SVT > Utrikes

Sunday, 09 May, 00:58

SVT - 21 nov 20 kl. 21:43

Tyska restriktionskritiker ser Sverige som en ”frihetsutopi”Missnöjet med coronarestriktionerna har utmynnat i omfattande protester i Europa. I tyska Bochum kallar vissa demonstranter åtgärderna för fascistiska – samtidigt som de har börjat se Sverige som en ”frihetsutopi”. – De tänker att vi lever precis som vanligt, säger SVT:s Europakorrespondent David Boati..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Europa, Bochum, SVT, Europakorrespondent David Boati

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tyska, restriktionskritiker, ser, Sverigesom en , frihetsutopi
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Nio neandertalare hittade i italiensk grotta

De fossila resterna från nio neandertalare har hittats i Italien, uppger landets kulturdepartement. Det bedöms vara ett betydande fynd för forskningen kring våra förhistoriska släktingar. Det rör sig om nio män som troligtvis var i vuxen ålder..

SVT - 1 timme sedan

Skottlossning vid Times Square – flera skadade

Ett flertal personer ska ha blivit skadade vid en skottlossning vid Times Square i New York på lördagskvällen, skriver New York Post. Enligt uppgifter till tidningen ska en av de skadade vara ett barn..

SVT - 3 timmar sedan

SVT:s korrespondent: ”Kan blir lång, smutsig och utdragen kamp”

Efter torsdagens val i Skottland ser det nu ut att finnas en majoritet i parlamentet som vill ha en folkomröstning om självstädighet. Mycket återstår dock innan landet skulle bryta sig loss från Storbritannien. – Det kan blir en väldigt lång, smutsig och utdragen kamp, säger Anna-Maja Persson, SVT:s korrespondent i London..

SVT - 8 timmar sedan

Explosion nära skola i Kabul – minst 25 döda

En sprängladdning har detonerat nära en skola i Afghanistans huvudstad Kabul och minst 25 människor har mist livet i samband med explosionen, meddelar landets inrikesdepartement..

SVT - 10 timmar sedan

Minskade nedladdningar – är Clubhouse-hajpen redan helt död?

Appen Clubhouse hypades som universums centralpunkt, befolkad av några av världens främsta hjärnor, som tillsammans hängde på en exklusiv ”virtuell hemmafest”. Den laddades ner miljontals gånger. Men nu störtdyker siffrorna.

SVT - 12 timmar sedan

Spänd väntan på skotskt valresultat

Smittskyddsåtgärder gör att rösträkningen i Skottland tar längre tid än normalt. I potten ligger frågan om framtida självständighet och resultaten följs med spänd förväntan. – Jag brukade inte ha så starka känslor men nu är jag väldigt för skotsk självständighet, säger Breigha Morrison, boende i Edinburgh..

SVT - 15 timmar sedan

Relationsvåldet skördade över 800 liv på ett år

Sverige har skakats av det brutala våld som nyligen tagit fem kvinnors liv. Men det dödliga relationsvåldet ser ändå ut att ligga betydligt lägre i Sverige än i flera andra EU-länder. På ett år dödades över 800 kvinnor av närstående i 16 EU-länder..

SVT - 20 timmar sedan

Därför protesterar man i Colombia

Dussintals har mist livet under de demonstrationer som just nu pågår i Colombia. Gnistan tändes när regeringen föreslog ökad inkomstskatt och moms på bland annat mat – något som inte togs emot väl av befolkningen. Fattigdomen har ökat märkbart under coronapandemin..

SVT - 20 timmar sedan

Allt fler kvinnor blir stuntmän

Allt fler kvinnor vill bli stuntmän. På världens största utbildning för stuntmän, i norra Frankrike, är nu en tredjedel av eleverna kvinnor..

SVT - 22 timmar sedan

Kina uppmanar till bojkott av FN-möte om Xinjiang

Kina uppmanar FN-länder att inte delta i en FN-konferens om mänskliga rättigheter i Xinjiang-regionen, rapporterar Reuters som tagit del av ett dokument från den kinesiska delegationen. ”Det är ett politiskt motiverat evenemang”, står det i dokumentet, enligt Reuters..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.