Expressen > Nyheter

Wednesday, 14 April, 07:46

Expressen - 03 mar 21 kl. 03:42

Andrew Cuomo blir av med beslutsmakten efter skandalernaMörkade dödstal i äldrevården och anklagelser om sexuella trakasserier.New Yorks guvernör Andrew Cuomo slåss för sin politiska överlevnad.På tisdagen noterade han ännu en förlust i den kampen: Cuomo fråntas makten att fatta nödbeslut om åtgärder i coronapandemin..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Cuomo, Yorks, Andrew Cuomo

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Andrew, Cuomoblir av med , beslutsmaktenefter , skandalerna
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Barnens dyra utflykt – kisspaus för 76 000

Två kissnödiga barn blev en dyr historia för två män i Karlskrona..

Expressen - 15 minuter sedan

”Pågående hotbild” mot advokat efter sprängning

På långfredagen detonerade en sprängladdning utanför en advokats hem i Stockholm.Nu uttalar sig Advokatsamfundets generalsekreterare Mia Edwall Insulander om sprängdådet som uppges ha varit riktat mot en advokat.– Det finns en pågående hotbild mot honom, och det är ytterst allvarligt..

Expressen - 30 minuter sedan

Tidningsbud rånad på paket i centrala Göteborg

Under natten mot onsdagen blev ett tidningsbud hotad och i samband med det av med flera paket.– Gärningsmannen har fått med sig sex, sju paket men det är oklart vad de innehåller, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen i region Väst. .

Expressen - 1 timme sedan

Sverige har flest nya coronafall i Europa

Sverige har flest andel nya coronafall i hela Europa.I genomsnitt har Sverige 625 nya fall per miljoner invånare – vilket är drygt tio gånger fler fall än i grannlandet Finland, rapporterar The Guardian.Antalet dödsfall har dock inte ökat i takt med den ökade smittspridningen..

Expressen - 1 timme sedan

Kriminella ligorna stjäl skänkta kläder

Organiserad brottslighet ligger bakom stöld av kläder från återvinningsboxar – och pengar från kläder som skulle gått till bistånd hamnar rakt i fickorna på kriminella, rapporterar ”Uppdrag granskning”.– Vi får höra att välorganiserade ligor under flera år ska ha plundrat återvinningsboxar över hela landet. Tusentals ton kläder sägs försvinna, men ingen vet vart stöldgodset tar vägen, säger reportern Axel Humlesjö i ”Uppdrag granskning”..

Expressen - 1 timme sedan

Regeringen gav besked om lättnader – när smittan ökade

I höstas lättade regeringen på coronarestriktionerna för sport- och kulturevenemang trots att smittspridningen ökade i Sverige, enligt Ekot.Socialminister Lena Hallengren är osäker på om det var rätt beslut.– Det kan man naturligtvis säga i efterhand, var det nödvändigt?

Expressen - 3 timmar sedan

Kina kontrollerar delar av svensk vindkraft: ”Riskfyllt”

Ett statligt kinesiskt kärnkraftsbolag väcker uppmärksamhet för att äga flera vindkraftsparker i Sverige. Nu har ytterligare en kinesisk aktör köpt in sig i den svenska vindbranschen.– Man måste ta med i beräkningen att det kan finnas en politisk agenda bakom, säger Kinaforskaren Karl Hallding vid SEI..

Expressen - 4 timmar sedan

Daunte, 20, ringde mamma kort innan han sköts ihjäl

Daunte Wright ringde sin mamma när han blev stoppad av polisen – bara någon minut senare sköts han till döds, rapporterar CNN.Nu berättar mamman om sista samtalet med sonen.– När polisen kommer tillbaka till bilrutan, ge luren till honom så kan jag ge honom all information, säger Katie Wright under en pressträff..

Expressen - 4 timmar sedan

Drottningen jobbade fyra dagar efter makens död

Planen var att drottning Elizabeth skulle vara borta i två veckor för att sörja sin nyligen avlidne make prins Philip.Men pliktkänslan blev för stark – bara fyra dagar efter makens död var drottningen tillbaka på jobbet igen för att tacka av en trotjänare, rapporterar Daily Mail..

Expressen - 6 timmar sedan

Hybrid av isbjörn och grizzly – ”prizzly”

Klimatförändringarna tvingar grizzlybjörnarna längre norrut.Samtidigt smälter polarisarna och isbjörnarnas habitat minskar.En väldigt ovanlig hybrid har uppstått – som kallas ”prizzlybjörnar”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.