PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 12 April, 14:18

PrivataAffärer - 01 mar 21 kl. 06:59

Representanthuset godkände Bidens stödpaketPaketet antogs med röstsiffrorna 219 mot 212 och ledamöterna röstade i huvudsak i linje med respektive partier. Bland de tyngre delarna i paketet finns direkta utbetalningar till individer om 1.400 dollar, 400 dollar per vecka i federalt arbetslöshetsstöd till och med den 29 augusti samt stöd till de som har svårt att betala hyror och amorteringar på bostadslån under pandemin. Det förslag om representanthuset antog inkluderar också en höjning av den nationella minimilönen, från 7,25 dollar till 15 dollar per timme, men senatens regelexpert klargjorde på torsdagen att en höjning av minilönerna kan antas med de särskilda regler som gör att ett förslag kan antas med enkel majoritet. Representanthusets talman Nancy Pelosi kommer att gå igenom kongressen med eller utan höj
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Bidens, Nancy Pelosi, Demokraterna, Biden, Wall Street Journal

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Representanthuset, godkände, Bidens, stödpaket
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Vd: Evolution blir underleverantör till konkurrenter

Big Time Gaming förvärvas för 450 miljoner euro, motsvarande närmare 4,6 miljarder kr. För det får Evolution en årsomsättning som 2020 uppgick till 33 miljoner euro varav 29 miljoner trillade ned till ebitda-nivå. – Det är ett relativt sett litet bolag, men med ett antal briljanta utvecklare och de har bra marginal, konstaterar Martin Carlesund.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Förvaltaren: Vändpunkten är nu

När den här verklighetsbilden förändras vet ingen, men när pandemin så småningom avtar kan läget på marknaderna förändras mycket snabbt. Då kan nuvarande ”kraftiga åtgärder” komma att ersättas med stora infrastrukturpaket, tror Lars-Erik Lundgren. – Vi står därför inför en ny era och vändpunkten är nu.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

London: Starkaste kvartalet för nykomlingar sedan 2007

Enligt revisionsföretaget EY har London trots brexit förblivit Europas förstahandsval för bolag som vill noteras. ”Storbritannien har haft det starkaste inledningskvartalet för börsintroduktioner på 14 år, med marknader som framgångsrikt hanterat effekterna av brexit och studsat tillbaka från det stillestånd som orsakades av pandemins intåg för ett år sedan”, sade Scott Mc Cubbin, partner vid EY, i en kommentar. Under fjolårets första kvartal gjordes endast tre noteringar på Londonbörsens huvudmarknad och två på Aim-marknaden, vilka tillsammans tog in 615 miljoner pund.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

SAS: Bokningar ökar om än från låga nivåer

Under mars flög 310.000 passagerare med SAS, en ökning med cirka 40 procent jämfört mot februari, men nästan 70 procent lägre jämfört med samma månad föregående år. ”Den ökade efterfrågan ledde till en förbättring av kabinfaktorn i jämförelse med februari med 5 procentenheter till 31 procent”, skriver SAS.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Citi höjer riktkurser för flera svenska verkstadsbolag

Riktkursen för Assa Abloy höjs av banken till 295 kr från tidigare 275 med upprepad köprekommendation. Samtidigt skruvas riktkursen upp för Atlas Copco till 560 kr, från 465, medan rekommendationen neutral upprepas. Kullagertillverkaren SKF får höjd riktkurs till 258 kr från 237 kr.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Ålandsbanken: Fortsatt övervikt i risktillgångar

Nordens cykliska karaktär fortsätter att gynnas av den pågående återhämtningen, även om värderingarna enligt Ålandsbanken är uppskruvade. Den europeiska övervikten grundas på flera olika signaler om återhämtning i de stora eurostaterna, ”om än från låga nivåer”, skriver Ålandsbanken, som också konstaterar att ”kortcykliska indikatorer för industrin” är ”överraskande robusta”. Däremot underviktas både USA och tillväxtmarknader.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Evolution i mångmiljardaffär

Big Time Gamings intäkter för kalenderåret 2020 uppgick till 33 miljoner euro med en ebitda på 29 miljoner euro. Transaktionen beräknas bidra positivt till vinst per aktie under 2021. Den totala initiala köpeskillingen är 220 miljoner euro.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Andersson: Ekonomin tar rejäl fart i höst

Hon sade att den ekonomiska tillväxten i Sverige väntas bli svag i början av året, givet att antalet smittade har ökat och restriktioner har satts in. ”Men vi ser ljuset i tunneln”, sade finansministern, och hänvisade till att vaccinleveranserna nu väntas öka betydligt, och det kommer i sin tur att bidra till att den ekonomiska tillväxten tar rejäl fart under hösten. ”Vi tror att tillväxten tar fart under andra kvartalet, men framför allt under andra halvåret”, sade Magdalena Andersson.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Här är måndagens köprekar

Nordea Markets höjer riktkursen för SSAB till 53 kr från 44 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Pareto sänker Cellavision till ”behåll”

Den långsiktiga potentialen i Cellavision är attraktiv men vi anser att det är dags att låsa in kortsiktiga vinster inför kommande kvartalsrapport, efter aktiens starka utveckling, skriver Pareto. Cellavision släpper sin rapport för det första kvartalet den 28 april. Pareto förväntar sig att Cellavision i samband med kommande rapport kommer att presentera blandade marknadsutsikter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.