PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 15 April, 20:18

PrivataAffärer - 12 jan 21 kl. 10:14

Här är Swedbanks nya fokusfavoritSwedbank ser att det fortsatt råder en strukturellt gynnsam miljö för risktillgångar. Inte minst då återhämtningen i ekonomin fortsätter samtidigt som räntorna är låga och stimulanserna stora. ”Med vår vy om en sekventiell återhämtning i ekonomin förordas därmed nu också en relativt hög andel industrirelaterade bolag i fokusportföljen”, skriver Swedbank enligt Aktiellt. I uppdateringen av Swedbanks fokusportfölj tas därför Trelleborg in medan Lundin Mining lämnar. Enligt analyshuset Kepler Cheuvreux, som ansvarar för Swedbanks aktieanalys, finns en omotiverad värderingsrabatt i bolaget som är specialiserat inom polymerlösningar – en bransch som ligger i tiden.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Swedbanks, Swedbank, Aktiellt, Trelleborg, Lundin Mining, Kepler Cheuvreux, Trelleborgs

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är Swedbanksnya , fokusfavorit
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Biden eskalerar åtgärder mot Ryssland

Enligt företrädare är avsikten att signalera till Ryssland att ”vi har möjlighet att eskalera på ett mycket mer kraftfullt sätt om vi så önskar”. President Biden kommer också från den 14 juni att stoppa amerikanska banker att delta i primärmarknaden för rubeldenominerade ryska statspapper, en åtgärd som kan leda till kapitalflykt från Ryssland, och försvaga rubeln. Washington Post rapporterar att Biden-administrationen även kommer att införa sanktioner mot sex ryska företag som varit involverade i cyberattacker mot amerikanska myndigheter och företag, och utvisa tio ryska diplomater som arbetat med underrättelseverksamhet.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Sparekonomen om alla omvända förvärv

”Många vill in på börsen eftersom allt får en hög värdering just nu. Allt det här är tecken på den höga riskaptiten, och omvänt förvärv är ett enkelt sätt, men som investerare gäller det att ställa sig rätt frågor”, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt till Nyhetsbyrån Direkt. Året har bjudit på ett stort antal börsintroduktioner och strömmen ser inte ut att sina.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

SEB höjer Trelleborgs riktkurs

För det första kvartalet i år spår SEB en organisk tillväxt om 2 procent för Trelleborg på koncernnivå jämfört med föregående kvartal där utfallet var -3 procent. Banken väntar sig bland annat att det ”marginalhöga” affärsområdet Sealing Solutions återgår till expansion under första kvartalet, från att föregående kvartal ha haft en negativ organisk försäljningsutveckling om 4 procent. Trelleborg har sedan tidigare meddelat om att rapporteringssegmentet Verksamheter under utveckling upphör.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Hemnet: Ettor har inte hängt med i bostadsrallyt

”Ettor har inte hängt med större bostäder. Det beror dels på kreditrestriktioner som håller ned köpkraften då man oftare är ensam låntagare när man köper en etta, dels på pandemin som både ökat efterfrågan på mer boyta samtidigt som de som normalt köper ettor, yngre människor, är hårdast drabbade av krisen”, säger Erik Holmberg, analytiker vid Hemnet, till Nyhetsbyrån Direkt. Tidigare var det ett tydligt mönster att ju färre antal rum en lägenhet har desto snabbare går den att sälja, men på senare tid har detta ändrats och ettor är numer den typ av lägenhet som det tar längst tid att sälja via Hemnet.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Cellink lyfter efter höjd riktkurs

Carnegie väntar sig att den förestående rapporten visar att bolaget fått en bra start på året med fortsatt stark organisk tillväxt, enligt kommentaren i morgonbrevet. Investmentbanken väntar sig att Cellink kommer att växa organiskt med 75 procent under 2021, främst tack vare försäljningen av produkterna Idot och Cytena. Carnegie har vidare lagt in Mattek i estimaten.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Rekordkvartal för hedgefonder

Hedgefonderna kan konstateras ha navigerat väl igenom de nätforumsinitierade attackköpen mot den högt blankade Gamestop-aktien och den så kallade ”short squeeze” som vållade vissa enskilda branschaktörer stora förluster. Den genomsnittliga avkastningen bland hedgefonderna landade på 4,8 procent, den högsta för ett första kvartal sedan 2006, enligt finansdataföretaget Eurekahedge. Konkurrenten HFR har dock kommit fram till siffran 6,1 procent – vilket summerar den starkaste årsinledningen sedan år 2000.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Stort intresse för hållbara obligationer

Covid-19-pandemin har satt förnyat fokus mot hållbarhet i form av så väl hälsa som ojämlikheter och miljö för investerare, något som tas som en bidragande förklaring till rekordet. ”Ökat politiskt och samhälleligt fokus på hållbarhet, särskilt på de välutvecklade marknaderna, har bidragit till ett skifte mot hållbarhetstillgångar och som vi ser det kommer trenden att fortsätta”, sade Wei Li, chefsstrateg på Blackrock Investment Institute. Enligt Refinitiv-data, som refereras av Reuters, var den sammantagna belåningen via obligationsmarknadens hållbarhetsobligationer 264 miljarder dollar under första kvartalet.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Andersson: En budget för att rädda jobben

Läs också: En pandemipräglad vårbudget Hon sade att de lade grunden för om återstart i höstas, och nu kommer fler åtgärder för fler jobb. Jobben är grundläggande för att minska klyftorna och för allt annat de vill göra, som välfärdssatsningar och minskade klimatutsläpp. Sverige hade ett starkt utgångsläge inför krisen, och nu när t

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Här är torsdagens färska köprekar

SEB Equities höjer riktkursen för Trelleborg till 250 kr från 230 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Grön revolution för härdat trägolv

En eller tio ekar för 400 kvadratmeter trägolv – vad väljer du? Frågan är retorisk men inte desto mindre befogad. För precis så stor är skillnaden mellan ett traditionellt parkettgolv och Bjelins nya härdade trägolv som spås revolutionera branschen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.