SR > Nyheter

Wednesday, 05 May, 22:58

SR - 27 feb 21 kl. 09:38

Misstänkt mord i KalmarI Kalmar har en person anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. En man hittades igår kväll skadad i en lägenhet och han avled senare på sjukhus. Enligt polisen ska mannen, som är i 60-årsåldern, ha befunnit sig i lägenheten tillsammans med den nu avlidne, rapporterar P4 Kalmar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kalmar, P4 Kalmar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Misstänkt, mordi , Kalmar
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Chans att se ovanlig meteorsvärm i natt

I natt finns extra stor chans att se de så kallade Eta-Aquariderna, som är en meteorsvärm från Halleys komet som senast sågs 1986. Enligt Svenska Astronomiska sällskapet behövs ingen kikare för att se ljusblixtarna men det underlättar om himlen är molnfri. Mellan klockan 01 och 03 inatt är det störst chans att se det så kallade "himlagruset"..

SR - 1 timme sedan

Sverige först ut med EU:s covidpass

Sverige är ett av de länder som blir först ut med att testa EU:s så kallade vaccinpass, "de gröna intygen". Det rapporterar SVT Nyheter. Passen är tänkta att underlätta för resor inom EU och testen ska börja den 10 maj.

SR - 2 timmar sedan

Vaccinsamordnaren: Bra att ge valmöjlighet bland vaccinen

Region Skåne vill kunna vaccinera också yngre än 65 år med Astra Zeneca vaccin. I Region Stockholm finns idag inga sådana ambitioner. Vaccinsamordnare Richard Bergström är positiv till att ge större valmöjligheter åt personer som vill vaccinera sig.

SR - 2 timmar sedan

Ny lag ska reglera skönhetsingrepp

Från och med den 1 juli gäller en ny lag inom skönhetsbranschen. Riksdagen röstade idag igenom den nya lagen som bland annat innebär att det bara är läkare och tandläkare med relevant specialistkompetens som får utföra kirurgiska skönhetsingrepp. När det gäller till exempel botox- och fillerinjektioner kommer de bara att få göras av legitimerade sjuksköterskor, tandläkare och läkare, rapporterar SVT Nyheterna.

SR - 3 timmar sedan

Oppositionledaren får uppdraget att bilda regering

Israels president har gett oppositionsledaren Yair Lapid i uppdrag att försöka bilda regering. Om det skulle lyckas innebär det att premiärminister Benjamin Netanyahus tid vid makten är över. President Rivlins besked kommer sedan Netanyahu misslyckats med att bilda regering inom utsatt tid..

SR - 4 timmar sedan

Många bokade vaccintid direkt – ”Ett steg mot frihet”

Idag inleddes vaccinationen av fas 4 i Stockholm, alltså den grupp som brukar kallas den breda allmänheten. Efter tre minuter var det över 13 000 som var inloggade i bokningsappen och efter en timme hade över 20 000 personer lyckats boka en tid. ”Det här känns som en jättelättnad, ett första steg mot frihet”, säger Annika Flink, som var en dem som blev vaccinerade idag..

SR - 4 timmar sedan

Ny mätning: Fortfarande brister i hygienrutiner

Varje år gör Sveriges kommuner- och regioner en mätning av hur väl vård- och omsorgspersonal följer basala hygienrutiner och klädregler som till exempel att sprita händerna och arbeta i kortärmat. I årets mätning deltog 140 kommuner, resultatet visar att 67,6 procent av de anställda följer alla basala hygienrutiner och klädregler. "Det sker en successiv förbättring på det här området, men vi hade hoppats på att se en ännu mer positiv utveckling under pandemin", säger Emma Spak på SKR..

SR - 4 timmar sedan

Slutdebatt – Sametingsvalet

Åtta partiledare är samlade i Jokkmokk för två timmars direktsänd debatt inför Sametingsvalet den 16 maj. Ämnen är bland annat jämställdhet, näringsliv och rättigheter..

SR - 5 timmar sedan

Många döda och skadade i protesterna

Idag har Colombias största städer återigen vaknat till vägblockader och protestmarscher mot regeringen. Protesterna har pågått i exakt en vecka och nu kommer fördömanden mot polisvåldet, från bland annat FN och EU. De officiella siffrorna för hela landet är cirka 30 döda, närmare ett tusen skadade och ett 80-tal personer som är försvunna i samband med protesterna..

SR - 5 timmar sedan

Tyskland vill skärpa klimatmålen

Efter att den tyska högsta domstolen i förra veckan delvis underkände landets klimatlagstiftning, vill nu den tyska regeringen skärpa klimatmålen. Redan år 2045 är det nu tänkt att Tyskland ska vara klimatneutralt och år 2030 ska utsläppen av växthusgaser ha minskat med 65 procent jämfört med 1990 års nivå. I domen skrev författningsdomstolen att bördan på kommande generationer att begränsa sina utsläpp blir för stor, medan dagens vuxna kommer förhållandevis lindrigt undan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.