SR > Nyheter

Friday, 16 April, 20:20

SR - 26 feb 21 kl. 14:24

Privatpersoner vill bygga upp digitalt PalmearkivPå söndag är det 35 år sedan statsminister Olof Palme mördades i Stockholm. Polisutredningen lades ner förra året – en grupp privatpersoner arbetar nu med att begära ut förundersökningen, och bygga upp ett nytt digital arkiv för utredningen tillgängligt för allmänheten. ”Vi börjar närma oss 2,5 procent av utredningen”, säger Mattias Kressmark, en av initiativtagarna till arkivet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Palmearkiv, Olof Palme, Stockholm, Mattias Kressmark

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Privatpersonervill , byggaupp , digitalt, Palmearkiv
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Glädje efter besked om höghastighetståg: ”Välkommet”

Regeringen vill öka satsningarna på järnvägen och vägarna med 20 procent och det ska göra att höghastighetsjärnvägen kan byggas och därmed är snabbtåg ett steg närmare verklighet i Sverige. "Vi välkomnar verkligen att de nya stambanorna med höghastighetståg ska byggas. Tåg är ett klimatsmart sätt att resa på och sedan utökar det också den regionala arbetsmarknaden", säger Västsvenska Handelskammarens vd Johan Trouvé till Ekot.

SR - 1 timme sedan

Inför begravningen – britter samlas trots restriktioner

I morgon lördag begravs prins Philip som gick bort förra veckan vid en ålder av 99 år. På grund av coronarestriktionerna kommer bara trettio personer få närvara inne i kyrkan på slottsområdet i Windsor. Trots att ingen traditionell procession kommer att genomföras har många britter redan under fredagen kommit till slottet..

SR - 1 timme sedan

Många vill studera – en effekt av pandemin

Antalet ansökningar till landets högskolor ökade i år, visar ny statistik från Universitets- och högskolerådet, UHR. En av orsakerna till ökningen kan vara pandemin. ”Corona har gjort att ungdomar har svårt att få jobba idag och att personer som har blivit permitterade ser en möjlighet att ställa om och se över sitt yrkesliv, säger Cecilia Marklund, enhetschef vid studentavdelningen på Uppsala universitet..

SR - 2 timmar sedan

Kristian Åström: VW:s rapport visar vad Kina betyder

Vad tillväxten i Kina betyder för företagen visade Volkswagens försäljningsrapport tydligt i dag. Det säger Ekots ekonomikommentator Kristian Åström. Hör analysen..

SR - 2 timmar sedan

Tung kritik mot språkkrav – ”Saknas evidens”

Regeringens utredning om krav på godkänt prov i svenska och samhällskunskap för att bli medborgare kritiseras av en rad myndigheter som föreslås hantera proven. Bland annat anser Skolverket som föreslås ta fram proven att det inte har med skolväsendet att göra. En rad universitet invänder mot att de skall genomföra proven, och Uppsala universitet påpekar att det skulle innebära dubbla roller för dem..

SR - 2 timmar sedan

Knäckebröd återkallas efter mögelgift

Nu återkallas flera sorters knäckebröd sedan förhöjda halter av mögelgift hittats i dem. Det handlar om produkter från Leksands Knäckebröd och sorterna är Brungräddat knäcke rund, Brungräddat knäcke trekant, Minirut brungräddat, Rundrut normalgräddat och Rundrut brungräddat med bäst före-datum 22-01-09 och 22-01-10. Företaget uppmanar alla kunder som köpt produkterna att slänga dem och kontakta kundtjänst för ersättning..

SR - 2 timmar sedan

Pandemikritik i Slovenien: ”Som att ta godis från ett barn”

Förra våren förklarade sig Slovenien pandemifritt som första land i Europa, sedan blev man i stället ett av de hårdast drabbade. Sett till dödstalen är landet det åttonde värst drabbade i världen och nyligen öppnade man upp efter en tredje lockdown. - Att öppna och stänga hela tiden är det värsta man kan göra, för folk vänjer sig vid friheten och sen tar man det ifrån dom, som att ta godis från ett barn, säger kaffeförsäljaren Klemen Macek, en av många missnöjda Slovener..

SR - 3 timmar sedan

Undersköterska kritisk mot lättnader: ”Förskräckligt”

Kramar, aktiviteter inom äldrevården och större träffar med fler personer. Det är några av de nu lättade rekommendationer som vaccinerade svenskar får åtnjuta. Reaktionerna på beskedet under morgonens pressträff har varit blandade, glädjen att få krama sina barnbarn blandas med oro för minskad försiktighet.

SR - 3 timmar sedan

Studenter om parkförbudet: ”Hänger i lägenhet i stället”

Besvikelsen är stor bland studenter i Uppsala, sedan beskedet kom om att valborgsfirandet förbjuds på vissa platser i centrala Uppsala. Valborg är en av Uppsalas absolut största folkfester, men på grund av den ökade smittspridningen blir det vistelseförbud i vissa parker under valborgshelgen. ”Resultatet blir att man hänger i lägenheter i stället”, säger studenten Karl..

SR - 3 timmar sedan

SKR bevakar vaccinturismen – doser kan behöva omfördelas

Än så länge har Sveriges kommuner och regioner (SKR) inte märkt av några stora flöden av vaccinturism. Men det kan ändras till sommaren. ”Man kanske flyttar till sommarstugan och då kan vi börja se större flöden till sommaren.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.