SVT > Ekonomi

Friday, 23 April, 16:41

SVT - 02 mar 21 kl. 21:36

Ministern kritiserar bonusmiljonerFöretaget Volvo Lastvagnar är ett av de företag som under förra året mottog mest skattestöd för korttidspermitteringar. Samtidigt har styrelsen sänkt kraven för bonus till ledningen. Det betyder att cheferna får 118 miljoner kronor i bonus för 2020,  något som kan strida mot stödmyndigheten Tillväxtverkets regler..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Volvo Lastvagnar, Tillväxtverkets

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ministern, kritiserar, bonusmiljoner
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SVT

SVT - 9 timmar sedan

Vinstfall för Telia

Telekombolaget Telia  redovisar en vinst före skatt på 1133 miljoner kronor för första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 1725 miljoner kronor motsvarande period 2020..

SVT - I förrgår: 07:08

Ericsson ökar vinsten

Telekomtillverkaren Ericsson redovisar en vinst före skatt på 4,7 miljarder kronor för första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 3,4 miljarder kronor motsvarande period förra året..

SVT - I förrgår: 21:43

SVT:s ekonomiexpert: Tror utvecklingen kommer fortsätta nedåt

Nedläggningen av Stora Ensos pappersbruk i Kvarnveden, Borlänge kan resultera i att över 400 anställda blir av med jobbet. Enligt SVT:s ekonomikommentator är den nedläggningen bara början. – Förra året sjönk efterfrågan av sådant papper med 18 procent i Europa och man tror ju att utvecklingen kommer att fortsätta nedåt, säger Kristina Lagerström i Aktuellt..

SVT - 20 apr 21 kl. 07:12

Pappor tar ut tre av tio föräldradagar - långt till jämställdhet 

Få föräldrar delar lika på föräldraledigheten. Förra året tog mammor ut 68,7 procent av dagarna med föräldrapenning och vård av sjukt barn. Pappors uttag ökar visserligen, men takten har avtagit det senaste året, visar TCO:s jämställdhetsindex..

SVT - 20 apr 21 kl. 06:27

Rusning för villapriserna

Prisuppgångarna på villor och bostadsrätter fortsatte i mars. I april syns dock en inbromsning i bostadsrättspriserna i Stockholm och Göteborg..

SVT - 19 apr 21 kl. 19:53

Experterna: Då kommer börskraschen

Stockholmsbörsen har fortsatt stiga i april, och sedan kraschen i mars 2020 har den rusat mer än 90 procent. Prognoserna ser fortsatt ljusa ut, men flera börsexperter ser en nedgång på horisonten. – Den dagen pandemin är slut så är börsuppgången slut, säger fondförvaltaren Simon Blecher i veckans avsnitt av Ekonomibyrån..

SVT - 19 apr 21 kl. 19:53

Hjärnan gör att vi missar risker när börsen stiger

Människan tenderar att vara överoptimistisk när börsen stiger. Orsaken: Uppgången ger ett lyckorus som gör riskerna för en nedgång svårare att upptäcka. Det säger börspsykologen Lars-Erik Boström till SVT:s Ekonomibyrån..

SVT - 19 apr 21 kl. 19:53

Här är historiens värsta börskrascher

I mars förra året föll Stockholmsbörsen kraftigt efter att WHO klassat Covid-19 som en pandemi. Men krisen varade inte länge, börsen återhämtade sig snabbt och har nu stigit över 90 procent sedan bottennoteringen förra året..

SVT - 19 apr 21 kl. 19:53

Jennie startade börsklubb för tjejer – förlorade allt i coronakraschen

Med målet att tjäna pengar och lära sig mer om aktier, startade 29-åriga Jennie Engberg en börsklubb för tjejer 2019. Ett år senare kom pandemin och deras vinster raderades, berättar hon i senaste avsnittet av Ekonomibyrån..

SVT - 16 apr 21 kl. 22:21

Experten: Därför går börsen så bra just nu

Låga räntor, stimulanspaket och positiva vaccinnyheter har fått världens börser att slå rekord. Något ras är inte att vänta, men inte heller några nya höga toppar. – Men man ska vara ödmjuk som investerare och inte vänta sig en uppgång till, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.