PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 12 April, 16:15

PrivataAffärer - 25 feb 21 kl. 11:25

DNB sätter köp på Castellum trots höjd risk inför ordförandevalet



Castellum levererade en solid rapport för det fjärde kvartalet och med de senaste avyttringarna finns utrymme för extra utdelning eller återköp, menar DNB Markets som även konstaterar att aktien handlas till en rabatt om 7 procent i relation till det långsiktiga substansvärdet (EPRA NAV) jämfört med ett historiskt genomsnitt om 2 procent. ”Dock noterar vi oenigheten mellan huvudägarna angående styrelseordförandeposten som skall avgöras på stämman den 25 mars. Osäkerhet rörande utkomsten och dess potentiella efterbörd höjer risken i det korta perspektivet något enligt oss”, skriver DNB. Det var i december som valberedningen föreslog Castellums störste ägare Rutger Arnhult som ny styrelseordförande. Nuvarande styrelseordförande Charlotte Strömberg och Stichting
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
DNB, Castellum, DNB Markets, EPRA NAV, Castellums, Rutger Arnhult, Charlotte Strömberg, Stichting Pensioenfonds ABP

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DNB, sätter, köp, Castellumtrots , höjd, riskinför , ordförandevalet
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

SENS en del av lösningen när klimatmålen ska nås

Världen ställer om och produktionen av förnybar energi ökar exponentiellt. Men sol går i moln och vinden lägger sig … Lagring av energi kommer därför att vara en central pusselbit för att lösa nuvarande och kommande utmaningar på elmarknaden. Det menar SENS vd Calle Wellenius.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Canaccord höjer Teslas riktkurs med 100 procent

Canaccord hänvisar till att Tesla snart kommer ”attackera och erövra” marknaden inom energigenerering och lagring av densamma, enligt Bloomberg. Till 2025 spås intäkter på 8 miljarder dollar från segmentet. Riktkursen är en av de högsta bland de etablerade analyshusen på Wall Street, från tidigare 419 dollar till 1.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

God avkastning och hållbarhet går hand i hand

Hos Handelsbanken Fonder är långsiktig hållbarhet en naturlig del av såväl den aktiva som den passiva förvaltningen.  – Det ska vara enkelt för våra kunder att fatta hållbara beslut. Vårt nya analysverktyg utgår från de Globala målen, säger vd Magdalena Wahlqvist Alveskog.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Vd: Evolution blir underleverantör till konkurrenter

Big Time Gaming förvärvas för 450 miljoner euro, motsvarande närmare 4,6 miljarder kr. För det får Evolution en årsomsättning som 2020 uppgick till 33 miljoner euro varav 29 miljoner trillade ned till ebitda-nivå. – Det är ett relativt sett litet bolag, men med ett antal briljanta utvecklare och de har bra marginal, konstaterar Martin Carlesund.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Förvaltaren: Vändpunkten är nu

När den här verklighetsbilden förändras vet ingen, men när pandemin så småningom avtar kan läget på marknaderna förändras mycket snabbt. Då kan nuvarande ”kraftiga åtgärder” komma att ersättas med stora infrastrukturpaket, tror Lars-Erik Lundgren. – Vi står därför inför en ny era och vändpunkten är nu.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

London: Starkaste kvartalet för nykomlingar sedan 2007

Enligt revisionsföretaget EY har London trots brexit förblivit Europas förstahandsval för bolag som vill noteras. ”Storbritannien har haft det starkaste inledningskvartalet för börsintroduktioner på 14 år, med marknader som framgångsrikt hanterat effekterna av brexit och studsat tillbaka från det stillestånd som orsakades av pandemins intåg för ett år sedan”, sade Scott Mc Cubbin, partner vid EY, i en kommentar. Under fjolårets första kvartal gjordes endast tre noteringar på Londonbörsens huvudmarknad och två på Aim-marknaden, vilka tillsammans tog in 615 miljoner pund.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

SAS: Bokningar ökar om än från låga nivåer

Under mars flög 310.000 passagerare med SAS, en ökning med cirka 40 procent jämfört mot februari, men nästan 70 procent lägre jämfört med samma månad föregående år. ”Den ökade efterfrågan ledde till en förbättring av kabinfaktorn i jämförelse med februari med 5 procentenheter till 31 procent”, skriver SAS.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Citi höjer riktkurser för flera svenska verkstadsbolag

Riktkursen för Assa Abloy höjs av banken till 295 kr från tidigare 275 med upprepad köprekommendation. Samtidigt skruvas riktkursen upp för Atlas Copco till 560 kr, från 465, medan rekommendationen neutral upprepas. Kullagertillverkaren SKF får höjd riktkurs till 258 kr från 237 kr.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Ålandsbanken: Fortsatt övervikt i risktillgångar

Nordens cykliska karaktär fortsätter att gynnas av den pågående återhämtningen, även om värderingarna enligt Ålandsbanken är uppskruvade. Den europeiska övervikten grundas på flera olika signaler om återhämtning i de stora eurostaterna, ”om än från låga nivåer”, skriver Ålandsbanken, som också konstaterar att ”kortcykliska indikatorer för industrin” är ”överraskande robusta”. Däremot underviktas både USA och tillväxtmarknader.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Evolution i mångmiljardaffär

Big Time Gamings intäkter för kalenderåret 2020 uppgick till 33 miljoner euro med en ebitda på 29 miljoner euro. Transaktionen beräknas bidra positivt till vinst per aktie under 2021. Den totala initiala köpeskillingen är 220 miljoner euro.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.