PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 14 April, 06:10

PrivataAffärer - 26 feb 21 kl. 11:59

Trading Direkt: Om ränteskräck och techraset  Tobbe Rosén dök upp med en teknisk analysspecial över den amerikanska tioårsräntan och en rad techaktier som handlats ned under den senaste veckan, i tillägg till den sedvanliga genomgången av tittarönskemål. Därefter tog programledare Joakim Rönning upp vad som låg bakom att det omtalade beslutet från nätmäklaren Nordnet, som i veckan beslutade att kraftigt dra ned på antalet blankningsbara aktier. Aktier som nämns i sändningen: H&M, Skanska, Astra Zeneca, Boliden, Hexagon, SCA, Nordnet och Moment. Teknisk analys i fredagens avsnitt: OMXS30, S&P500, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, Guld, Olja, amerikanska tioårsräntan, Facebook, Apple, Alphabet, Palantir, Swedbank, Surgical Science, Ericsson, Sandvik, SSAB, Tesla, Qlife, Dextech Medical, Fireeye, Crun
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Direkt, Rosén, Joakim Rönning, Nordnet, Zeneca, SCA, Moment, Omxs30, &p500, DAX, Usdsek, Eursek, Gbpsek, Science, SSAB, Medical

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trading, DirektOm , ränteskräckoch , techraset
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Komponentbrist i fokus inför rapportperioden

Först ut är Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, som tror på ett generellt starkt kvartal, men höjer en liten varningsflagga: – Komponentbristen. Den skulle kunna ställa till det. Annars tror jag att vi fortsatt kommer att få se att bolagen är duktiga på att hålla i kostnaderna, vilket man varit under hela pandemiåret och det gynnar marginalerna.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Fedchef: Ingen anledning dra tillbaka stöden än

Patrick Harker uppgav att Feds policy för tillfället kommer hållas still (”hold steady”). ”Medan den ekonomiska situationen förbättras är återhämtningen fortfarande i sitt tidiga skede, och det finns ingen anledning att dra tillbaka stödet än”, framhöll Patrick Harker.  .

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Boozt höjer helårsprognoserna

Boozt skriver att utvecklingen överträffade förväntningarna som en följd av tilltagande stark tillväxt för både Boozt och Booztlet genom hela kvartalet. Förbättringen i rörelseresultatet var drivet av en förbättrad bruttomarginal och en lägre andel operativa kostnader, heter det. Vidare justeras helårsprognoserna upp.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

USA pausar Janssens covid-vaccin

Det rapporterar flera medier.  .

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Swedbank: Starka skäl för fortsatt börsoptimism

I Swedbanks strategi för april, som publicerats på Aktiellt, Swedbanks och Sparbankernas placeringssajt, säger Mattias Isakson att riskaptiten hos investerarna håller i sig och att flera aktiemarknader om och om igen noterar nya rekordnivåer samtidigt som vaccineringarna fortsätter. Han säger också att det finns förväntningar på en kraftig återhämtning i ekonomierna och att det finns stöd för att vi står inför en successiv normalisering. Av de skälen tror Swedbank att de ekonomiska aktiviteterna ökar kraftigt i år, och att vinsttillväxten därför blir historiskt hög nästa år.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Carnegie: Ny köprek till bilsäkerhetsbolaget

Carnegie resonerar att komponentbristen som råder inom industrin kommer sinka återhämtningen under det första kvartalet för bilsäkerhetsföretaget, och att de begränsningar som ses för globala leveranskedjor kommer leda till minskad produktion av nya bilar under årets första och andra kvartal. Vid en något längre framåtblick intar dock Carnegie ett mer positivt ställningstagande. ”Vi förväntar oss att flera faktorer kommer agera stöd för efterfrågan på bilar, såsom disponibel inkomst, höga sparandesatser, kredittillgänglighet och kortvariga utbudsbegränsningar som i sin tur kommer driva på leveranserna in i andra halvan av 2021 samt 2022”, skriver banken i analysen.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Perfekta datorn för 2021? Här är 5 smarta funktioner för effektivare distansarbete

MSI har en lång bakgrund inom stationära datorer för den kanske mest kräsna målgruppen av dem alla: gamers. Med fokus på prestanda, grafik och snabbhet tar man sig nu allt längre in i affärsvärlden med smakfullt designade modeller som gör arbetsdagen betydligt mer produktiv – inte minst nu när vi fått börja jobba på helt nya sätt. Här är 5 heta egenskaper hos nya Summit E13 Flip 1.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Winsth: Fel att säga att vi är ”mitt i krisen”

Hon noterar att många säger att vi är ”mitt i krisen”, men ur ekonomi- och vaccinperspektiv är vi inte det. Ur ett politiskt perspektiv kan det däremot vara tacksamt att säga det för att få igenom favoritprojekt. Frågan är vad vi ska ”omstarta” just nu, som finansminister Magdalena Andersson talar om.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Goldman Sachs tror på Europa

Goldman Sachs analytiker har därför valt ut ett antal bolag i flera olika sektorer som sina europeiska förstahandsval. I banksektorn väljer banken bland annat franska Crédit Agricole, tyska Commerzbank och nederländska ABN Amro. I kategorin resor och fritid har Goldman fastnat för den franska lotterioperatören La Francaise Des Jeux, och inom bygg för de likaledes franska bolagen Vinci och Bouygues.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Batljan köper banker och Telia

Ilija Batljan har köpt aktier i Swedbank för cirka 6 miljoner kronor, och för nästan lika mycket i Handelsbanken. Vidare har han ökat med 235.000 aktier i Nordea där han sedan tidigare ägare runt 50.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.