PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 16 April, 19:23

PrivataAffärer - 02 mar 21 kl. 08:24

Swedbank: Husqvarna ny sektorfavorit”Drivet av en fortsatt återhämtning i ekonomin, i kombination med låga räntor och stora stimulanser, ser vi att en strukturellt gynnsam miljö för risktillgångar alltjämt råder. Inom respektive sektor förordas därför den typ av bolag vi ser gynnas av en fortsatt och sekventiell återhämtning i ekonomin”, skriver Swedbank. Listan omfattar Swedbanks tre till fem favoritaktier i sju olika sektorer. Favoriterna inom konsumentsektorn är efter ändringen: Dometic, Storytel och Husqvarna..
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Swedbank, Swedbanks, Husqvarna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbank, Husqvarnany , sektorfavorit
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Här är Hemnets erbjudande inför noteringen

Bolaget gör ingen nyemission i samband med noteringen utan erbjudandet består bara av aktier från befintliga aktieägare. Det slutliga priset i erbjudandet väntas fastställas inom intervallet 95 till 115 kronor per stamaktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde för samtliga noterade stamaktier i bolaget om cirka 9,61 till 11,63 miljarder kronor. Det slutliga priset väntas offentliggöras den 26 april och första dag för handel väntas bli den 27 april.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

De 15 mest blankade aktierna

Parenteserna i listan avser blankningsprocent för en vecka sedan. Ny på listan och dessutom överlägset mest blankad är Mandel Design, där Mangold Fondkommission nu ligger kort drygt 13 procent av aktierna. Nya är också Powercell och Clas Ohlson.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Carnegie sänker Thule till sälj

”Vi menar att Thule är ett fantastiskt och unikt företag. Eftersom värderingen är rik jämfört med både sektorkollegor och den egna historiska värderingen har sänkt vår rekommendation till sälj (behåll) eftersom det kan komma bättre tillfällen att gå in i framtiden när tillväxten bromasar in”, skriver Carnegie i analysen. Nyhetsbyrån Direkt har tidigare på fredagen rapporterat om rekommendationssänkningen.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Jefferies: Risk för marginalpress i Essity

Samtidigt sänks riktkursen till 285 kronor (320), vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare på fredagsmorgonen rapporterat. ”Analyser om förhållandet mellan massa, försäljningspriser och marginaler visar på att inflationen (prisökningen) inte kommer kunna återtas fullt ut, trots införda prishöjningar inom Tissue”, skriver Jefferies. Banken spår fortsättningsvis ”dramatisk” prisökning för massapriser härstammande från långfibrig barrved (softwood) samt kortfibriga lövträd (hardwood).

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Sinch värdering oroar Danske

”Vi tycker att värderingen är ansträngd, då de många förvärvade bitarna väcker frågor kring hur bolaget mest lämpligt ska värderas”, skriver Danske Bank i analysen. Danske Bank flaggar för att Sinchaktien kan reagera negativt om den organiska tillväxten i bruttoresultatet (som indikerar Sinchs underliggande försäljningstillväxt) dämpas till närmare den underliggande marknadstillväxten som enligt banken ligger kring 10-15 procent. Enligt analysen har banken sänkt sina estimat för Sinchs bruttoresultat med 2-3 procent.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Lindberg: Lönsam matematik i köpmaskinerna

Det här är business as usual för flera förvärvsstjärnor, även om klimatet nu är extra gynnsamt. Indutrade har sedan noteringen 2005 matat på med köp av relativt små och för allmänheten anonyma teknikföretag. Det har gett en hälsosam årstillväxt på i snitt 12 procent per år, lite i skymundan av börsens affischnamn.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Hernhag: Fem nordiska utdelningsfavoriter

Micke: Hej Marcus! Jag undrar om du kan lista 5 favoriter bland nordiska utdelningsaktier (ej svenska). Gärna om de finns inom branscher med tillväxtpotential på lite längre sikt.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

DNB: Därför slopar vi köprekommendationen

Riktkursen höjs dock till 1.500 kronor (1.200).

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Bomarknad: Rekordstort övertag för säljarna

”Det är en väldigt het marknad vi har just nu. Efterfrågan är väldigt stark, priserna stiger och många upplever att utbudet är litet. Samtidigt möts säljare och köpare och det görs rekordmycket affärer.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Nordnet: Nu kommer återbäringen för utlånade aktier

Programmet går ut på att Nordnet lånar ut aktier som finns registrerade på inkluderade kontotyper till externa parter, exempelvis investmentbanker och kapitalförvaltare. Låntagarna betalar ersättning till Nordnet, som efter avdrag för agentens arvode delas lika mellan Nordnet och kunden. Aktielåneprogrammet lanserades under slutet av 2018 och omfattar kunder med kapitalförsäkring, tjänstepension och privatpension.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.