SR > Nyheter

Friday, 16 April, 15:49

SR - 02 mar 21 kl. 17:47

EU-länder söker nytt vaccinsamarbeteLedarna från Danmark och Österrike ska åka till Israel för att prata vaccinsamarbete med landet som kommit allra längst i vaccineringen. Frågan är om de båda länderna frångår EU:s gemensamma strategi där Kommissionen köper vaccin för alla medlemsländernas räkning i syfte att undvika konkurrens om vaccin inom EU "Det huvudsakliga syfte med resan är inte att köpa vaccin", säger Danmarks statsminister Mette Fredriksen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Danmark, Österrike, Israel, EU, Kommissionen, EU Det, Danmarks, Mette Fredriksen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-länder, söker, nytt, vaccinsamarbete
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

E18 utanför Västerås avstängd efter lastbilsolycka

En lastbil körde in i mitträcket vid Råby rastplats på E18 utanför Västerås vid halv två på fredagseftermiddagen. Vägen är avstängd i riktning in mot Västerås men köerna i långa även i motsatt riktning. En preliminär prognos om när man kan öppna upp vägen igen är 15:15.

SR - 1 timme sedan

SEB-ekonomen: Kina och USA drar världsekonomin framåt

Kinas ekonomi växte med drygt 18 procent under första kvartalet jämfört med motsvarande period i fjol, på grund av nedgången under pandemin i fjol. Statistiken från Peking är goda nyheter för tillväxten såväl i Sverige som i övriga världen säger SEB:s chefekonom Robert Bergqvist. ”Nu märker man att tillväxtkrafterna kommer tillbaka.

SR - 1 timme sedan

Just nu: Förbud att vistas på centrala platser under valborg i Uppsala och Lund

På grund av pandemin har Uppsala inför tillfälligt vistelseförbud i de centrala delarna av staden under valborgshelgen. Pandemin har även satt stopp för valborgsfirandet i Lunds stadspark. För att förhindra att människor dyker upp har kommunfullmäktige nu klubbat igenom ett förbud mot att vistas i parken den 30 april..

SR - 1 timme sedan

Ulrika Björkstén: ”Vaga förhållningsorder bäddar för missförstånd”

Ulrika Björkstén, vetenskapskommentator, är rädd att de nya direktiven till personer som är vaccinerade mot covid-19 om att man får träffas och kramas är för vaga. Vaccinen skyddar väl mot svår sjukdom men det finns inga vaccin som skyddar till 100 procent. Det finns en risk att människor blir mindre försiktiga en bit in i vaccinationsprocessen.

SR - 2 timmar sedan

Castro-eran närmar sig slutet på Kuba

Idag inleds det styrande kommunistpartiets kongress på Kuba, en partikongress med en extra historisk betydelse. Efter 47 år med revolutionsledaren Fidel Castro vid makten och sen 15 år med hans bror Raul, som i helgen drar sig tillbaka, går Kuba in i en Castro-fri era. Ekonomiska reformer väntas stå i centrum för partikongressen men inga politiska förändringar av enpartistaten är att vänta..

SR - 2 timmar sedan

EU och Storbritannien pressas av våldet i Nordirland

Sent igår kväll träffades EU och Storbritannien i Bryssel för att diskutera den komplicerade frågan om Nordirland. Mötet beskrivs som konstruktivt men ännu finns ingen lösning i tvisten om hur handel och kontroller ska skötas - en tvist som har bidragit till ökade våldsamheter i Nordirland de senaste veckorna. EU-parlamentet försöker sätta press på britterna genom att inte slå fast datum för att godkänna Brexitavtalet..

SR - 2 timmar sedan

”Äntligen får jag krama mina barnbarnsbarn”

De som har vaccinerats kan nu träffa fler människor och kramas igen, meddelade socialminister Lena Hallengren (S) på en pressträff. ”Jag tycker det är toppen. Sen är det lite synd att så få har fått vaccin”, säger Oscar Wahl i Göteborg.

SR - 3 timmar sedan

Höghastighetsjärnväg kan bli verklighet i Sverige

Det ser ut att kunna bli höghastighetsjärnväg i Sverige, i alla fall enligt den infrastrukturproposition som presenteras i dag. Regeringen har förhandlat fram propositionen med samarbetspartierna. Propositionen innehåller nästan 800 miljarder för åren 2022 till 2033, vilket är en ökning med 21 procent jämfört med nuvarande plan..

SR - 3 timmar sedan

Just nu: Kristemokraternas partiledare Ebba Busch håller tal

Kristdemokraternas kommun- och regiondagar sätter igång idag. Vanligtvis närvarar 1000 medlemmar, men i år blir det en digital sammankomst. ”Vi går till val för att bilda regering med moderaterna".

SR - 3 timmar sedan

Smittan ökar kraftigt – nu införs utegångsförbud i Turkiet

Turkiet inför utegångsförbud kvällar och helger efter att smittspridningen ökat kraftigt sedan landet öppnade verksamheter som restauranger, caféer och barer. Den gångna veckan har över 60 000 personer per dygn konstaterats smittade av coronaviruset och totalt har 35 000 avlidit till följd av covid-19 Samtidigt har närmare 12 miljoner fått sin första vaccindos i Turkiet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.