SR > Nyheter

Tuesday, 20 April, 10:28

SR - 26 feb 21 kl. 14:26

Från måndag får folk bara äta ensam på serveringsställenFrån och med måndag får man bara äta ensam på serveringsställen som inte har egen ingång, såsom i köpcentrum och gallerior. Folkhälsomyndigheten planerar att fatta beslut om den nya restriktionen i dag, uppger de för Ekot..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekot

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Från måndagfår , folk, bara, äta, ensam, serveringsställen
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Svenska organisationer polisanmäler syriska regimen

Anklagelserna om att Syriens regim använt kemiska vapen under syrienkriget har nu polisanmälts i Sverige av fyra organisationer som bland annat representerar de drabbade. Det handlar om attacker med kemiska vapen som ska ha inträffat 2013 och 2017. I anmälan finns vittnesmål från offer och överlevande och hundratals foton och filmer.

SR - 1 timme sedan

Stora Enso planerar stänga fabriker – 1 100 anställda berörs

Pappers- och förpackningsbolaget Stora Enso planerar att permanent stänga massa- och pappersproduktionen vid sina bruk i Kvarnsveden utanför Borlänge och Veitsiluoto i Finland. 1 100 personer berörs. Fackliga förhandlingar har inletts..

SR - 1 timme sedan

Snabbtester ska minska smittspridning på arbetsplatser

Snabbtester på arbetsplatser kan vara ett sätt att minska risken för smittspridning. Testerna måste dock vara frivilliga och endast en av flera smittskyddsåtgärder, det skriver Folkhälsomyndigheten i en ny vägledning som innebär att myndigheten nu öppnar för en bredare användning av snabbtester än tidigare. Enligt biträdande statsepidemiolog Karin Wisell finns det arbetsplatser där de skyddsåtgärder som vidtagits inte räcker och där snabbtester kan bidra till minskad smittspridning..

SR - 2 timmar sedan

Antalet på Iva ökar – fler än under andra vågen

Antalet patienter som vårdas inom intensivvården på grund av covid-19 fortsätter att öka och den så kallade tredje vågen ser ut att bli betydligt värre än den andra. Även om antalet personer som dör med covid-19 har minskat kraftigt, tack vare vaccineringarna, fortsätter antalet patienter som vårdas på Iva att öka och är nu fler än när det var som värst i vintras. Igår eftermiddag intensivvårdades 416 patienter på grund av covid-19.

SR - 2 timmar sedan

Sämre pressfrihet under pandemin

Läget för pressfriheten i världen har försämrats under pandemin. Bara tolv länder av 180 i Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex klassas som fria. Bland de svartlistade länderna i botten har coronapandemin förnekats av ledare eller förbjudits att rapportera om i medierna..

SR - 2 timmar sedan

Kraftiga skillnader i utdelningarna hos nordiska storbolag

Det är stora skillnader i hur utdelningarna, av pengar till aktieägarna, från storföretagen inom Norden har utvecklats de senaste två åren och de svenska bolagen har haft den klart största ökningen i år, enligt Ekots kartläggning. Molly Guggenheimer, aktiestrateg på Danske Bank, säger att det bland annat beror på industrins starka återhämtning, som gör att vinsterna för storbolagen i Sverige har hållit sig förhållandevis starka. "Norge har drabbats lite extra hårt med en stor andel oljeindustri och även laxodlingarna har drabbats hårt utav pandemin och det är en sektor som historiskt betalat väldigt generösa och stora utdelningar", säger Esbjörn Lundevall, aktiestrateg på SEB, till Ekot..

SR - 3 timmar sedan

Undersökning visar: Familjen har blivit mer viktig under pandemin

Familj, hälsa och vänner har blivit mer viktigt för oss under pandemin, visar en stor enkätundersökning som Sveriges Radio låtit göra. Störst andel, 44 procent, svarade att familjen blivit mer viktig och att man tror att man kommer att fortsätta prioritera den efter pandemin. ”Det är tydligt att vi vänder oss till andra när vi utsätts för press eller är i en kris”, säger Filip Arnberg, expert på kastastrofpsykologi..

SR - 4 timmar sedan

Oro för kravaller vid friande Floyd-dom

I USA förbereder man sig på flera håll inför domen mot Derek Chauvin som står åtalad för afroamerikanen George Floyds död. Och i Minneapolis har flera generationer av aktivister mot rasism och polisvåld samlats. Den ikoniska medborgarrättskämpen Jesse Jackson säger till Sveriges Radio att han hoppas att domen kommer innebära rättvisa.

SR - 4 timmar sedan

Arbetet med vaccinpass skiljer sig åt bland de nordiska länderna

I hela Norden pågår arbetet med att ta fram vaccinationspass för medborgarna, men tidsplanen och hur de ska användas skiljer sig visar en sammanställning som Nordiska Rådet gjort. Danmark är det land i Norden som kommit längst när det gäller coronapass. ”Det är orättvist att inför coronapass nu när de unga ännu inte fått vaccin”, tycker Erkki Niskanen som bor i Helsingfors..

SR - 4 timmar sedan

Rekordsmitta stänger Indiens huvudstad

Indiens huvudstad New Delhi har för andra gången under pandemin stängts för att hindra spridning av covid-19. Det är de senaste veckornas näst intill okontrollerade spridning av viruset som fått myndigheterna att ta beslutet. Den ansvarige ministern säger att om inget görs nu står man inför en hälsokatastrof.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.