SR > Kultur

Wednesday, 14 April, 07:39

SR - 26 feb 21 kl. 16:05

Publiktak ingen bra lösning menar många institutionerRegeringens lagförslag som ska göra det möjligt för teatrar, biografer och andra kulturaktörer att få i gång verksamheten på ett smittsäkert sätt har varit ute på remiss..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Publiktakingen , bra, lösning, menarmånga , institutioner
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Legendariska biografer i Hollywood går i graven

Flera biografer i hjärtat av den amerikanska filmindustrin stänger för gott i sviterna av pandemin, rapporterar Variety. Arclight och Pacific Theatres lägger ner flera av de anrika biograferna i Kalifornien med sina totalt 300 salonger. Samtidigt som "Godzilla vs Kong" visat prov på att film på bio kanske kan vara lönsam igen är det flera biografkedjor i USA som kämpar.

SR - 1 timme sedan

José Gonzales släpper nytt efter fem års tystnad

Sångaren och låtskrivaren José Gonzalez är på gång med nytt material, fem år efter senaste egna albumsläppet. För första gången lämnar han engelskan och sjunger på svenska och spanska. ”Tröskeln har känts för hög, det har känts som teater att sjunga på svenska eller spanska.

SR - 1 timme sedan

Ungdomsboken tappar mark i Sverige

Antalet barn- och ungdomsböcker som ges ut i Sverige har minskat med en femtedel på tre år och ungdomsböcker och bilderböcker är de som minskar mest. Det visar Svenska barnboksinstitutets nya rapport. Efter att bokmomsen sänktes och Pisa-rapporter larmade om att barn och unga i Sverige inte läste så mycket böcker blev det kring sekelskiftet en boom av barn- och ungdomsböcker som gavs ut.

SR - 14 timmar sedan

Will Smith bojkottar delstaten Georgia i protest mot nya vallagar

Inspelningarna av filmen "Emancipation", med Will Smith i huvudrollen, flyttas från Georgia i protest mot delstatens nyinförda vallagar. I ett uttalande säger Smith och regissören Antoine Fuqua at de inte ekonomiskt vill stödja "ett styre som inför regressiva vallagar, utformade för att inskränka rösträtten". Georgia är en viktig inspelningsplats för den amerikanska filmindustrin, men flera i branschen har kritiserat de nya vallagarna som gör det svårare för svarta och andra minoriteter i delstaten att rösta..

SR - 15 timmar sedan

Ännu en domstol säger nej till att återlämna stulen KB-bok

Ytterligare en nederländsk rättslig instans säger nej till Sveriges krav att återlämna boken ”Nippon” som stals från Kungliga biblioteket i början av 2000-talet. Sverige har drivit en rättslig process sedan 2018, men kravet tillbakavisas eftersom rätten menar att preskriptionstiden löpt ut. Maria Barkin, verksjurist på Riksantikvarieämbetet, driver målet för Sveriges räkning och säger att man vill läsa domen på svenska först innan man tar ställning till hur myndigheten kommer gå vidare..

SR - 16 timmar sedan

Svenskt modes urmoder Augusta Lundin i helfigur

Hon började som sömmerska och slutade som ägare av ett modeimperium. Augusta Lundin klädde hovdamer och drottningar, prinsessor och adelskvinnor. En utställning om Augusta Lundin har vandrat från Thielska galleriet i Stockholm till Malmö Museer innan den fortsätter till Göteborgs stadsmuseum..

SR - 17 timmar sedan

Kritik mot att medier som sprider desinformation kan nekas stöd

Myndigheten för press, radio och tv har beslutat om nya föreskrifter för mediestöd. Nu kan nyhetsmedier som uppmanar till brott, sprider desinformation eller vilseleder kring vetenskap nekas stöd. Detta eftersom de inte anses ha ett redaktionellt innehåll av hög kvalitet.

SR - 18 timmar sedan

Bokcirkeldags: Sju musketörer som alltid kan dra en lans för litteraturen

Fyra bokcirklar i Sörmland och Uppland har under våren läst de nominerade romanerna till Sveriges Radios romanpris. Andra gruppen ut är sju tappra litteraturmusketörer, som pratat böcker tillsammans i mer än tio år i sin cirkel Läsarna i Sörmland..

SR - 18 timmar sedan

Rekordmånga klagomål mot BBC efter maratonsändning om prinsens död

Brittiska public service-bolaget BBC har enligt samstämmiga brittiska medieuppgifter fått in rekordmånga klagomål för att man sände för mycket och för länge efter prins Philips bortgång i förra veckan. BBC bröt alla ordinarie sändningar omedelbart när dödsbudet kom och sände sedan i ett dygn i princip bara innehåll om prinsens bortgång i sina huvudsakliga tv-kanaler BBC 1, BBC 2 och BBC News. Drygt 110 000 klagomål har enligt the Guardian kommit till till BBC över att det var blev för mycket, BBC förväntas kommentera sina sändningar och klagomålen på torsdag..

SR - 19 timmar sedan

Gallerist sålde sin egen konst – åtalas för bedrägeri

En gallerist i Norge ska under 20 år ha sålt målningar gjorda av den påhittade konstnären Werner Jensen, men som i själva verket målats av galleristen själv. Nu åtalas galleristen för bedrägeri, rapporterar NRK. Galleristen själv menar att han använt sig av en pseudonym och jämför sig med Banksy..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.