SVT > Inrikes

Friday, 16 April, 15:27

SVT - 02 mar 21 kl. 15:45

Chatta om meningen med livetVad ger mening i livet? Hur hittar man tillbaka till mening om man förlorat den? Här kan du få svar på dina frågor och dela dina egna tankar om vikten av meningsfullhet. Svarar gör vetenskapsjournalisten Maria Borelius och religionshistorikern David Thurfjell..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Maria Borelius, David Thurfjell

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Chattaom , meningenmed , livet
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Larmade om dödliga trenden bland barn för ett år sen – men hur blev det?

I april 2020 larmade Giftinformationscentralen om att den virala ungdomstrenden ”Nutmeg challenge” hade kommit till Sverige. Den kunde orsaka kramper och död, och man spådde att ”det är en tidsfråga innan vi får in mer allvarliga fall”. Men hur blev det egentligen?.

SVT - 4 timmar sedan

799 miljarder till väg och järnväg

Regeringen vill lägga 799 miljarder kronor på att underhålla och utveckla vägar och järnvägar åren 2022–2033. Det är en ökning med 21 procent jämfört med nuvarande plan..

SVT - 5 timmar sedan

Kritiken mot vaccinationerna i Stockholm: Det har fungerat uruselt

Många vaccintider Stockholm har stått obokade de senaste veckorna. Under torsdagen tillät man alla över 65 att boka tid – men fortfarande har alla i gruppen före ännu inte fått sin första dos. – Det har fungerat uruselt, säger Peter Sigström, generalsekreterare för SPF seniorerna..

SVT - 5 timmar sedan

Lättnader för vaccinerade: ”Okej att krama om sina barnbarn”

Nu lättas riktlinjerna för alla vaccinerade svenskar. Tre veckor efter en första dos får vaccinerade nu träffa personer från olika hushåll och gemensamma aktiviteter inom äldrevården återupptas. – Nu är det okej att krama om sina barnbarn igen, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson..

SVT - 9 timmar sedan

Rapport: Kvinnor mer aktiva i extremistmiljöer än tidigare känt

Var sjunde extremist i Sverige är kvinna. Kvinnor har en betydligt mer aktiv roll i våldsbejakande extremistgrupper än vad som tidigare varit känt. Det enligt en ny unik studie från Institutet för framtidsstudier som SVT tagit del av..

SVT - 11 timmar sedan

Vårvärmen närmar sig Sverige: ”Kan nosa på 20-gradersstrecket”

April har på klassiskt manér präglats av ombytligt väder, men nu ser värmen ut att vara på ingång. Åtminstone i södra delarna av landet. – Det är inte helt uteslutet att vi kan vara uppe och nosa på 20-gradersstrecket, säger SVT-meteorologen Per Stenborg..

SVT - 18 timmar sedan

Budgetdebatt i Aktuellt – Andersson möter Kristersson

Åtgärder för att mota arbetslösheten står i fokus i regeringens vårändringsbudget som presenterades under torsdagen. I kvällens Aktuellt debatterar finansminister Magdalena Andersson (S) svensk ekonomi och arbetslöshet med M-ledaren Ulf Kristersson..

SVT - 22 timmar sedan

Teorin som omkullkastar regeringens finanspolitik

En av USA:s mest uppmärksammade och omdebatterade nationalekonomer, Stephanie Kelton, kritiserar nu finansminister Magdalena Andersson. Enligt Kelton hade regeringen i vårbudgeten kunnat välja att låna ännu mer för att få fart på ekonomin..

SVT - 22 timmar sedan

Larmen från IVA: ”Tvingas prioritera hårt”

Vårdbehovet är stort och förväntas öka till en nivå som vi inte sett sedan förra våren, det skriver regeringskansliet i en ny rapport som SVT tagit del av. Samtidigt kommer larm om sliten, trött och utmattat sjukvårdspersonal. – Det har gått ett år och vi börjar gå på våra reserver.

SVT - 23 timmar sedan

FHM: Hög smittspridning även hos barn och unga

Var femte vuxen svensk har nu fått minst en dos vaccin mot covid-19. Samtidigt fortsätter smittspridningen i samhället öka och antalet patienter på intensivvården är nu på samma nivå som toppen under den andra vågen. – Nu är det dags att följa rekommendationerna, säger Britta Björkholm, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten på dagens pressträff..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.