SVT > Inrikes

Wednesday, 14 April, 07:41

SVT - 02 mar 21 kl. 16:10

Anders Tegnell om att bara ge en dos: Kommer inte att ändra vaccinationstakten just nuGe de som har haft covid-19 bara en dos vaccin i stället för två. Det säger Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, som vill att Sverige nu går samma väg som flera andra länder har gått. Men statsepidemiolog Anders Tegnell har inte lika bråttom. – Vår bedömning är att det inte är en riktigt bra idé på grupperna som vi vaccinerar just nu, som är de allra äldsta och sköraste..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Tegnell, Agnes Wold, Sverige, Anders Tegnell

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anders, Tegnellom att , barage en , dosKommer , inte att ändra vaccinationstakten just nu
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

Vårdpersonal vittnar om mycket snabbare sjukdomsförlopp

Trycket på sjukvården har ökat sedan i början av mars, på grund av den ökande smittspridningen. Flera inom vården vittnar nu om att patienter blir allvarligt sjuka efter kortare tid. – De verkar bli sjukare snabbare den här vågen jämfört med de tidigare, säger ambulanssjuksköterskan Ferhat Baysal i SVT:s Aktuellt..

SVT - 9 timmar sedan

Forskaren om vaccinbakslag: ”Stor påverkan om det inte kan ges till alla”

På tisdagen stoppade Johnson & Johnson vaccinleveranserna till EU, efter larm om eventuella biverkningar. Forskaren Ali Mirazimi tror att Sveriges vaccinmål kommer påverkas om vaccinet inte kan ges till alla åldersgrupper. – Den stora bulken är kvar, säger han i Aktuellt..

SVT - 10 timmar sedan

Efter kritiken: Polisen gör översyn av sociala konton

Polisen har fått kritik för att man hänger ut utsatta människor i sociala medier. I Veckans brott berättar myndigheten att man nu gör en översyn kring sina konton. – Vi lär oss hela tiden och vi försöker bättra oss i de fall där vi tycker att det varit tveksamt, säger Fredrik Berg, chef för digitala medier hos polisen..

SVT - 14 timmar sedan

Terrormisstänkt jobbade på grundskola – Säpo tog skoldator i beslag

Samboparet greps på långfredagen misstänkta för stämpling till terroristbrott. Samma dag gjorde Säpo en husrannsakan på skolan där mannen jobbar – och tog en skoldator i beslag, enligt uppgifter till SVT Nyheter..

SVT - 14 timmar sedan

Två häktade för stämpling till terroristbrott – detta har hänt

Under påskhelgen slog Säkerhetspolisen till mot mannen och kvinnan i Stockholmsområdet. De sitter nu häktade på sannolika skäl misstänkta för stämpling till terroristbrott..

SVT - 19 timmar sedan

Vad är sant eller falskt om Ramadan?

Nu inleds den muslimska fastemånaden Ramadan men är det så att alla muslimer fastar? Och är Ramadan jobbigare här i Norden än i andra delar av världen? – Vissa år är det tuffare här, säger Sarah Delshad, föreningen Muslimska feminister..

SVT - 19 timmar sedan

Marmorstein: ”SD vill förklara att deras stöd inte är gratis”

Under en pressträff på onsdagen konstaterade Jimmie Åkesson (SD) att han inte är villig att ge några konkreta besked i regeringsfrågan och vilka krav hans parti skulle kunna komma att ställa för samarbeten efter riksdagsvalet 2022..

SVT - 21 timmar sedan

Experten: ”Kriminella kommer hitta nya metoder”

Hundratals krypterade tjänster finns tillgängliga för kriminella efter att Encrochat försvunnit från marknaden, säger IT-säkerhetsexperten Jonas Lejon..

SVT - 22 timmar sedan

SD ger besked i regeringsfrågan

Sverigedemokraterna väntas i dag ge besked i regeringsfrågan när partiet håller pressträff klockan 11 i Andrakammarsalen i riksdagen..

SVT - Igår: 02:53

Amelie, 19, är daytrader på börsen: Passar inte alla

Många unga lockas av tanken på att tjäna snabba pengar på aktieaffärer. Börsen har ju gått bra och för att handla krävs inte mycket mer än en mobiltelefon. För att lyckas krävs dock hårt arbete och talang..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.