Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 20 April, 08:13

Cornucopia - 02 mar 21 kl. 18:06

Politikers bostadsaffärer är som att skriva sexscener - alla har en egen åsiktPolitikers bostadsaffärer rör alltid upp känslor på olika håll. Som författare kan man uppleva samma sak om man skriver sexscener.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Nathan Hamelberg, Ygeman, Hultqvist, Freivalds, Stockholm, Torp, Busch, Juholt, Sverige, En, Stjärnklart, Filip

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politikers, bostadsaffärerär som att , skriva, sexsceneralla har , en egen åsikt
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Nedgångarna fortsätter i Asien under tisdagsmorgonen

Börserna föll brett igår såväl i Sverige som i Europa eller USA. Nedgångarna fortsätter nu under tisdagsmorgonen i de asiatiska tidszonerna. Dollarn fortsätter falla och räntorna stiga.

Cornucopia - 13 timmar sedan

"Svält för klimatet" - regeringen vill tvinga fram klimatsmart ätande - svenska fattiga är för feta - anslår miljoner

Svenskarna är för tjocka konstaterade regeringen idag och att det inte är bra för klimatet, och inte bara hälsan att vara en överviktig klimatskurk. Därför anslår man nu en miljon kronor till Folkhälsomyndigheten och Livsmedelsverket som får uppdraget att se till att svenskarna äter mindre för klimatets skull. Idag är det orättvist att personer med dåligt socioekonomiskt status äter för mycket i förhållande till rörelse, och det måste åtgärdas.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Quarantinies: Preliminärt ser barnafödandet ut att vända uppåt i februari - tillverkade i maj

Enligt SCB:s preliminära siffror vände barnafödandet upp i februari 2021, med de högsta antalet födda i februari sedan åtminstone 2018, detta trots att 2020 och januari 2021 haft det lägsta barnafödandet per månad sedan 2018. Barn födda i februari 2021 har tillverkats under Wuhan-pestens karantän i april-maj. Det kan mycket väl vara så att likt skilsmässor fallit under pandemin så kommer nu en tydlig effekt på fler barn födda, vilket bådar gott för en del sektorer av samhället.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Huawei hade full åtkomst till nederländska teleoperatörerna KPN - kunde avlyssna premiärministern

Nederlänsk press meddelar att den stora nederländska mobilteleoperatören KPN upptäckte att kinesiska Huawei hade full åtkost till operatörens mobilnät, samt även till dotterbolaget Telfort. Bland annat kunde man från Kina avlyssna vem som helst, inklusive den nederländska premiärministern, och även få reda på vilka telefonnummer som avlyssnades av nederländska myndigheter.Kanske har du som affärsresenär någon gång avlyssnats av Kina när du bytt flyg på Schipol, Nederländerna?

Cornucopia - Igår: 07:58

Börsveckan öppnar svagt uppåt i Asien efter positiv vecka med börsrekord

Börshandeln på marknaderna i Asien öppnar svagt uppåt efter en positiv börsvecka i Europa och USA, och som stängde med ett ordentligt börsrekord i Stockholm.Försiktigt positivtDollarn förblir försvagad på 8:46 USDSEK, trots att de amerikanska marknadsräntorna på statsobligationerna steg i fredags. Ändå stängde S&P-500 på +0.

Cornucopia - Igår: 19:00

Kraftsamlingen mot Ukraina fortsätter - Östersjöflottans landstigningsfartyg går in i Svarta Havet

Rysslands kraftsamling mot Ukraina fortsätter. Igår gick även hälften av den ryska Östersjöflottans Roputja-landstigningsfartyg in i Svarta Havet, dit nu större delen av Ryska federationens offensiva landstigningskapacitet från hela fyra olika ryska flottor nu koncentrerats.Ryska flottan Det handlar om RFS 102 Kaliningrad och RFS 130 Korolev, som nu anslutit till de två Roputja från Norra flottan och Kaspiska flottiljens hela landstigningskapacitet som nu befinner sig i Svarta Havet.

Cornucopia - Igår: 15:02

På tal om skämt - Klarna värderad till 262 miljarder kronor

När vi ändå är inne på skämt som värderingen av Hemnet, så värderades förlustbolaget Klarna till 262 miljarder kronor utifrån senaste nyenmissionen på en miljard dollar. Bolaget gjorde 2019 en förlust på dryg miljard och hade en omsättning på 7 miljarder.Sysslar inte Klarna med PS-tal skulle alltså utifrån 2019 års omsättning ligga på 37 gånger omsättningen och om förlusten på en dryg miljard svenska kronor skulle vara en vinst på en miljard skulle bolaget värderas till p/e 262.

Cornucopia - Igår: 12:33

Enkätresultat: Utlandssemester, festande, och samvaro vänner, familj och släktingar det första läsarna gör när pestrestriktionerna är lyfta

Enligt förra helgens enkät är utlandssemester, festande och restaurang, samt samvaro med vänner, familj och släktingar det första man kommer göra när pestrestriktionera är lyfta. Detta indikerar att eventuella permanent förändrade vanor på grund av pesten inte slår mot särskilda omständigheter, utan mot vardagen.Sankt Bert 28% av läsarna uppger att det första de kommer göra när pandemin är över är samvaro med vänner, familj och släktingar.

Cornucopia - I förrgår: 17:47

Ryska Norra flottan går in med landstigningsfartyg i Svarta Havet - sätter ukrainska Mariupol i blockad

Den ryska upptrappningen inför ett reguljärt massivt angrepp mot Ukraina fortsätter. Den ryska Norra flotta har nu gått in med två Roputja-klassens landstigningsfartyg i Svarta Havet. Redan tidigare hade hela Kaspiska flottiljens amfibiefartyg flyttats till Azovska sjön, dit Ryssland nu också stängt Kertsjsundet för annat än ryska fartyg.

Cornucopia - I förrgår: 09:39

Absurd värdering av Hemnet när ägarna ska casha hem

Bostadsannonsmonopolisten Hemnet ska börsnoteras genom att aktier säljs ut av befintliga ägarna. Värderingen är helt absurd till i runda slängar 20x omsättningen och runt 60x resultatet efter skatt (p/e). Var exakt tillväxten ska hittas som kan motivera värderingarna lämnas som en övning åt de som tecknar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.