SVT > Inrikes

Monday, 17 May, 02:38

SVT - 09 dec 20 kl. 07:42

Stora betalbolag öppnar för bitcoinbetalningarKryptovalutan bitcoin har nästan tvådubblat sitt värde under coronaåret. När amerikanska betaljättar öppnar för bitcoin så hoppas användarna att det omstridda betalningsmedlet ska bli vardag..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora betalbolagöppnar för , bitcoinbetalningar
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

V hotar återigen att fälla regeringen om marknadshyror införs

I Aktuellt hotar Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar att fälla regeringen om regeringen lägger fram förslag om marknadshyror. – Då kommer vi dra tillbaka vårt förtroende för statsministern, säger hon..

SVT - 4 timmar sedan

Socialstyrelsen om könsdysfori: Saknas kunskap om psykisk samsjuklighet

Det krävs mer forskning kring psykisk samsjuklighet, alltså personer som har könsdysfori och andra psykiska sjukdomar samtidigt. Det menar Thomas Lindén, ansvarig för kunskapsstyrning för hälso- och sjukvården på Socialstyrelsen. – Vi vet inte hur mycket av den ökande frekvensen självmord som beror på könsdysforin eller som beror på samtidiga diagnoser som en del, men inte alla, har i gruppen..

SVT - 7 timmar sedan

Omar protesterar mot marknadshyror: ”Folk bor i förråd”

Som en del av januariavtalet har Centerpartiet och Liberalerna fått igenom fri hyressättning vid nyproduktion, det vill säga en form av marknadshyra. Förslaget har mötts av protester, inte minst från personer som redan känner sig begränsade av höga hyror..

SVT - 7 timmar sedan

Debatt: Kan marknadshyror lösa bostadsbristen?

Förslaget om fri hyressättning för nybyggen, ofta omnämnt som marknadshyror, väcker kritik. Tanken är att reformen ska leda till fler bostäder, men enligt Hyresgästföreningen riskerar hyresgäster med knappa inkomster att hamna i kläm..

SVT - 9 timmar sedan

Experten: Det ska du tänka på när du köper fritidsbåt

Även i år är intresset för fritidsbåtar stort. Både segel- och motorbåtar säljs rekordsnabbt på andrahandsmarkanden – samtidigt som priserna har stigit kraftigt, visar siffror från köp- och säljsajten Blocket. Men det finns en rad saker att tänka på för den som går i köptankar.

SVT - 11 timmar sedan

Du har fått vaccinet – vad gäller nu?

Du är vaccinerad och så även flera personer i din närmaste omgivning – får du gå till jobbet nu och kan du umgås med fler vänner? Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm, berättar vad som gäller för dem som har fått minst en vaccindos..

SVT - 11 timmar sedan

RFSL kritiserar att Karolinska stoppar hormonbehandling

Förra veckan meddelade Karolinska sjukhuset att man stoppar hormonbehandling av ungdomar som vill genomgå en könskorrigering. Pågående behandlingar fullföljs, men inga nya påbörjas, med undantag för forskningsstuder. Nu kritiseras beslutet av RFSL, riksförbundet för bland annat transpersoners rättigheter.

SVT - 15 timmar sedan

Osäkert om vaccinpass blir klara i tid

Det är långt ifrån säkert att de av många hett efterlängtade digitala vaccinpassen blir klara till den 1 juni, skriver Svenska Dagbladet. Därmed kan det dröja innan planerna på utlandsresor förverkligas..

SVT - 20 timmar sedan

Miljöministern om det felplacerade radioaktiva avfallet: ”Har hanterats på ett ansvarslöst sätt”

De 2800 tunnorna med radioaktivt avfall som misstänks stå felplacerade i Forsmark får miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) att se rött. Nu ger regeringen Strålsäkerhetsmyndigheten i uppdrag att utreda situationen..

SVT - 20 timmar sedan

Radioaktivt avfall misstänks vara felplacerat i Forsmark

2 800 tunnor med radioaktivt avfall misstänks förvaras felaktigt på ett lager i Forsmark. För att säkerställa att innehållet inte skadar människor eller miljö måste tunnorna nu granskas och placeras om, men vem som ska bekosta arbetet är fortfarande oklart..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.