SR > Nyheter

Saturday, 17 April, 22:19

SR - 26 feb 21 kl. 13:49

Amerikanska flygbombningar mot Iranstödd milis i SyrienBombräden i gryningen var riktad mot en Iranstödd shiamilisgrupp i Syrien, en grupp som för knappt två veckor sedan genomförde en raketattack mot en amerikansk bas i Irak. Bidenadministrationen har kritiserats för sina närmanden gentemot Iran och försöken att återuppliva kärnenergiavtalet trots att Iranstödd milis anfaller amerikanska baser i Irak. Morgonens attack ses delvis som ett svar på den kritiken, att USA kommer att försvara sina trupper i Irak..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Iranstödd, Syrien, Irak, Iran, USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Amerikanska flygbombningarmot , Iranstödd, milisi , Syrien
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Tjeckien utvisar ryska diplomater efter explosion

Tjeckiens regering meddelar att landet utvisar 18 personer vid Rysslands ambassad i Prag. Enligt Tjeckien sker utvisningarna efter misstankar om att det finns ryska kopplingar till en större explosion i ett stort ammunitions- och vapenlager i östra Tjeckien 2014, då två människor dog. Den tjeckiska regeringen säger att de 18 är spioner och beordras att lämna landet inom 48 timmar..

SR - 4 timmar sedan

Hur hållbar är bioenergi från skogen?

Biobränslen är en viktig del av Sveriges klimatpolitik men ifrågasätts nu från flera håll, bland annat av EU-kommissionen. Dagens Nyheters klimatreporter Alexandra Urisman Otto och granskande reporter Lisa Röstlund har i en artikelserie granskat biobränslen från skogen. Markku Rummukainen, professor i klimatologi, ledamot i Klimatpolitiska rådet och medarbetare i FN:s klimatpanel väger skogens klimatnyttor mot varandra i en ny rapport..

SR - 5 timmar sedan

Vaccindoser slängs då vissa tackar nej

Sex av åtta regioner som Ekot talat med, beskriver hur personalen får ta emot mycket frågor från de som är oroliga för biverkningar av Astra Zenecas covid-19 vaccin. På Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg har flera doser fått slängas, samtidigt som region Sörmland har en egen strategi där de berättar innan bokningen vilket vaccin som ges. "Vissa av personalen blir nästintill hotade när det inte går att välja vaccin" säger Roger Larsson i region Dalarna..

SR - 5 timmar sedan

Storbritannien har tagit farväl av prins Philip

I dag tog Storbritanniens drottning Elizabeth II ett sista farväl av sin make prins Philip. Prins Philip begravdes vid en ceremoni i slottet Windsor väster om London. I samband med begravningen höll britter en tyst minut.

SR - 5 timmar sedan

Biden i blåsväder för sin flyktingpolitik

President Joe Biden ändrar sig igen i frågan om hur många kvotflyktingar USA ska ta emot efter hård kritik från egna partivänner. Löftet om 62 500 kvotflyktingar, krympte till Trumps historiskt låga nivå på 15 000, innan en ny signal kom att beslut kan väntas den 15 maj Biden är under hård press för den kaotiska migrationssituationen vid USA:s södra gräns mot Mexiko..

SR - 6 timmar sedan

Indisk mutation hittas hos många indier

Nu ökar antalet coronasmittade i Indien mycket snabbt. En inhemsk mutation har hittats hos många av de smittade, säger epidemiologen Giridhar Babu till Ekot. Om smittökningen som nu sker beror på att viruset blivit mer smittsamt i sig eller på att fler utsätts för det och därmed smittas vet man ännu inte, säger han..

SR - 6 timmar sedan

Drottningen tar farväl av Prins Philip

I dag begravs prins Philip vid en ceremoni i slottet Windsor väster om London. På grund av coronarestriktionerna finns ett maxtak på 30 personer och krav på att alla gäster ska bära munskydd. De närvarande kommer främst bestå av den närmsta familjen.

SR - 7 timmar sedan

"Vi hade satsat mycket på appen"

Planerna på att utveckla en särskild app för att minska smittspridningen hade kommit långt när beslutet kom att projektet skulle avslutas. Det sa Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB:s generaldirektör Camilla Asp i dagens lördagsintervju. Tanken var att allmänheten skulle fylla i sina personliga uppgifter och att man på samhällsnivå sedan skulle kunna kartlägga symtom och beteenden..

SR - 9 timmar sedan

Texas markägare måste överlåta mark vid muren

I ett första domslut under Joe Bidens presidentskap har privata markägare i Texas fråntagits mark för byggandet av muren mot Mexiko. Detta tolkas av många som att muren kommer fortsättas byggas. Familjen Cavazo försökte under Donald Trumps tid att förhala ett domslut.

SR - 9 timmar sedan

I dag begravs prins Philip

Storbritanniens drottning Elizabeth II tar under lördagen ett sista farväl av sin make prins Philip. Begravningen som inleds klockan 16 svensk tid planeras bli 50 minuter lång. "Det finns människor som har samlats utanför, och begravningen följs runt om i hela världen", säger Sveriges Radios Londonkorrespondent på plats utanför slottet Windsor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.