Expressen > Nyheter

Saturday, 19 June, 20:33

Expressen - 20 nov 20 kl. 23:42

Ökat tryck på Iva – läkaren vill se hårdare restriktionerLäkare på Akademiska sjukhuset i Uppsala tycker inte att Sveriges coronastrategi fungerar, och att åtgärderna som satts in inte är tillräckliga.Läkaren Rafael Kawati, chef för intensivvårdsavdelningen på Akademiska sjukhuset, vill se hårdare tag kring restriktioner och rekommendationer.– Vi behöver införa konsekvenser om man inte följer dessa, säger han till CNN..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Iva, Akademiska, Uppsala, Sveriges, Rafael Kawati, CNN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökat, tryck, Iva, läkarenvill se , hårdare, restriktioner

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 minuter sedan

Emilie, 16, blev påkörd av sopmaskin – nära att dö

Emilie Holm, 16, blev påkörd av en sopmaskin.Vårdpersonalen kunde inte svara på om hon skulle överleva – men gav henne en gris i tyg att hålla i när det gjorde som ondast.– Det är ingen garanti att ditt liv ska gå som du tänkt dig, säger Emilie som fortfarande är påverkad av skadorna..

Expressen - 15 minuter sedan

Motorcyklist till sjukhus i Helsingborg

En personbil och en motorcykel har kolliderat i närheten av trafikplats Vasatorp i Helsingborg. Räddningstjänst är framme på olycksplatsen, polis är på väg dit.– En person har förts till sjukhus, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Expressen - 30 minuter sedan

Malins son bodde på samma HVB-hem: ”Jag var jätterädd”

Malin Widerlöv Krooks son bodde en sommar på samma HVB-hem i Hagfors som pojken som dog efter att ha försvunnit från hemmet i tisdags.Precis som honom var hennes son fem år, hade blöja och var rymningsbenägen.Men boendet var mindre rymningssäkert än en vanlig förskola, säger hon.

Expressen - 1 timme sedan

Skrev hat mot judar – åtalas för hets mot folkgrupp

En man i 35-årsåldern från Malmö har skrivit hatiska inlägg mot judar på Twitter. I inläggen beskriver han hur han ska döda judar. Mannen står fortfarande bakom inläggen han skrivit, men nekar till brott.

Expressen - 1 timme sedan

Fler varningar när åskvädret drar in

Åskvädret som SMHI varnat för har nu dragit in över stora delar av Mellansverige.– Det berör nordligaste Götaland och inre Svealand, där är det väldigt mycket åska just nu, säger Anna Belking, meteorolog på SMHI..

Expressen - 1 timme sedan

Polisens revansch kan sluta i fiasko

Scenerna från den spanska solkusten är som hämtade ur en spionfilm.Operation Costa skulle bli polisens stora revansch – men riskerar nu att sluta i fiasko.Det går att dra flera paralleller till den skandalomsusade Playa-utredningen för ett decennium sedan.

Expressen - 1 timme sedan

”Skapar handlingsutrymme för att avgå”

Genom att avgå innan måndagens misstroendeomröstning kan Stefan Löfven slippa bli den första statsministern att röstas bort, skriver SVT:s politiska kommentator Mats Knutson. Samtidigt kan extraval vara ett lockande alternativ för Stefan Löfven – då regeringen behåller sina maktbefogenheter fram till valet. Under söndagen hålls ett extra regeringssammanträde för att skapa handlingsutrymme för Stefan Löfven att avgå redan på måndag, enligt Mats Knutson.

Expressen - 1 timme sedan

Flera kommuner har redan vattenbrist

Trots att sommaren knappt har börjat har många kommuner redan ont om vatten. Södra Sverige och Gotland är värst drabbade..

Expressen - 2 timmar sedan

Läkare misstänks ha köpt sex med droger

En läkare som varit verksam inom vuxenpsykiatrin i bland annat Skåne misstänks ha köpt sex av patienter i utbyte mot narkotikapreparat och pengar.Nu blir han av med sin legitimation och står åtalsanmäld av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo..

Expressen - 2 timmar sedan

Man hittad stickskadad – stor polisinsats

En man har hittats utomhus med stickskador Jordbro. Mannen är förd till sjukhus med ambulans och polisen jagar nu två misstänkta gärningsmän.– Vi har en större pågående insats, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid polisen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.