SVT > Ekonomi

Tuesday, 20 April, 09:31

SVT - 01 mar 21 kl. 20:33

Prat för miljarderNär techbolag miljardsatsar på det talade ordet blir poddare de nya rockstjärnorna, och Spotify kan ha hittat vägen till lönsamhet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Spotify

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pratför , miljarder
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Pappor tar ut tre av tio föräldradagar - långt till jämställdhet 

Få föräldrar delar lika på föräldraledigheten. Förra året tog mammor ut 68,7 procent av dagarna med föräldrapenning och vård av sjukt barn. Pappors uttag ökar visserligen, men takten har avtagit det senaste året, visar TCO:s jämställdhetsindex..

SVT - 3 timmar sedan

Rusning för villapriserna

Prisuppgångarna på villor och bostadsrätter fortsatte i mars. I april syns dock en inbromsning i bostadsrättspriserna i Stockholm och Göteborg..

SVT - 13 timmar sedan

Experterna: Då kommer börskraschen

Stockholmsbörsen har fortsatt stiga i april, och sedan kraschen i mars 2020 har den rusat mer än 90 procent. Prognoserna ser fortsatt ljusa ut, men flera börsexperter ser en nedgång på horisonten. – Den dagen pandemin är slut så är börsuppgången slut, säger fondförvaltaren Simon Blecher i veckans avsnitt av Ekonomibyrån..

SVT - 13 timmar sedan

Hjärnan gör att vi missar risker när börsen stiger

Människan tenderar att vara överoptimistisk när börsen stiger. Orsaken: Uppgången ger ett lyckorus som gör riskerna för en nedgång svårare att upptäcka. Det säger börspsykologen Lars-Erik Boström till SVT:s Ekonomibyrån..

SVT - 13 timmar sedan

Här är historiens värsta börskrascher

I mars förra året föll Stockholmsbörsen kraftigt efter att WHO klassat Covid-19 som en pandemi. Men krisen varade inte länge, börsen återhämtade sig snabbt och har nu stigit över 90 procent sedan bottennoteringen förra året..

SVT - 13 timmar sedan

Jennie startade börsklubb för tjejer – förlorade allt i coronakraschen

Med målet att tjäna pengar och lära sig mer om aktier, startade 29-åriga Jennie Engberg en börsklubb för tjejer 2019. Ett år senare kom pandemin och deras vinster raderades, berättar hon i senaste avsnittet av Ekonomibyrån..

SVT - 16 apr 21 kl. 22:21

Experten: Därför går börsen så bra just nu

Låga räntor, stimulanspaket och positiva vaccinnyheter har fått världens börser att slå rekord. Något ras är inte att vänta, men inte heller några nya höga toppar. – Men man ska vara ödmjuk som investerare och inte vänta sig en uppgång till, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet..

SVT - 16 apr 21 kl. 22:12

Världsrekord på börserna under fredagen

En oväntat stark rapport från tyska fordonsjätten Daimler skickade på nytt aktiebörserna i topp. Stockholmsbörsens breda OMXS-index stängde på plus 1,5 procent och landade på ny rekordnivå..

SVT - 15 apr 21 kl. 07:19

Nu presenteras vårbudgeten – 45 miljarder ska ta Sverige ur krisen

I dag presenterar regeringen sin vårbudget för riksdagen. Mycket är redan känt, bland annat kommer regeringen att föreslå förstärkta krisåtgärder mot pandemin och 45 miljarder ”för att ta Sverige ur krisen”..

SVT - 15 apr 21 kl. 03:57

Facklig kritik mot snabbväxande budföretag

I den snabbt växande paketbranschen så utmanas ”klassiska bolag” som DHL, Schenker och Postnord av uppstickare som Instabox, Airmee och Budbee. Men de nya bolagen möter kritik från fackligt håll..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.