SR > Vetenskap

Monday, 12 April, 15:41

SR - 02 mar 21 kl. 08:01

Neandertalarnas hörsel lämpad för avancerat språkMänniskans närmaste släktingar, neandertalarna, kan ha haft ett språk inte helt olikt människans..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Neandertalarnas, hörsel, lämpadför , avancerat, språk
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 7 timmar sedan

Vintergäck och snödroppar – vårtidiga insekters räddare i nöden

Blommande trädgårdsväxter kan rädda livet på humlor och andra insekter som vaknar till liv riktigt tidigt på året..

SR - 9 timmar sedan

"Domedags-glaciären" smälter snabbare

Issmältningen i västra Antarktis går snabbare än man tidigare känt till. Nu har resultaten av de mätningar forskare gjort för första gången vid den så kallade Domedagsglaciären publicerats..

SR - 9 timmar sedan

Genanalays kan hjälpa till att upptäcka sällsynta diagnoser

En halv miljon svenskar beräknas ha någon form av sällsynt diagnos kopplad till generna, något som kan upptäckas med hjälp av genanalys. Vilket kan vara viktigt för att både patient och läkare ska kunna förstå vad som orsakar patientens besvär..

SR - 09 apr 21 kl. 06:00

Möjliga tecken på ny fysisk partikel

Forskare i USA tror sig ha sett spår av en okänd partikel, något de hoppas kunna leda till ett genombrott i vår förståelse av universums minsta beståndsdelar..

SR - 09 apr 21 kl. 06:00

PCR hjälpte Argentinas mormödrar hitta försvunna barnbarn redan på 1980-talet

PCR-test har blivit ett vardagsord under pandemin. Men PCR-tekniken gjorde stor nytta för att hjälpa människor redan i mitten på 1980-talet. Den var nödvändig för att redan då kunna identifiera "de stulna barnen" med DNA efter militärdiktaturen i Argentina.

SR - 08 apr 21 kl. 11:07

Antalet vargrevir påverkar när vargarna får sin första valpkull

Antalet revir och graden av inavel kan påverka hur gamla vargarna är när de får sin första valpkull, något forskare vid Sveriges Lantbruksuniversitet har kartlagt..

SR - 08 apr 21 kl. 10:48

Människor satsar på mer hellre än mindre – även när det är irrationellt

De allra flesta när de ska lösa ett problem satsar på att försöka lägga till saker istället för att fundera på vad som kan tas bort, vilket är en slags mental genväg för problemlösning som göra så att vi fattar irrationella beslut..

SR - 08 apr 21 kl. 10:07

Biets lokalsinne kan ge smartare navigationssystem

Bina har ett utomordentligt lokalsinne och denna del av binas hjärna vill nu forskare kopiera för att använda till att utveckla navigation i drönare..

SR - 08 apr 21 kl. 06:00

Forskare kritiska mot WHO:s rapport om coronavirusets ursprung

Flera internationella forskare riktar nu kritik mot den rapport kring pandemivirusets ursprung, som Världshälsoorganisationen WHO presenterade förra veckan..

SR - 07 apr 21 kl. 11:33

Forskare vill skapa värmetåligare växter

Ett allt varmare klimat riskerar att göra så att världens skördar minskar. Nu har amerikanska forskare identifierat en gen som styr hur värmetålig en växt är - och förhoppningen är att man med den kunskapen ska kunna ta fram grödor som är mindre värmekänsliga..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.