaccinerats eller haft covid-19.Nu har det första fallet upptäckts i Norge.– Huvudbekymret vid denna typ av dubbelmutationer är reducerad vaccineffekt och immunitet, säger Espen Rostrup Nakstad, assisterande hälsodirektör vid den norska motsvarigheten till Socialstyrelsen, till Dagbladet..

Expressen - 2 timmar sedan

Man med basebollträ bet finger av polisman

Polis larmades på fredagseftermiddagen till Skövde efter att en man med basebollträ uppträtt aggressivt och slagit sönder parkerade bilar med ett basebollträ.När en polisman försökte omhänderta mannen blev polisen avbiten fingret, skriver polisen på sin hemsida.Flera anmälningar kommer skrivas om bland annat våld mot tjänsteman, skadegörelse och olaga hot.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.