Dagens Media > Ekonomi

Thursday, 15 April, 19:36

Dagens Media - 12 jan 21 kl. 10:28

Pandemiåret 2020 – så stort är annonstappetTurbulent år för medieinvesteringarna – här är siffrorna för helåret 2020. ”Lägsta noteringen sedan 2010”, säger Daniel Eriksson, styrelseordförande, Sveriges Mediebyråer..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Daniel Eriksson, Mediebyråer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pandemiåret, 2020, stortär , annonstappet
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 3 timmar sedan

Så ska SvD och SVT gå på djupet i svensk inrikespolitik

Både Svenska Dagbladet och SVT satsar på svensk inrikespolitik. SvD lanserar podcasten ”Politiken”, och SVT kommer med programserien ”Politikbyrån”. ”Intresset för politiken har aldrig varit så här stort”, säger Maggie Strömberg, reporter på Svenska Dagbladet..

Dagens Media - 4 timmar sedan

16 tjänster bort när UR omorganiserar

UR kapar 16 tjänster, framför allt på programsidan, i en omorganisation som bland annat innebär att andelen externa produktioner utökas. ”Som public service-företag behöver vi vara extra uppmärksamma på hur vi använder våra medel”, säger vd Sofia Wadensjö Karén..

Dagens Media - 5 timmar sedan

Blandade reaktioner bland TV4-sportens medarbetare: ”Sporten är tidsmässigt väldigt hårt drabbad”

Medarbetarnas reaktioner på TV4:s dramatiska förslag gällande sporten varierar. Dagens Media har talat med flertalet personer som både öppet och anonymt delar med sig av sina tankar och känslor efter beskedet..

Dagens Media - 5 timmar sedan

Coronapandemin: Färre annonsörer men rekordstort stöd till nordiska medier

Flera nordiska medieföretag vittnar om en rekordhög försäljning av digitala prenumerationer som en följd av coronapandemin. Dessutom har det aldrig betalats ut så mycket pengar i mediestöd någonsin. Det visar en rapport från Nordicom..

Dagens Media - 7 timmar sedan

TV4 skrotar sportens morgonsändningar

TV4 planerar att kapa samtliga morgonsändningar av sporten och minska personalstyrkan. ”Det finns definitivt en oro för hur det här ska gå att genomföra”, säger journalisternas fackklubbsordförande Victoria Banozic till Dagens Media..

Dagens Media - 8 timmar sedan

Tv-marknaden blir allt mer fragmenterad – experterna och tv-annonsörerna om hur man ska tänka

I takt med att tv-tittandet förändras och minskar – särskilt bland de yngre – så kommer flera stora annonsörer sannolikt att behöva skruva på sin mediemix. Experterna och de stora tv-annonsörerna om: ✓ Tv-reklamens möjligheter och utmaningar ✓ Hur man behöver tänka som tv-annonsör ✓ Framtidens annonsering i rörlig bild..

Dagens Media - 9 timmar sedan

Dagens ETC rasar mot förslaget om nytt presstöd

Både TU och Moderaterna föreslår en radikal förändring av dagens presstöd. ”De försöker förvandla presstödet till ett stöd till de stora tidningskoncernerna i Sverige” skriver Johan Ehrenberg, grundare av Dagens ETC, i den egna tidningen..

Dagens Media - 11 timmar sedan

Klart: Sveriges Tidskrifter behåller namnet – med breddar inriktningen

Efter förra årets namnbråk har nu Sveriges Tidskrifter slutgiltigt valt att behålla namnet – med adderar en tagline som ska visa på bredden av organisationen..

Dagens Media - 11 timmar sedan

Tidigare HBO-chef rattar ny svensk musikstreamingtjänst

En ny streamingtjänst för musikintresserade lanseras inom kort. ”Vi har ambitiösa målsättningar på att dra in kunder, så vi har storslagna planer”, säger Anders Tullgren, tidigare HBO i dag vd på Staccs, till Dagens Media..

Dagens Media - 12 timmar sedan

Därför är AVOD vägen framåt

Tiger King-effekten i all ära – men nu är det väl AVOD-revolution på gång? I USA ökar antalet gratistjänster som visar reklam. I Sverige går det dock trögare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.