SR > Nyheter

Tuesday, 13 April, 21:30

SR - 03 mar 21 kl. 05:48

Första patienten i Sverige har fått nytt covid-läkemedelFör första gången har en covid-patient i Sverige behandlats med det nya antivirala läkemedlet bamlanivimab. Det rapporterar Svt nyheter. Läkemedlet består av konstgjorda antikroppar som ges med dropp och fick en så kallad beredskapslicens i mitten av februari. Den första ordinarie leveransen av bamlanivimab kommer till Sverige i nästa vecka..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Svt

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Första patienteni , Sverigehar , fått, nytt, covid-läkemedel
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Hård kritik mot förlängda restriktioner på tåg och bussar

Omkring 90 procent av den långväga busstrafik som kördes före pandemin är helt stoppad i dag. Det uppger transportnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation, Transportföretagen, till Ekot. Anna Grönlund, branschchef för Sveriges Bussföretag, är besviken över att regeringen vill förlänga regeln, som säger att bara hälften av platserna på fjärrtåg och långfärdsbussar får bokas..

SR - 2 timmar sedan

Biden vädjar till Putin om nedtrappning i Ukraina

I ett telefonsamtal mellan USA:s president Joe Biden och Rysslands president Vladimir Putin idag ska båda parter ha uttryckt en vilja att etablera en dialog mellan länderna kring global säkerhet. Biden ska också ha uttryckt oro kring den eskalerande konflikten i Ukraina och vädjade till Putin att de-eskalera situationen. Enligt pressmeddelanden från Washington och Kreml har Biden också föreslagit ett fysiskt toppmöte med Putin..

SR - 3 timmar sedan

Melén: ”Så här stor militär närvaro har man inte sett sedan 2014”

Idag har försvarsalliansen Nato uppmanat uppmanat Ryssland att trappa ner den militära närvaro vid gränsen i östra Ukraina. Läget är mer spänt än på länge sedan Ryssland de senaste dagarna samlat styrkor vid gränsen. Ekots Rysslandskorrespondent Johanna Melén rapporterar från Kiev..

SR - 3 timmar sedan

Rapport: Svårt att resa med elbil inom EU

Det finns fortfarande hinder för att resa genom EU med elbil och utbyggnaden av laddningsinfrastrukturen för bilarna måste snabbas på, konstaterar Europeiska Revisionsrätten i en ny rapport. Laddstationerna byggs inte ut i samma takt som antalet elbilar ökar, det är stora skillnaderna i hur många laddstolpar det finns i de olika EU-länderna, betalningssystemen är inte samordnade och användarna får inte tillräckligt med realtidsinformation om till exempel laddplatserna är lediga eller inte, skriver revisorerna rapporten. ”EU är fortfarande en lång väg ifrån att nå 'Green Deal'-målet att det ska finnas en miljon laddningsstationerna år 2025”, säger revisorn Ladislav Balko..

SR - 3 timmar sedan

Valresultatet leder till mer splittring i Peru

Rösträkningen efter söndagens presidentval i Peru är nästan klar, de två som går vidare till en avgörande andra omgång som hålls i juni är den vänsterradikale läraren Pedro Castillo och högerpopulisten Keiko Fujimori. Pedro Castillo fick 19 procent av rösterna och Keiko Fujimori 13. Peru polariseras nu ännu mer, det är den allmänna uppfattningen i landet idag..

SR - 3 timmar sedan

Moderat kritik mot Folkhälsomyndighetens kommunikation

Folkhälsomyndigheten har vid flera tillfällen under september och oktober målat upp en mer positiv bild av utvecklingen än som verkligen var fallet och beskrev smittökningen som försiktig när den i själva verket var stor. Det moderata regionrådet i Stockholm Irene Svenonius tycker att det är anmärkningsvärt och säger att det bidrog till att det var svårt att gå ut med en mer negativ bild. ”Det var ju ändå på väldigt låga nivåer.

SR - 4 timmar sedan

Navalnyj stämmer fängelsemyndigheterna

Aleksej Navalnyj hungerstrejkar för 14:e dagen i fängelse och hotas nu med tvångsmatning. Idag hotar han att stämma fängelsemyndigheterna för att han nekas tillgång till Koranen På nätet vädjar allt fler ryssar för Navalnyjs sak, en av dem är präst i ryskortodoxa kyrkan, som kräver alla fångars rätt till läkare..

SR - 5 timmar sedan

Norge lättar på restriktioner

Norge lättar på sina generella coronarestriktioner. Det meddelar statsminsiter Erna Solberg vid en pressträff. Från och med fredag går det på de flesta håll i landet till exempel åter bra att bjuda hem mindre sällskap, att gå ut på lokal och att besöka idrottsarrangemang – där dock publiken begränsas till 600 personer.

SR - 5 timmar sedan

Johnson&Johnson pausar vaccinleveranser

Amerikanska Johnson & Johnson säger nu att bolaget senarelägger lanseringen av sitt covid 19-vaccin i Europa. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP. Beskedet kommer efter att vaccinet stoppats tillfälligt i USA, där sex personer drabbats av en sällsynt typ av blodproppar, två veckor efter vaccinationen.

SR - 7 timmar sedan

PFAS-tvisten: Vattenbolaget ska betala skadestånd

Tingsrätten fastställer att Ronneby Miljö och Teknik AB är ansvarigt för att kompensera kärandena för personskada i form av förhöjda halter perfluorerade alkylsubstanser i blodet innebärande ökade hälsorisker och fysiska förändringar Flera tusen Ronnebybor drack kommunalt vatten från en vattentäkt i Kallinge, som förorenats av släckskum, som användes vid brandövningar på den närbelägna flygflottiljen F17. 165 kommunbor, genom PFAS-föreningen, stämde Ronneby Miljöteknik år 2016 och i dag kom alltså domen, som kan komma att överklagas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.